Jaringan Sosial Peluncuran Starbucks

Gagasan Starbucks Kula durung tangi wis rampung! Nggawe jaringan sosial kanggo njaluk saran saka pelanggan langsung menyang toko sing dilindhungi bisa uga dudu ide sing ora apik. Yen ana merek ritel sing bisa uga sukses karo jejaring sosial, Starbucks bisa uga bisa uga. Iki merek gedhe banget, ana ing endi wae, masarakat kecanduan (secara harfiah) karo produke, lan pelanggan seneng.

Starbucks pancen nempuh tembok. Dheweke wis ilang semangat karo para pengikut, biaya operasional wis entek, barista sing luwih angel ditemokake, belanja konsumen telat, lan para pesaing kaya McDonalds wiwit nggrundel amarga kelangan pelanggan sarapan. McDonalds malah dadi ndhuwur Starbucks ing tes rasa kanggo kepala.

Napa aku asring ora ing Starbucks

Secara pribadi, aku ngunjungi Starbucks separo biasane. Aku seneng panggang premium sing dipikolehi saka omah kopi lokal lan ngerti manawa dhuwitku bakal bali menyang ekonomi lokal. Starbucks kelangan cemlorot nalika wiwit ndeleng sawetara blok liyane lan nirkabel regane $ 30 saben wulan. Aku mung ing Starbucks nalika Omah Kopi Greenwood, Piala Bean ora bisa digayuh.

kanthi Howard Schultz bali ing kursi pengemudi, bisa uga Starbucks bisa menehi kesempatan. Kita bakal ndeleng. Pendugaanku yaiku Jaringan Sosial bakal duwe trik lalu lintas, aku bakal milih blog lan njaluk umpan balik liwat konten sing bisa target luwih apik.

Apa ideku kanggo Starbucks? Kursi sing kepenak.

10 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Aku mandheg ngombe Starbucks nalika barista mandheg ndeleng sampeyan nalika njupuk pesen lan menehi ganti. Ora ana sing ngalahake layanan pelanggan kelas dunia, lan Starbucks pancen kurang. Apa sampeyan latihan separo dina mbantu ??

  4. 4

    Starbucks dadi McDonalds kopi, miturut pendapatku. Kaya sing diandharake dening Eric ing ndhuwur, layanan pelanggan pancen mudhun banget. Staf umume kayane ora minat karo cara panganan ing akeh panganan cepet, lan kualitas produk ora salaras (sanajan aku bakal ujar manawa ing McDonalds iku konsisten banget, dudu yen aku wis mangan ing kana maneh). Dheweke wis njupuk sesuatu sing biasane duwe cache tartamtu lan nggawe biasa.

    Kanggo nimbali, aku ora yakin kepiye sampeyan kudu njaga wates bathi ing skala gedhe ing pasar sing kompetitif kaya kopi saiki. Aku ngira manawa nalika kemul ing jagad iki karo toko-toko Starbucks, bakal ana kapitunan kualitas pengalaman sing bisa ditemokake nalika sampeyan ngunjungi, nanging apes banget. Aku pengin ndeleng dheweke nambah prekara, nanging dakkira duwe tantangan tantangan.

  5. 5

    Aku ora ngerti apa Starbucks butuh jaringan sosial, tinimbang Bode Miller kudu ngeculake jaringan sosial ski SkiSpace. Nomer pangguna sing nggawe efek jaringan lan nggawe jaringan sosial dadi terkenal, mula situs-situs niche kanthi otomatis njupuk sikil. Paling ora, IMHO 😉

    • 6

      Aku mikir aku setuju karo sampeyan, Dave. Kanggo 'jangka pendek', katon mung njaluk umpan balik lan sejatine dudu 'jaringan sosial' ing pangertene sing khas. Narik banget kanggo ndeleng manawa ngetrapake kursi 2 paling dhuwur - nirkabel & nyaman.

      Loro-lorone njaga papan sing luwih dawa… sing ora disenengi dening omah produksi kopi. Sampeyan ora adol luwih akeh yen ora ana papan lungguh!

  6. 7

    Kita ndeleng iki kabeh wektu ora? Gagasan apik, produk terobosan lan perusahaan, timbangan kanggo njupuk kauntungan saka merek panas… banjur wiwit saya edan karo produk lan lokasi tambahan lan wiwit ilang inti.

    Aku isih mampir ing Starbucks saben dina, nanging akeh daya tarik sing ditarik ing dalan. Aku seneng yen Shultz bali ing pucuk ... ngelingake Proyek sing bali menyang Apple ... mesthine kudu nyedhaki menehi pengalaman sing hebat. Koneksi media sosial paling ora mbukak lawang kanthi cara anyar.

    Pendapatku kanggo dheweke yaiku ngrungokake kanthi tliti amarga alasane pelanggan sing wis ana wis ora teka maneh, wong liya bakal menyang McDonalds lan kenapa masarakat ora repot malah bisa dipikirake. Siji bab sing dakkarepake yaiku supaya dheweke kudu mandheg lan nyuda pengalaman kasebut. Aku setuju babagan hookup nirkabel. Oalah, wangsulane kasedhiya. Merek sing kuwat banget supaya ora bisa nemokake cara kanggo ndandani.

    Phil

    • 8

      Aku setuju Phil. Aku kepengin weruh pira sing ilang mung amarga Starbucks ora duwe 'bau mobil anyar'?

      Trendi minangka pondasi sing rapuh kanggo mbangun bisnis sampeyan lan cenderung nggawe wawasan perusahaan babagan awake dhewe lan pentinge. Aku nganggep akeh sukses ing Starbuck yaiku gaya ngombe omben-omben kanthi tembung larang regane.

      • 9

        Ya, rasa senenge mobil anyar saya saya gedhe. Aku kelingan nalika biyen wong ngguyu aku amarga mandheg lan nggunakake basa asing anyar sing wis dakkerteni.

        Sampeyan bisa uga wis nemoni masalah inti kanggo dheweke… fad utawa diluncurake kanggo duwe 'pengalaman esuk' sing ilang. Wektu bakal ngomong.

  7. 10

    Nalika aku uga ngapresiasi Starbucks amarga nggawe proses sing nggawa para pelanggan proses inovasi, uga ana kekurangan sing ora sampeyan sebutake. Pesaing, wiwit saka Peet nganti toko sing ana ing bolongan, uga bisa ngakses diskusi inovasi Starbucks. Iki minangka harta karun sing digoleki pelanggan, apa sing wis dicoba, lan apa sing bisa digunakake utawa ora bisa digunakake. Kanggo nambah, Starbucks ngupayakake sesambungan kanthi gedhe, saengga nyedhiyakake luwih akeh riset pasar gratis.

    Aku isih seneng karo apa sing ditindakake Starbucks, nanging yen aku isih cilik, aku uga bakal menehi saran saben saran!

    Luwih lengkap babagan topik tartamtu iki saka perspektif keunggulan bisnis ing:

    http://www.evolvingexcellence.com/blog/2008/04/morro-bay-coffe.html

    Paling apik,
    Kevin

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.