Starbucks, Sampeyan Bisa Nggawe Sosial Luwih Apik

kopi jempol mudhun

Aku narik kertu media sosial sithik nalika kudu. Secara pribadi, minangka pamilik bisnis, aku asring nggrundel nalika ndeleng pelanggan nggawe perusahaan online kanthi online. Utamane yen ana kabijakan lan umume dudu wakil layanan pelanggan sing salah. CSR ora asring nggawe aturan, umume wong sing luwih dhuwur lan ora bisa ngatasi prekara kasebut.

Nanging, ing kasus iki, aku kudu nuduhake kedadeyan iki ing publik amarga nuduhake masalah sing akeh perjuangan perusahaan nalika nerangake media sosial. Uga, dudu perusahaan apa wae ... merek sing kuwat duwe bathi bathi kaping pindho tinimbang bisnis umume. Iki tegese bisa ngrungokake, lan bisa mbenerake masalah iki kanggo nambah media sosial ing basis pelanggan.

The Prastawa

Pungkasan minggu iki, aku mlaku-mlaku bali menyang Florida menyang Indiana. Perjalanan sing dak lakoni saben kuartal lan nikmati drive, sepi, lan wektu kanggo mikir babagan perkara. Aku fanatik kopi (Starbucks bisa uga kaget yen ndeleng anggaran taunan kanggo perusahaan cilik ing kertu Starbuck) lan asring njadwalake mandheg jajar karo Starbucks sing bakal metu.

Ing McDonough, GA, aku metu saka I-75 lan nyopir sawetara mil menyang Starbucks. Nalika mlebu toko, aku mlebu kamar pria lan kaget banget. Tong sampah kebanjiran lan jogan ditutupi. Aku ora bakal nggambarake aroma, mung sing jelas yen wis suwe. Aku ora ngarep-arep jedhing ing cedhak dalan gedhe sing ora resik ... nanging iki dudu pom bensin, nanging Starbucks sing dak tresnani.

Aku ngadeg jajar lan nonton siji barista nangani drive liwat, lan liyane mlaku-mlaku kanthi edan. Aku ngetung 5 karyawan tambahan sing sejatine ora nindakake apa-apa. Sawise nampa ombenku, aku banjur lunga menyang meja lan katon wis ora diusap pirang-pirang jam. Ana bungkus jerami lan serbet ngemot lantai ing antarane tandha tumpahan. Aku nggresah lan metu ing papan sing dakgawe foto iki lan dakbagi ing Twitter.

Aku ora entuk wangsulan, nanging ana pandherek liyane sing takon lan takon ing endi papane Starbucks ... mula aku mangsuli lan klebu Starbucks.

Tweet asli kula yaiku jam 2:11 PM. Starbucks pungkasane nanggapi jam 4:09:

Wah Aku ora nate nanggapi.

Koreksi

Mbok nalika musim liburan, masarakat media sosial Starbucks sibuk banget kanggo nggatekake tweetku. Iku mung siji tweet, kan? Ya, semacam. Saka kabeh wong sing ngunjungi toko kotor ing dina iku, apa aku siji-sijine sing menehi kabar babagan masalah?

Pira wong non-Buckee sing mlaku lan metu karo toko iki minangka kesan pertama? Pira pengikutku sing wis ora duwe kapercayan marang merek sing disenengi. Saiki ana loro sing golek kopi liyane ing dalan, dudu Starbucks amarga konsistensi toko sing apik saiki wis ngganggu? Aku ngerti yen ora bakal enggal lunga menyang toko kasebut.

Mangkene sing paling disenengi ing Tweet saka Starbucks:

Kita kuwatir, nelpon manajer toko. DM kula supaya kita bisa nggawe sampeyan. Jason

Ora angel golek toko, sampeyan bisa nggunakake aplikasi Starbucks utawa locator toko:

Starbucks

Solution

Kanggo Starbucks lan perusahaan liyane sing ngawasi media sosial, iki minangka piwulang:

  1. Response Wektu - Nalika aku lungguh ing Starbucks, mesthine bakal entuk wangsulan. Rong jam mengko aku nuduhake dheweke pancen ora peduli.
  2. Pemberdayaan - Apa media sosial sampeyan takon tenan me kanggo ngirim email menyang wong liya? Napa sampeyan ora duwe kekuwatan kanggo ngubungi manajer toko dhewe?
  3. Ngluwihi - Ora mesthi perusahaan bisa nggawe kesalahan, nanging bisa ngatasi masalah kasebut kanthi nuduhake apresiasi. Menehi kredit ing kertu Starbucks yen ora apa-apa.
  4. Pribadhi - Kita kabeh sengit karo merek tanpa jeneng. Mesthi wae lan pribadi kanggo mlebu karo jeneng sampeyan (aku mung ngira jeneng).

Aku isih dadi penggemar Starbucks lan muga-muga bisa ngrungokake umpan balik iki lan nambah proses pemantauan sosial.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.