Napa Video Perusahaan Sampeyan Kangen Tandha, lan Apa Sing Babagan Babagan

Langkah-langkah kanggo Ngapikake Pemasaran Video Perusahaan

Kita kabeh ngerti apa tegese wong nalika ngucapake "video perusahaan." Miturut teori, istilah kasebut ditrapake kanggo video sing digawe dening perusahaan. Biyen bisa dadi deskriptor netral, nanging saiki ora. Saiki, akeh ing marketing B2B ujar video perusahaan karo rada nyindir. 

Iku amarga video perusahaan iku hambar. Video perusahaan digawe saka cuplikan saham saka rekan kerja sing apik banget kolaborasi ing ruang konferensi. Video perusahaan nampilake CEO sing kringet maca poin peluru saka teleprompter. Video perusahaan minangka rekap acara sing diwiwiti karo wong sing nemokake lencana jenenge ing meja lan dipungkasi karo pamirsa sing bertepuk tangan. 

Cekakipun, video perusahaan mboseni, ora efektif, lan mbuwang anggaran pemasaran sampeyan.

Perusahaan ora mesthi bakal terus nggawe perusahaan video Minangka pemasar, sampeyan bisa milih nggawe video sing narik kawigaten, efektif, lan ngasilake asil nyata. 

Ana telung langkah utama sing kudu diikuti kanggo miwiti lelungan adoh video perusahaan lan menyang pemasaran video sing efektif:

  1. Miwiti karo strategi.
  2. Investasi ing kreatif.
  3. Percaya karo pamirsa.

Langkah 1: Miwiti Strategi

paling perusahaan perencanaan video diwiwiti kanthi papat tembung sederhana: Kita butuh video. Proyek kasebut diwiwiti karo tim sing wis mutusake video sing dibutuhake lan langkah sabanjure yaiku ngrampungake.

Sayange, langsung menyang produksi video ngliwati langkah-langkah sing paling penting. Video perusahaan diwiwiti amarga ora duwe strategi video sing jelas lan jelas. Tim pemasaran sampeyan ora bakal melu platform sosial utawa sponsor acara anyar tanpa strategi lan tujuan sing jelas, dadi kenapa video beda?

Tuladha: Umault - Kepepet ing Video Perusahaan

Sadurunge melu produksi video, luangake wektu kanggo ngrampungake strategi kanggo video kasebut. Paling ora, priksa manawa sampeyan bisa mangsuli pitakon ing ngisor iki:

  • Apa tujuan video iki? Endi sing cocog karo lelungan pelanggan sampeyan?  Salah sawijining kesalahan paling gedhe sing nyebabake perusahaan video ora njlentrehake ing endi video kasebut mlebu ing corong penjualan. Video nyedhiyakake macem-macem peran ing macem-macem tahapan lelungan pelanggan. Video ing tahap awal kudu menehi inspirasi kanggo pamirsa supaya terus melu merek sampeyan. Video ing tahap pungkasan kudu negesake manawa konsumen nggawe keputusan sing bener. Upaya nggabungake kalorone yaiku a kekacoan sing ora cocog.
  • Sapa target pamirsa kanggo video iki? Yen sampeyan duwe pirang-pirang personil panuku, coba pilih mung siji sing bisa digayuh kanthi siji video. Nyoba ngomong karo kabeh wong ora bakal ngomong karo sapa-sapa. Sampeyan bisa nggawe sawetara versi video kanggo ngobrol karo pamirsa sing beda-beda.
  • Video ngendi iki bakal digunakake? Apa dadi landhesan kaca landas, dikirim ing email sing adhem, mbukak rapat penjualan? Video minangka investasi gedhe, lan bisa dingerteni manawa para pemangku kepentingan pengin bisa nggunakake ing konteks sing bisa. Nanging, video kudu ujar lan nindakake macem-macem perkara, gumantung karo konteks video bakal digunakake ing. Video ing media sosial kudu cekak, langsung, lan langsung tekan titik supaya pamirso mandheg nggulung. Video kaca kebangkrutan diubengi karo salinan sing menehi kabeh rincian sing dikarepake. 
    Coba gunakake macem-macem versi video kanggo macem-macem panggunaan. Penggerak biaya paling gedhe kanggo nggawe video yaiku dina produksi. Wektu ekstra kanggo nyunting versi sing beda-beda utawa potongan target sing ditrapake minangka cara sing efektif kanggo ngilangi jarak tempuh ekstra saka papan sampeyan.

Luangake wektu kanggo njlentrehake strategi sampeyan, karo tim sampeyan utawa karo agensi sampeyan, njlentrehake apa sing kudu diucapake lan ditindakake video kasebut. Iku mung njupuk langkah paling gedhe saka wilayah "perusahaan", amarga sampeyan bakal nggawe manawa video kasebut duwe pesen, pamirsa target, lan objektif sing jelas.

Langkah 2: Investasi Ing Kreatif

paling perusahaan video rehash tropes kesel padha bola-bali. Pira video sing sampeyan deleng wiwit diwiwiti srengenge ing Bumi, banjur zoom menyang prapatan sing sibuk karo simpul ing kabeh wong sing mlaku, menehi sinyal Panyambungan? Yo wis Video kasebut gampang digawe lan gampang didol nalika nggawe keputusan, amarga sampeyan bisa nuduhake conto pirang-pirang yuta. Kabeh pesaing sampeyan wis entuk.

Lan mulane padha ora efektif. Yen kabeh pesaing duwe video kanthi gaya sing padha, kepiye sampeyan bisa menehi prospek ngelingi sing dadi duweke sampeyan? Video kasebut dilalekake langsung sawise ditonton. Prospek ngupayakake kanthi tliti lan nggoleki sampeyan lan kabeh pesaing. Iki tegese nonton video sawise kompetisi. Sampeyan kudu nggawe video sing nggawe prospek ngelingi sampeyan.

Yen sampeyan wis ngrampungake peer lan nggawe strategi video sing komprehensif, sampeyan bisa uga wis duwe idea babagan cara sing apik kanggo pesen sampeyan. Sing paling apik babagan strategi video yaiku ngilangi opsi kreatif saka padu. Contone, yen sampeyan ngerti yen pengin nggawe video tahap Keputusan kanggo CIO ing perusahaan level perusahaan, sampeyan bisa uga rencanakake nggawe video testimoni kanggo njamin manawa ana ing perusahaan sing apik. Sampeyan bisa ngilangi rencana apa wae kanggo nggawe video liwat produk utawa titik merek sing inspiratif. Video kasebut bakal luwih sukses ing perjalanan pelanggan.

Tuladha: Deloitte - Pusat Prentah

Gagasan kreatif ora kudu sawetara kecepetan level Christopher Nolan. Sing pengin sampeyan goleki cara kanggo langsung ngobrol karo pamirsa kanthi cara sing nyenengake lan ora bisa dilalekake. 

Investasi ing kreatif ngluwihi mung ide kanggo video kasebut. Video pemasaran B2B sing kuat butuh skrip sing menarik lan visi sing jelas liwat papan crita sadurunge produksi diwiwiti. Video "perusahaan" asring a) ora ditulis utawa b) dhaptar poin ngobrol sing disalin lan disisipake dadi format skrip. 

Video sing ora ditulis bisa uga kuat, gumantung karo crita sing pengin diandharake. Bisa digunakake kanggo testimoni utawa crita emosi. Unscripted ora apik banget kanggo diluncurake produk utawa merek. Nalika ide kanggo video kasebut wawancara karo CEO, banjur sampeyan nggawe sumber daya kreatif menyang CEO lan editor video sing kudu bisa dadi kohesi. Biasane nyebabake wektu pasca produksi dawa lan poin penting sing ora kejawab.

Panulis naskah sing apik bisa nggawe kamulyan kanggo narjamahake poin-poin omongan sampeyan menyang format video. Nulis skrip video minangka katrampilan khusus sing dudu kabeh panulis copywriter. Umume copywriter, kanthi definisi, apik banget kanggo ngandharake konten kanthi nulis. Dheweke ora kudu trampil ngandhakake konten ing media audio / visual. Sanajan sampeyan duwe copywriter ing tim pemasaran, coba gabung karo panulis skrip ahli kanggo video kasebut. 

Langkah 3: Percaya karo Pemirsa.

Aku wis ora bisa ngetung kaping pirang-pirang sing nate krungu versi:

Kita adol karo CIO. Kita kudu literal utawa ora bakal entuk.

Nuwun sewu Sampeyan ujar manawa CIO perusahaan utama butuh kabeh sing diwenehake? Sabanjure, sampeyan bakal ujar manawa masarakat ora seneng teka-teki utawa novel misteri.

Percaya karo pamirsa tegese percaya manawa dheweke cerdas. Dheweke pancen apik ing gaweyane. Dheweke pengin nonton konten sing nyenengake. Para pamirsa ngerti manawa komersial. Nanging yen kudu nonton iklan, apa sampeyan luwih seneng papan GEICO sing lucu tinimbang iklan dealer mobil lokal sing garing?

Yen pamirsa sibuk (lan sing dudu), wenehi alasan kanggo ngenteni wektu nonton video sampeyan. Yen mung nulis ulang titik peluru saka sheet sales sampeyan, mula bisa uga dilalekake. Video sing kuat menehi alasan kanggo nonton kanggo 90 detik dina kasebut. 

Video sing kuat yaiku narik kawigaten para pamirsa, nggawe dheweke mikir, lan menehi nilai tambahan. Nyedhiyakake barang sing ora bisa ditemokake saka sheet sales utawa infographic. Video B2B sampeyan ora bisa diganti nganggo PowerPoint.

Tuladha: Nuance - Kita, Pelanggan

Video perusahaan tuwuh saka papan sing apik. Amarga video dadi luwih gampang diakses minangka media, perusahaan kepengin melu tren kasebut. Saiki video kasebut minangka syarat kanggo pemasaran modern, priksa manawa sampeyan nggawe video sing bisa ningkatake penjualan lan nggawa ROI sing signifikan. Corporate video ora bakal nggawa sampeyan menyang kana. Video kanthi strategi sing jelas, kreatif sing kreatif, lan sing dipercaya bisa dipercaya para pamirsa.

Download pandhuan lengkap kanggo tips liyane kanggo uwal saka jebakan video perusahaan:

7 Cara Supaya Ora Nggawe Video Perusahaan

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.