Aja Nelpon Pemasar Malas!

20110316 091558

20110316 091558Minggu iki, aku maca kiriman liyane sing para pemasar diarani "males". Katon kaya sawetara industri non-pemasaran sing narik pemicu "malas" lan pungkasane dakkirim. Wong pangiriman email sing ora nate ngatur kampanye supaya klien dheweke kesed. Wakil pemasaran seluler ngomong babagan klien sing ora nggunakake aplikasi amarga dheweke kesed. Wong media sosial sing ngomong babagan para pemasar sing ora ngawasi utawa nanggapi nalika kasebut online ... kesed.

Dadi ... wektu kanggo salah sawijining garansi.

Dadi blogger, pamicara, utawa malah sing diarani "ahli" - ahli masalah - gampang. Kita bisa mlaku-mlaku lan nunjuk kabeh wong lan ujar apa sing salah. Gampang kerja ... lan kerja sing aku tresnani tenan. Yen sampeyan duwe pangerten babagan industri sing apik, sampeyan bisa ngrewangi akeh perusahaan tanpa nyubur jero banget. Nanging gampang banget kanggo ngandhani apa sing salah nalika sampeyan ora duwe tanggung jawab kanggo nglakokake lan akuntabilitas kanggo entuk asil.

Dadi pegawe iku ora gampang. Dadi pemasar luwih nantang. Sanajan umume proyek wis nyederhanakake awake dhewe wiwit pirang-pirang taun, kita wis nambahake saluran lan medium sing ora apik kanggo piring pemasar kita. Ing sawijining wektu, dadi pemasar tegese nyoba nyoba iklan utawa loro ing televisi, radio utawa koran.

Ora maneh ... mung duwe media sing ora kaetung ing media sosial - aja nganti pemasaran tradisional lan online. Heck, kita wis Wolung cara pemasaran mung ing ponsel… SMS, MMS, IVR, Email, Konten, Iklan Seluler, Aplikasi Seluler lan Bluetooth.

Ing wektu sing padha kita nambah akeh media, cara ngawasi lan nganalisa, lan cara kanggo ngoptimalake lan nambah saben ... uga entuk siji media kanggo menehi feed liyane, kita wis nyuda sumber daya internal sing biasane dimasarake para pemasar ing jaman mbiyen.

Dina iki, aku lagi telpon karo perusahaan logistik internasional sing duwe 4 situs web sing beda ing 4 negara sing beda lan tim 1… awake dhewe. Dheweke ngarep-arep terus ngoptimalake saben situs kanthi regional lan tuwuh pemasaran inbound - tanpa anggaran lan tanpa sistem manajemen konten sing ramah mesin.

Pakar masalah ora duwe rapat, politik kantor, review, watesan anggaran, watesan teknologi, kekurangan sumber, lapisan manajemen, kekurangan sumber daya latihan, lan watesan jadwal kanggo ngalangi kemajuane kaya sing ditindakake para pemasar. Sabanjure sampeyan mutusake nelpon pemasar keset, luangake sawetara menit lan analisa lingkungane ... apa sampeyan bisa entuk apa sing diduweni?

Aku kerja bareng sawetara perusahaan sing mbutuhake rencana sajrone wulan mung kanggo nyunting cilik kanggo tema situs web… wulan! Lan mbutuhake akeh rapat lan lapisan manajer sing ora duwe pendidikan sing kudu ngevaluasi lan nyetujoni proses kasebut. Apa sing bisa ditindakake para pemasar ora liya minangka mukjizat saiki amarga ana tantangan lan sumber daya.

2 Komentar

  1. 1

    Sugeng tindak Douglas. Umume wong ora ngerti tanggung jawab gedhe saka pemasar. Aku sejatine dudu pemasar. Nanging aku seneng banget karo dheweke ing perusahaan kita. Jempol kanggo sampeyan.

  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.