Apa Isih Kudu Merek?

Branding

Pelanggan mblokir iklan, regane merek mudhun, lan umume wong ora peduli yen 74% merek ilang rampung. Bukti nuduhake manawa wong-wong pancen tresna banget karo merek.

Dadi, kenapa iki dadi masalah lan apa tegese merek kudu mandheg prioritasake citrane?

Konsumen sing Kuat

Alesan sing gampang kenapa merek ora dijaga saka posisi kekuwatane yaiku amarga konsumen durung nate luwih kuat tinimbang saiki.

Vying kanggo loyalitas merek mesthi angel nanging saiki dadi perang sing galak; lonjakan pangeluaran iklan digital tegese produk paling apik, lan regane, mung sawetara klik. A Sinau Dinamika Media babagan ekspos iklan ngumumake manawa konsumen ndeleng rata-rata 5000 pariwara lan pajanan merek saben dina

Ana akeh alternatif kanggo pelanggan sing adol merek kasebut kadang-kadang dianggep paling ora penting, luwih akeh babagan layanan sing diwenehake merek utawa rega sing adol produk sing nggawe siji perusahaan beda karo liyane. Nambah manawa kasunyatan manawa konsumen saiki wis nyambung karo merek ing macem-macem saluran, para pemasar lan pengiklan saya angel narik kawigaten.

Penak liwat Bandhing Emosi

Kahanan kasebut tegese layanan sing diwenehake merek saiki kudu dadi pelanggan. Perusahaan sing paling sukses nggawe prioritas pengalaman pangguna tinimbang entuk bathi emosional lan inovasi cepet tinimbang wates jangka panjang. Cukup deleng Uber ngganggu industri sewa pribadi utawa Airbnb ngganti pasuryan. Spotify minangka conto perusahaan sing seneng akses kanggo kepemilikan kaping pisanan.

Pelanggan saya seneng produk lan layanan sing nyedhiyakake panjaluk, pengalaman panganggo kelas ndhuwur tinimbang daya tarik emosi lan ide gedhe. Uber, Airbnb lan Spotify wis sukses banget amarga bisa menehi pengalaman pelanggan sing dinamis sing ngatasi masalah sing durung ana perusahaan.

Minangka asil pangarepan sing saya dhuwur, perusahaan lan industri terus-terusan ngadhepi gangguan. Ana perusahaan sing saya maju sing bisa nawakake layanan sing luwih apik tinimbang pemain sing wis mantep. Sabanjure, meksa saben merek terus nambah game ing babagan pengalaman pelanggan, lan konsumen entuk entuk manfaat saka kompetisi sing digawe panas.

Gambar Brand vs. Pengalaman Pelanggan

Pungkasane, merek sing sukses saiki ora mung gumantung karo citra merek lan utamane kanggo pengalaman langsung pelanggan babagan produk utawa layanane. Dadi, yen regane merek bisa mudhun, nilai hubungan pelanggan isih saya mundhak.

Minangka Scott Cook nate ujar, "Merek wis ora kaya apa sing dicritakake karo konsumen, nanging konsumen wis padha ngandhani." Menehi pengalaman pelanggan sing luar biasa mula penting banget kanggo merek kanggo nggampangake kasetyan merek lan njamin manawa konsumen nuduhake pengalaman merek sing positif.

Merek sing Nggawe Mergo

Gambar merek mesthi penting nanging nganggo sandhangan anyar. Pelanggan mesthi pengin digandhengake karo merek sing padha karo prekara sing padha, nanging saiki merek wis samesthine kanggo netepi janjine kasebut. Dheweke kudu nindakake apa sing diarani merek amarga merek wis mlebu akuntabilitas. Konsumen enom lagi golek merek sing nyritakake.

Tony's Chocolonely minangka conto sing menarik saka Walanda; merek kasebut misi kanggo entuk 100% coklat tanpa budak. Ing taun 2002, pangadeg perusahaan nemokake manawa perusahaan coklat paling gedhe ing donya tuku coklat saka perkebunan kakao sing nggunakake perbudakan bocah, sanajan kasunyatane dheweke menehi perjanjian internasional nglawan perbudakan bocah.

Kanggo nglawan sebab kasebut, pangadeg kasebut nggawe dheweke dadi 'kriminal coklat' kanthi mangan coklat ilegal lan nggawa dheweke menyang pengadilan. Perusahaan kasebut saya kuat lan ing taun 2013 adol bar coklat 'Bean to Bar' sing pertama minangka asil saka dhukungan sing diduweni kanggo kursus kasebut. Pelanggan ora mung tuku coklat nanging sababe merek digawe kanggo ngrampungake.

Navigasi Tantangan Merek Abad 21

Kita mesthi butuh merek, nanging supaya merek bisa ditresnani saham kasebut saiki luwih dhuwur. Ora mung babagan nggawe gambar merek nanging ngemot merek kasebut ing kabeh aspek bisnis lan pemasaran. Merek saiki digawe saka pengalaman sing diwenehake kanggo para pelanggan.

Dadi pungkasane, merek luwih penting tinimbang saiki - mung diganti. Merek kudu sinau kanggo nyedhiyakake konsumen anyar sing duwe kekuwatan sing ngupaya merek sing bisa ditrapake. Lanskap digital sing anyar lan kompetitif minangka tantangan nanging uga bakal menehi kesempatan kanggo sukses ing jaman anyar iki.

'Sukses ing jaman anyar' dadi tema taun iki kanggo konferensi OnBrand tahunan Bynder ing ngendi pamicara saka merek kayata Uber, Linkedin, Twitter lan HubSpot nuduhake crita babagan cara nggawe merek sukses ing abad kaping 21.

Mlebu kanggo Warta Paling Anyar Babagan OnBrand '17

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.