Matur suwun, Pak Jobs

stevejobs

Obsesi kula karo Apple diwiwiti nalika kancaku Bill Dawson lan garwane, Carla Ybarra-Dawson tuku AppleTV kanggo aku setaun. Iki minangka wiwitan ... saiki anak-anakku duwe MacBook Pro lan iPhone, kantorku kebak karo Sinema Sinema, iPads, AppleTV liyane, iMac lan Mac Mini Server. Mampir kantor kita banjur priksa.

Akeh kanca sing ngolok-olok aku saiki duwe Apple ... kalebu Doug Theis, Adam Small, lan Jenni Edwards. Aku ora ngomong karo dheweke. Nyatane, biasane, aku kudu mbela biaya sing ditambahake. Iku amarga dudu babagan Apple Cult utawa nyoba tampil keren utawa anti-Microsoft (aku seneng Microsoft!) Utawa pamer yen aku ngentekake dhuwit luwih akeh tinimbang wong liya… amarga nggawa hardware Apple terus menehi inspirasi kanggo aku ora kompromi.

Apa sing ditindakake Steve Jobs karo Apple nyebabake aku ora nyawang komputer minangka alat lan mula nggawe aku mikir minangka sikat kanggo nggawe tandha ing jagad iki.

Aku ngerti sing keprungu hokey, nanging inspirasi kasebut ana. Nalika saya maju bisnis, aku ngerti yen saben kompromi, iku kaya ngilangi karya seni. Pungkasane, perusahaan kasebut bakal katon kaya bubuhan, potongan lawas lan murah. Aku ora pengin perusahaanku katon kaya ngono. Dadi aku ora kompromi. Aku wis kelangan sawetara kanca. Aku wis kelangan mitra bisnis. Aku wis kelangan sawetara klien. Aku kangen kabeh ... nanging aku ngerti yen aku nindakake perkara sing bener. Bisnisku terus berkembang lan narik minat klien sing luwih gedhe lan luwih apik. Aku duwe kanca sing tetep nesu. Aku duwe bisnis liyane sing terus sabar;). Kita kabeh ngerti yen arah arah sing bener.

Ing njaba desain perangkat keras lan piranti lunak, kabeh crita sing dakkandhakake babagan Pak Jobs yaiku dheweke ora bakal kompromi. Kabeh kudu dirampungake luwih apik, luwih tipis, luwih cepet… KABEH. Akeh wong sing cedhak karo dheweke ujar manawa dheweke lara nalika bisa kerja bareng ... nanging dheweke ora bakal nolak dagang apa-apa.

Aku ora duwe visi sing hebat DK New Media minangka Apple sabanjure, nanging uga ing kanca, pamaca, lan kolega cilik, muga-muga bisa nggawe dheweke mikir beda-beda tinimbang sing liyane.
stevejobs

Matur suwun, Pak Jobs.

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Beda karo apa sing dipikirake wong liya babagan pendapatku, aku seneng karo Apple lan produke. Kaya sing sampeyan ujarake, sing ora daksenengi yaiku fanboy-Kool-aid-minum-kultus-kaya-kaya para penggemar. Aku setuju banget karo inovasi, kreativitas lan inspirasi sing Steve Jobs kayane bisa dadi pemangkin macem-macem cara. Dheweke bakal ora kejawab.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.