3 Strategi Teknologi Top kanggo Penerbit ing taun 2021

Strategi Teknologi kanggo Penerbit

Setahun kepungkur pancen angel kanggo para penerbit. Amarga kerusuhan COVID-19, pemilihan, lan gejolak sosial, luwih akeh wong nggunakake luwih akeh warta lan hiburan sajrone taun kepungkur tinimbang sadurunge. Nanging rasa ora precaya karo sumber sing nyedhiyakake informasi kasebut uga wis saya dhuwur, kayata mundhak pasang informasi salah kapercayan media sosial lan uga mesin telusuran kanggo ngrekam paling ngisor.

Dilema kasebut nduweni penerbit ing kabeh jinis konten sing berjuang kanggo nemokake kepiye bisa entuk kapercayan para pamaca, supaya bisa tetep aktif lan ngasilake penghasilan. Masalah sing rumit, kabeh kedadeyan nalika penerbit uga ngatasi cookie pihak katelu, sing akeh sing diandelake para penargetan kanggo ngirim pariwara sing tetep nyalaake lan server tetep aktif.

Nalika miwiti taun anyar, sing kita ngarep-arep ora bakal rame, penerbit kudu nggunakake teknologi sing mbisakake bisa langsung nyambung karo para pamirsa, kanggo ngethok perantara media sosial lan njupuk lan nggunakake data pangguna pihak pertama sing luwih akeh . Mangkene telung strategi teknologi sing bakal menehi tangan penerbit kanggo nggawe strategi data pamirsa dhewe lan mungkasi katergantungan marang sumber pihak katelu.

Strategi 1: Skala Personalisasi.

Penerbit ora bisa nyana realistis manawa konsumsi media gedhe bakal terus. Para konsumen dadi kewalahan amarga kakehan informasi, lan akeh sing mundur amarga kesehatan mental dhewe. Malah kanggo media hiburan lan gaya urip, kayane akeh pamirsa sing nembe tekan titik jenuh. Iki tegese penerbit kudu golek cara kanggo narik kawigaten para pelanggan lan supaya bisa bali. 

Ngirim konten sing dipersonalisasi kanthi tepat minangka salah sawijining cara sing paling efektif. Kanthi akeh kerumitan, konsumen ora duwe wektu utawa sabar kanggo ngrampungake kabeh kanggo nemokake apa sing pengin ditengeri, mula bakal kepengin menyang toko sing menehi konten kanggo dheweke. Kanthi menehi pelanggan luwih saka apa sing dikarepake, penerbit bisa nggawe luwih dipercaya, sesambetan jangka panjang karo pelanggan sing bakal gumantung karo panyedhiya konten favorit supaya ora mbuwang-mbuwang wektu karo konten sing ora penting.

Strategi 2: Kesempatan Liyane kanggo Teknologi AI

Mesthi wae, ngirim konten sing dipersonalisasi kanggo saben pelanggan meh ora bisa ditindakake tanpa pitulung kanthi otomatis lan teknologi intelijen buatan. Platform AI saiki bisa nglacak prilaku pamirsa ing situs - klik, telusuran lan keterlibatan liyane - kanggo sinau pilihan lan nggawe grafik identitas sing pas kanggo saben pangguna. 

Ora kaya cookie, data iki kaiket langsung karo individu adhedhasar alamat email, nyedhiyakake macem-macem intelijen pamirsa sing luwih akurat, akurat lan andal. Banjur, nalika pangguna mlebu maneh, AI ngakoni pangguna lan kanthi otomatis nyedhiyakake konten sing miturut sejarah wis narik kawigaten. Teknologi sing padha uga ngidini para penerbit ngirim konten pribadi iki kanthi otomatis menyang pelanggan liwat macem-macem saluran, kalebu email lan notifikasi push. Saben pangguna ngeklik konten, sistem dadi luwih cerdas, sinau luwih akeh babagan pilihan kanggo nyetel personalisasi konten.

Strategi 3: Shift Menyang Strategi Data sing Diduweni

Ngerteni carane ngimbangi ilang cookie mung minangka bagean saka perang. Wis pirang-pirang taun, penerbit wis ngandelake media sosial kanggo nyebarke konten lan mbangun komunitas pelanggan sing melu. Nanging, amarga owah-owahan ing kabijakan Facebook, konten penerbit wis dadi prioritas utama, lan saiki uga dadi hostage data pamirsa. Amarga saben kunjungan situs saka Facebook minangka lalu lintas rujukan, Facebook mung duwe data pamirsa, tegese para penerbit ora duwe cara sinau babagan preferensi lan minat pengunjung kasebut. Asile, para penerbit ora duwe daya kanggo target karo konten sing dipersonalisasi sing ngerti sing dikarepake para pamirsa. 

Penerbit kudu golek cara kanggo ngalih saka ora gumantung karo lalu lintas rujukan pihak katelu iki lan nggawe cache data pamirsa dhewe. Nggunakake 'data duweke' iki kanggo target pamirsa kanthi konten sing dipersonalisasi penting banget amarga kepercayaan ing Facebook lan platform sosial liyane bakal ilang. Publikasi sing ora ngetrapake cara kanggo nglumpukake lan nggunakake data pamirsa kanggo ngirim konten sing luwih dipersonalisasi bakal ngilangi kesempatan kanggo nggayuh pembaca lan ndorong penghasilan.

Nalika kita kabeh nyoba golek cara navigasi "normal anyar," siji pelajaran wis jelas banget: organisasi sing ngrencanakake ora dikarepake, sing njaga hubungan siji-siji karo para pelanggan, duwe luwih apik kasempatan kanggo ngatasi perubahan sing bakal ana. Kanggo penerbit, tegese nyuda katergantungan karo pihak katelu sing dadi penjaga gerbang antarane sampeyan lan pelanggan lan ora nggawe lan nggunakake data pamirsa dhewe kanggo ngirim konten sing dikarepake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.