Starbucks: Inflasi lan Devaluasi Merek

starbucks

Amerika Serikat pancen ora ngerti kopi apa bisa rasane kaya. Giling kopi dirasakake nganggo kripik nganti suwe sing bisa nggedhekake bathi perusahaan kopi. Aku duwe kanca sing kerja ing pabrik kemasan sing nggarap peralatan sing ngisi wadhah kopi lan nutup. Dheweke ngandhani yen dheweke ganti merek kabeh wengi, nanging kacang kasebut ora diganti. Kita kabeh padha entuk panganan sing padha, nyamar ing kaleng sing beda-beda.

Banjur Tekane Kopi Gedhe

Babagan nalika aku wiwit nggatekake babagan rasane kopiku bab nalika aku nemokake Perusahaan Kopi & Teh Norfolk. Nganti saiki, aku bakal menehi pitutur marang kowe: ora ana liya-liyane, yaiku nggawa kacang panggang seger langsung saka oven.

Yen sampeyan mbayangake minangka gelombang anyar, papan modern kanggo ketemu lan hobnob kopi, sampeyan ora bakal adoh saka kasunyatan. Ing njero katon kaya pabrik sing dilecehke ... ana lapisan kopi lan bledug kacang ing kabeh sing sampeyan deleng. Sampeyan cukup mlebu, pesen tas, banjur metu. Aku ora ngerti saka endi kacang kasebut, nanging apik banget. Sing duwe dheweke mulang babagan pembuat kopi anyar sing metu tanpa alat pembakar lan caraf terisolasi. Ora ana kopi sing kobong. Mmmm

Banjur teka ing Starbucks

Udakara iki, aku pindhah menyang Denver lan ninggali panemuku sing anyar. Ing Denver, aku golek sawetara roasters kopi nanging ora padha. Starbucks wis teka ing kutha, lan aku entuk rasa kanggo kacang sing dibakar 'dolar. Aku ora ngira yen wis biyasa karo biaya utawa rasane kacang buncis mau! Aku mbayar dhuwit 10 kaping kanggo warung tinimbang mbiyen!

Aku seneng toko. Aku seneng lungguh, mlebu log nirkabel (sadurunge ngisi daya), lan ngrampungake. Dheweke main musik keren ing kana (sadurunge adol).

Banjur Teka Keras

Nongkrong ing Starbucks nalika pisanan mbukak pancen nyenengake. Kursi sing kepenak ing saindenging ruangan, dadi papan sing pas kanggo nganakake rapat impromptu. Kursi sing nyenengake ngundang wong liya supaya luwih akeh nginep ing Starbucks. Aku wis maca manawa akeh perusahaan ritel nyelehake ing kursi sing angel mula masarakat ora bakal tetep suwene. Starbucks ngalih menyang toko sing luwih gedhe lan kursi keras kanthi kursi sing kepenak.

Banjur Tampilake Shots-Auto

Aku kelingan pratandha gedhe sing menehi salam ing dhuwit:

Barista sampeyan yaiku Jane

Jane bisa uga duwe rambute ijo lan cipratan tindakake ing papan sing aneh, nanging nalika dheweke nembak, sampeyan ndeleng nalika latihan kerajinan. Dheweke bakal ngrembug babagan sing disenengi lan ora seneng karo pilihan omben-omben lan menehi rekomendasi kanggo sampeyan adhedhasar pengalaman sing akeh. Sampeyan rumangsa kelangan nalika lagi ana lan digatekake. Sampeyan rumangsa istimewa.

Nanging garis-garis kasebut saya gedhe lan garis perakitan kudu dadi luwih efisien. Mesin anyar digawa kanthi otomatis, dikemas lan diwutahake tembakan. Sihir ilang ... ora ana cacat, ora ana tembakan sing suwe banget, cendhak banget utawa akeh sebabe. Luwih ala maneh, barista ilang ilmu babagan kerajinan kasebut. Barista ora kurang seniman tinimbang ana sing mbukak burger ing Burger King lokal.

Banjur teka ing Eceran

Nalika sampeyan ngadeg ing jajaran, saiki sampeyan dikepung karo kanthong kacang, cangkir, cangkir, wadah terisolasi, coklat, produsen kopi, mesin espresso, CD musik, koran ... Toko kasebut wiwit katon luwih kaya toko tinimbang papan nomer telu, papan sing adoh saka omah lan makarya sing pengin dakpengini.

Banjur Teka Drive-Throughs

Garis kasebut dawa banget kanggo nindakake pacelathon. Barista padha sibuk banget supaya ora kenal sampeyan. Ganti barista anyar teka lan lunga, "Barista Sampeyan" isih kosong. Kanggo nglawan garis kasebut, drive-through wis diinstal. Iku luwih trep. Luwih cepet. Bathi luwih gedhe. Pelanggan liyane.

Ora ana pilihan kanggo rasa sing ora dienggo khusus kanggo sing dikarepake. Mung khas ngombe dianjurake dina utawa upsell kanggo jajan kopi.

Ora matur nuwun. Tulung ora gajih, ora mecut, grande mocha.

Wolung dolar, nyopir.

Aku bakal ngrungokake radio nalika narik dhuwit lan menehi dhuwit lan kerja. Ora salam, ora diskusi babagan cuaca. Mung aku lan mobilku. Sihir ilang. Starbucks, pengalaman kaya sing dakkenal, wis seda.

Sejatine aku ora ngerti yen aku pancen nate ing kopi Starbucks. Oh - Aku butuh perbaikan kaya wong liya, nanging aku seneng karo merek, gaya, kepribadian omah kopi. Aku seneng mrana amarga rumangsa penting. Lan nalika mbayar $ 5 kanggo minuman khusus, aku rumangsa luwih penting.

Ing sawijining papan, Starbucks wiwit nyukur spesial kanggo bathi lan efisiensi. Dheweke mandheg nggawe me rumangsa penting. Dheweke mandheg nggawe me rumangsa istimewa. Dheweke mandheg dadi istimewa. Starbucks minangka crita sing apik tenan - padha nambah rega minuman umum lan nggawe kita kecanthol. Nanging dheweke ora bisa njaga awake dhewe. Wutah, bathi lan efisiensi njupuk alih lan pungkasane ngilangi kabeh toko sing unik.

Sing ironis yaiku Starbucks ngasorake awake dhewe, ora ana wong liya sing nindakake. Ora ana pesaing sing teka lan nantang dheweke. Nalika Schultz bali ing wulan Januari, aku ngarep-arep gedhe. Wah nggih.

Banjur Ayo Diskon

Dina iki, Starbucks wiwit nawakake $ 2 ngombe sore yen nggawa resi wiwit esuk. Aku mandheg mangan awan ing Starbucks saiki lan njaluk kuitansi prangko mengko. Aku ora nate nindakke.

Aku mikir manawa kita wis padha kenek pucuk sirahe, ujar Brad Stevens, wakil presiden manajemen hubungan pelanggan. Gampang ditrapake kanggo barista lan gampang dingerteni para pelanggan.

Gampang. Ya, wangsulane. Aku pengin mbayar gampang.

IMHO, Aku mikir yen Starbucks wis entuk final paku ing pethi. Dheweke wis ora cukup spesial maneh kanggo ngombe $ 5 kanggo ngombe, saiki padha nggunakake diskon siji produk paling gedhe sing diarani. Dina sing sedhih banget kanggo Starbucks.

Banjur Tekan Omah Kopi Swasta

Aku nulis saka omah kopi favoritku ing saindenging jagad, yaiku toko duweke pribadi. Bengi iki, Cassista barista aku nyedhiyakake soda Italia raspberry sing fantastis kanggo aku adhedhasar diskusi babagan sing disenengi lan sing ora disenengi (dheweke ngerti banget). Lan Alayna nggawe sandwich daging sapi panggang sing digawe panas ing bagel panggang (ora ing menu).

Aku nulis kabeh postingan iki ing nirkabel gratis lan lungguh ing kursi swivel sing kepenak. Cassy lan Alayna ngobrol, kanthi jeneng, karo pelanggan lan ngucapake foto (lan repouring yen dawa banget utawa cendhak banget), dikemas kanthi tliti adhedhasar asor.

Ing kene ana crita penting kanggo perusahaan liyane. Sampeyan mung ora bisa nerusake ngisi daya "istimewa" lan banjur mecat kabeh perkara sing istimewa. Starbucks ora menehi kopi ing wayah sore awan iki, nanging dheweke luwih akeh menehi rating merek.

Dina iki sedhih kanggo Starbucks, nanging dina sing apik kanggo toko kopi independen. Aku ora nate bali lan ngombe omben $ 2 awan mau.

39 Komentar

  1. 1

    Aku ngerti apa sing sampeyan maksud, Aku nyoba starbucks "espresso", amarga aku panginten sing ora ana cara sing gedhe, chain kondhang bisa dadi ala. Lan iku. Nanging aku menyang panggonan becik ing Sydney, ngendi padha manggang kacang buncis ing cafe, lan ngerti jenengku. Iku apik.

    • 2

      Aku wis dadi Barista meh sepuluh taun. Aku wis makarya ing salah siji saka kopi paling aku wis tau ngalami, lan aku wis weruh apa sing ndadekake warung kopi gedhe. Aku makarya ing Starbucks kanggo bab rong sasi siji panas, wis ngerti apa-apa bab iku. aku wis kanggo ninggalake proyek kasebut. Saben katrampilan sing dakkarepake saka pengalaman nalika Baritsa metu saka jendela nalika nganggo apron kasebut. Tugasku ora ana hubungane karo kopi (sing nggegirisi). Aku bakal ngomong babagan 90% proyek, saben dinane, ana hubungane karo upselling lan "katon" sibuk.

      Aku ora ngerti kenapa ana sing bakal pindhah menyang Starbucks kajaba mung ora ngerti apa-apa. Ana kopi cilik sing diduweni pribadi sing guilty saka bab sing padha uga sanadyan. Ing ngendi aku manggon, ora ana papan siji-sijia kanggo nyruput secangkir kopi.

  2. 3
  3. 4

    Aku setuju banget karo komentar sampeyan babagan komersialisasi Starbucks. Aku pracaya sing paling konsumen metu ana sante "pengalaman" saka Starbucks, ora warung. Ironis sing wis diwenehake menyang massa kanthi cepet, mula sampeyan kudu pindhah menyang papan liya kanggo pengalaman kasebut saiki.

    Aku durung nyoba The Bean Cup, nanging bubar mampir ing Monon Coffee Company. Aku banget nyaranake menehi wong dijupuk yen sampeyan tau ing wilayah Broad Ripple.

  4. 5

    Aku meh siap ngedol saham ing Starbucks. Aku ora mikir dheweke bisa pulih. Dheweke bisa uga duwe ekuitas merek, nanging nalika miwiti nutup sawetara ewu toko, sampeyan bisa ndeleng gelembung kasebut pecah.

    Saiki aku nggoreng kopi dhewe ing omah. Iku murah lan nyenengake.

  5. 6

    Aku biyen kerja ing Starbucks… Saiki aku ora mlebu maneh. Aku luwih seneng Perkebunan Kopi ing ngendi sampeyan bisa pesen apa wae sing dikarepake lan barista ngerti apa sing diomongake, kaya sing dikarepake! Dheweke uga duwe nirkabel gratis, akeh papan sing nyenengake kanggo parkir dhewe, lan toko es krim sing apik ing jejere. Iku kahanan win-win-win.

  6. 7

    Aku pemilik saka coffeeshop sawijining cilik ing kutha cilik (Dillard, GA). Aku bisa menehi pelanggan manungsa waé sing dikarepake, (utawa privasi) Aku ora pikiran yen padha tetep ing WiFi sedina muput ing siji tuwung saka warung, Aku ndandani pesenan khusus mung cara padha arep, lan padha bali terus terusan! Kejutan gedhe, ya? Ing bisnis iki, kaya ing meh kabeh bisnis, layanan iku EVERYTHING!!!!

    • 8

      Sampeyan mencet pucuk ing coffin Starbuck tengen ing sirah. Ora ana maneh pribadine sing biyen ana. Ora ana srevice maneh kaya biyen. Tinimbang mbukak milyaran toko, dheweke bisa nggawe dhuwit sing padha, mung nggawe sawetara luwih gedhe, bebarengan karo staf. Padha panginten kanggo 'pancing' karo warung addicting, nanging secara harfiah mlayu piyambak menyang lemah karo njupuk adoh kabeh sing digawe wong khusus. Sampeyan pengin pelanggan? Padha metu ana!! Nanging sampeyan kudu kurban soko sing ora ana wong liya wis, lan ing paling tumindak kaya lagi customer paling tau! Sampeyan bakal sukses anggere sampeyan chant manta…..layanan IS kabeh.

  7. 9

    Artikel gedhe. Sampeyan pancene "ngetok pucuk ing sirah" !! Aku luwih seneng menyang omah kopi pribadi sing luwih cilik. Biasane luwih wiyar lan nyedhiyakake nedha awan lan nedha bengi.

    Ana toko sing apik banget ing Munising, Michigan sing duwe toko buku. Sampeyan mlebu, pesen, lan bisa nelusuri rak buku nalika ngenteni.

  8. 10

    Aku asale saka budaya ngendi ngombe kopi iku masalah gedhe, sampeyan pindhah menyang atusan warung kopi, pesen Cappuccino, Espresso utawa Macchiato kurang saka duwit, Aku ngomong kopi kualitas apik, ora ana shmanzy apik jenenge ombenan sing mbutuhake a program Rosetta Stone kanggo sinau lingo.
    Ing Arizona, Starbucks ana ing saben mall, toko kelontong lan apa wae sing ana parkir. Aku golek dhewe mandheg saben esuk kanggo warung dhuwur bebarengan karo ibu bal-balan njupuk sarapan kanggo bayi lan anak.
    Kopi Starbucks ora ana rasa sing konsisten, nyatane rasane ora enak kajaba sampeyan entuk Mocha Cappu $ 5? karo Carmel soko.
    Bisa uga dadi strategi pemasaran kanggo ngrasakake kopi sing diseduh sing ora enak supaya sampeyan bisa nganyarke menyang minuman $5, oh ojo lali sandwich daging kalkun tanpa lemak ... seger.
    Douglas, matur nuwun kanggo tangi

  9. 11

    Sampeyan wis aku kecanthol kabeh cara liwat kiriman Panjenengan. Tulisan sing apik. Aku kerja ing desain web kanggo bank mega, lan aku ndeleng akeh paralel devaluasi merek. Aku bakal terusake iki menyang kolega.

  10. 13

    Douglas:

    Aku meh ora tau pindhah menyang Starbucks amarga aku ora tau ngombe kopi lan kenapa mbayar wifi nalika gratis ing papan liya?

    Nanging terus terang aku mikir sing masalah yaiku pasar umum. Investor tansah nuntut wutah lan ora peduli babagan ekstra khusus sing dikarepake ing perusahaan sing sahame dicekel. Yen sahame ora mundhak regane luwih gedhe tinimbang S&P, dheweke bakal ngilangi manajemen lan nggawa pengacara.

    Masalahe yen sampeyan tekan skala tartamtu, sampeyan ora bisa terus tuwuh kanthi tingkat sing padha. Kanthi pangsa pasar 95% ing ngendi sampeyan bakal nemokake wutah 10%? Dadi manajemen wiwit nglereni sudhut, cukur biaya, njupuk cheesier karo pendekatan sawijining. Lan iki pancen bener yen pangadeg lan / utawa tim manajemen kanthi etos menang ora ana maneh ing pucuk pimpinan (ndeleng Apple sajrone jaman John Sculley.)

    Dadi kanthi realistis, Starbucks ora mateni awake dhewe, nanging wis dadi sifat kewan pasar umum sing para investor wis pegatan saka keterlibatan ing operasi perusahaan lan mung njaluk luwih akeh, luwih akeh.

    Cukup kanggo nggawe kapitalis idealis pengin tetep pribadi.

    • 14

      Setuju Mike. Film sing apik banget (sing nduweni unsur sing kiwa tengah nanging aku isih seneng) yaiku Perusahaan. Pesen penting ing mburi film kasebut yaiku Perusahaan sing manggon, entitas napas sing mung tuwuh ing bathi. Ora ana sing bener utawa salah ing perusahaan, mung duwe bathi utawa ora duwe bathi. Iku bab sing medeni amarga iku meh pinasthi gagal konsumen!

  11. 15

    Aku setuju karo Eric, iki minangka kiriman blog sing ditulis kanthi apik lan menarik sing nduweni titik sing bener. Apa sing dakkarepake yaiku kenapa Starbucks nate wungu ing wiwitan…apa wong sing nekat ngrasa khusus yen kudu mbayar (akeh!) Ora kanggo kopi, nanging kanggo perhatian wong sing nggawe kopi? Apa sampeyan seneng lan ora seneng penting banget supaya sampeyan kudu diwakili ing kopi sampeyan? Aku mung nginep seminggu ing pantai karo Rama-ing-hukum lan dheweke nggawe kopi paling awon saben esuk (Chock Full o'Nuts, kok sampeyan nelpon kopi sing?) Lan esuk sing sepi chatting karo dheweke nggawe kopi sawetara. saka sing paling apik aku wis tau. Nglampahi wektu lan dhuwit kanggo kanca lan kulawarga, padha bakal nggawe sampeyan aran khusus.

    • 16

      Komentar sing apik lan aku setuju. Ana buku sing Schultz ngomong babagan omah kopi dadi 'panggonan katelu'. Iki minangka papan kanggo ketemu karo kanca-kanca ing njaba omah lan ing njaba omah. Iku biyen bar utawa pub lokal ngendi iki kedaden, nanging Starbucks njupuk sing adoh.

      Pengalamanku sing karo kanca-kanca lan kulawarga – nanging asring ing lingkungan anget adoh saka ngarep sing nyedhiyani raos kuwat. Kita lagi ing omah kita lan ing karya kita saben dina… kita kudu nang endi wae kanggo pindhah. Kanggo sawetara wektu, panggonan iku Starbucks.

  12. 17

    Lan sampeyan ora ngerti sepira angel kanggo barista artistik kudu ngalih gedhe (amarga "ekonomi") saka warung kopi sing diduweni lokal ing ngendi dheweke bisa duwe rambut ijo, tindikan, lan seni sing sampurna menyang perusahaan otomatis. -robot donya Starbucks… Iku nyedot.

  13. 19
  14. 20

    Aku durung tau menyang starbucks. pangarep-arep kanggo mati wis tau duwe $5 1,000 wedang kopi kalori saka starbucks.

    aku ngombe kopi. ireng. yuban katon cukup apik saka toko kelontong. lan pot saka esuk iku apik sembarang wektu sak dina nalika reheat ing gelombang mikro.

    Aku mikir njaluk pembuat kopi french press. iku bakal dadi dina nalika aku uga snob kopi.

  15. 21
  16. 22

    Posting Agung. Iki wis dadi salah sawijining blog favorit kanggo maca!

    Aku mung menyang Starbucks yen aku lali nyetel pot kopi ing wayah wengi sadurunge. Drive thru line gampang nalika esuk kerja. Siji bab sing kudu dingerteni babagan wifi gratis yaiku ora kabeh Starbucks duweni maneh. Aku lunga kanggo Wifi siji ing dalan minggu kepungkur lan banget kuciwa. Aku yakin Starbucks minangka salah sawijining perusahaan sing mung ilang nalika tuwuh kanthi cepet.

    Dheweke saiki mung biasa.

  17. 24

    Hi Doug,
    Artikel apik tenan. Ana pawulangan sing jero lan ngremehake babagan iki kanggo kabeh bisnis sing pengin terus berkembang luwih cepet lan luwih cepet… .. luwih sugih lan luwih sugih. Iki minangka obrolan sing apik banget ing Piala Kacang. Aku ora ngerti, yen pitakonku babagan barang Web bakal menehi informasi sing apik banget. Matur nuwun.
    Sampai jumpa.
    Sachin

  18. 25

    Sampeyan pancen bener. Aku tau penggemar Starbucks ing Panggonan pisanan. Ing wektu siji teka Terre Haute, iku wis chain edan. Ing sampeyan tau ing Terre Haute, kenek munggah Coffee Grounds utawa Java Haute. Loro-lorone isih duweke lokal lan nggawe kopi sing ora sampurna. Sanajan ngono, aku wis ndeleng komersialisasi loro kasebut. Loro-lorone ngupaya saingan karo Starbucks ing sawetara level lan aku ora nyalahake dheweke. Saiki ana telung dolar ing kene, bisa uga ana papat kopi lokal. Iku pie cilik kanggo ngiris.

  19. 26

    Iku kaya band favorit sampeyan. Kaping pisanan, sampeyan seneng ndeleng dheweke main amarga lagi dolanan ing papan sing bisa dituju lan seneng-seneng karo kanca-kanca lan omben-omben lan muter musik sing apik. Rasane kaya dheweke nggawe pertunjukan mung kanggo sampeyan. Banjur dheweke entuk publisitas luwih sithik lan sampeyan seneng amarga duwe video musik lan adol album liyane. Banjur nyedot amarga lagu sing co-ditulis dening produser dijupuk amba lan padha muter stadion ageng ngendi swara elek lan parkir cepet 5 mil mlaku menyang ajang. Kabeh sing apik iku cepet ... nikmati selagi bisa!

  20. 27

    Artikel sampeyan langsung ing titik. Ora ana Pengalaman Starbucks maneh, lan aku ora nate seneng karo kacang buncis sing diobong.

    Dadi, mbok menawa toko kopi lokal sing apik lan wani bakal mbukak ing salah sawijining lokasi sing dipindhah Starbucks, lan tuduhake carane kudu ditindakake!

  21. 28

    Aku uga seneng "warung kopi nyata" (Starbucks, paling ora kanggo aku, ora cocog). Aku manggon ing sawetara…kabeh nglayani Certified Fair Trade, iyub-iyub thukul kopi. Ana sing meh ajaib babagan ngubengi sampeyan karo perusahaan sing apik, kopi sing apik (luwih murah lan ora ngrusak alas udan lan ndhukung petani), lan nirkabel…nalika lungguh ing kursi sing lawas nanging nyaman…iku SURGA!

  22. 29
  23. 30

    Ya, aku ora nate seneng karo Starbucks, nanging luwih apik sadurunge - sanajan toko Massachusetts kabeh katon kaya sing sampeyan eling. Apa wae, aku rumangsa bisa ngreksa toko-toko cilik, kaya biasane.

  24. 31

    Aku saka Washington State, tanah saka 5 kopi ing saben sudhut. Craze paling anyar ing wilayah cilik yaiku Woods Coffee shop. Dheweke duwe kursi sing nyenengake ing papan geni lan kompilasi game papan sing akeh banget. Ana live band ing akhir minggu lan sampeyan bisa nindakake pakaryan ing kana.

    Starbucks ora ana maneh ing ndhuwur, mung luwih trep. Sakcepete penak bakal nyandhang kabeh. Wis pirang-pirang wulan aku ora mlebu Starbucks. Aku ora tahan karo omben-omben lan ombenan sing nyenengake. Ora ana sing golek kopi asli… Bisa uga luwih apik yen ngakoni yen dheweke pancen nggawe permen ing cangkir sing kebak froth.

  25. 32

    Aku kelingan nalika starbucks wiwit teka ing kene. Ana akeh toko-toko cilik sing bisa mampir kanggo ngombe kopi lan roti isi, lan dheweke ora duwe bisnis.

    Starbucks babagan branding lan bullying. Takon sembarang residents saka New Hope, PA carane padha felt nalika starbucks kabeh nanging dipeksa metu toko lokal kanggo ngebaki kanggo turis lan pengunjung.

    starbucks kasil karo catering kanggo wong looking for soko beda, tansaya dening kroso upscale lan khusus, banjur irisan tenggorokan dhewe dening ngeculke kabeh menyang sirahe. Saiki mung statement fashion lan label desainer liyane.

    Cukup katon ing nomer iPhone sampeyan bakal weruh digunakake ing kono, lan nomer tas desainer, lan macbooks. Ora butuh wektu suwe, umume wong sing teka ing kana kanggo nuduhake kelangan dheweke. Umume ora ngerti espresso utawa cappuccino sing prayoga yen sawetara barista enom sing duwe bakat kanthi rambut ijo lan tindikan dibuwang ing raine amarga trendi banget.

  26. 33

    Crita sing apik - ana sing kudu ditindakake operator toko rantai sing dibutuhake kanggo para karyawan.

    Aku tau angsal rasa kanggo Starbucks, luwih seneng plunk mudhun $1.50 kanggo tuwung gedhe saka roti panggang cahya Panera kang kopi. Kajaba iku, Panera ora nate mbayar biaya kanggo akses internet, nggawe toko dadi papan sing cocog kanggo nongkrong.

    Apa Panera sampurna? Ora. Kaya Starbucks, dheweke ngalami owah-owahan karyawan lan manajemen kanthi tingkat kualitas sing beda-beda saben dina.

    Kayane aku luwih seneng nggawe lan ngombe kopi ing omah.

  27. 34
  28. 35

    AKU: MANTAN SEATTLE STARBUCKS BARISTA
    Kiriman sing apik Doug! … Padha ing Seattle. Matur nuwun Gusti tansah ana warung kopi "nyata" sing luwih apik. Mesthi, Starbucks gedhe lan tansah sibuk, nanging layanan lan kualitase terus mudhun.

  29. 36

    analisis apik carane account iki eroded, lan aku pracaya, ilang. Aku wis nonton iki kanggo sawetara taun kepungkur. Apa sing biyen dadi pengalaman sing nggawe Starbucks beda, ilang amarga rantai kasebut dadi kurang perhatian marang cara para pelanggan dianggep. Iku dadi impersonal, ekspresi utama yaiku drive-through. Sampeyan bisa drive liwat MacDonalds lan njaluk kopi. Starbucks ora maneh "panggonan katelu."
    Matur nuwun kanggo analisis sing cetha.

  30. 37

    Douglas-

    Aku barista ing Starbucks. Aku wis kerja ing kono suwene 2 taun lan ngetang…dina pungkasanku dina Sabtu ngarep. Ora mung aku lunga menyang sekolah, nanging aku lara Starbucks. Aku bisa pindhah menyang toko ing wilayah ngendi aku bakal nekani sekolah, nanging aku pancene ora kepinginan kanggo nindakake iku.

    Aku biyen seneng karo pegaweyanku. Aku biyen seneng karo tokoku. Aku biyen seneng Starbucks. Aku miwiti metu ing toko lobi becik ing Gresham, UTAWA. Iku cukup sibuk, nanging aku isih duwe wektu kanggo ngerti lan seneng pelanggan, lan aku isih duwe wektu kanggo ngerti lan seneng rekan kerja. Ora kanggo sebutno manager sandi iku salah siji saka jenis. Banjur aku kudu ngalih menyang toko ing Vancouver, WA. Ing Vancouver, aku makarya ing toko kesuwur sing "tansah tenan tenan sibuk" (Aku njaluk sing saka saben wong siji kang aku ngomong apa toko aku makarya). Pancen pancen sibuk iku understatement lan kita epitome saka Starbucks sing ngomong bab ing artikel, lan aku wis cukup. Ana toko kopi lokal sing apik, lan aku seneng menyang dheweke tinimbang menyang perusahaanku dhewe! Dina sing sedhih kanggo Starbucks nalika karyawan sampeyan ora menehi wektu.

    Kanggo nimbali lan barista Starbucks liyane, kita bisa uga karo apa kita diwenehi. Ora kanggo toot sungu dhewe, nanging sawise rong taun, aku barista gedhe. Aku Care babagan ombenan aku nggawe lan pelanggan aku menehi. Aku njupuk wektu kanggo ngobrol karo pelanggan lan ngerti nalika lagi ing jendela drive-thru utawa ing counter nalika aku lagi ing bar. Aku ngerti akeh barista wis dijupuk ing "burger-flipping" mentality lan wis disisihaké katresnan kanggo proyek, nanging akeh sing ora lan padha sing nyekeli apa isih Starbucks bebarengan.

    Secara pribadi, aku wis ilang iman lan tresnaku marang Starbucks ora mung amarga tokoku minangka toko sing kobong, nanging amarga cara kita dianggep minangka karyawan. Mungkin mung tokoku, nanging ing kana pancen ala lan amarga toko-toko kaya ngono, Starbucks dadi kapal sing tenggelam. Aku uga kerja ing Red Robin lan diobati kanthi apik ing kana. Nyatane, aku seneng karo pakaryan ing kana. Aku seneng kerja lan nggawe aku dadi karyawan sing luwih apik amarga iku.

    Aku ngliwati kabeh latihan lan groveling sing ditindakake Howard Schultz ing awal taun iki lan ing kawitan aku gung-ho, nanging aku wis ilang iman lan wis metu saka proyek kabeh. Artikel sampeyan minangka salah sawijining sing kudu dideleng Schultz. Banjur bisa uga dadi panggilan tangi sing dibutuhake.

  31. 38

    Sampeyan ngerti carane sampeyan ngandhani yen sampeyan lagi sinau amarga sampeyan wis mbukak buku sertifikasi ing ngarep sampeyan? Nanging sampeyan pancene ngeklik Stumble Upon kanggo nemokake kiriman sing menarik kanggo diwaca?

    Ya, aku ketemu sampeyan lan kudu nulis kanggo ngandhani yen aku seneng banget. Aku menehi jempol, supaya luwih akeh wong sing bisa nemoni lan uga seneng.

  32. 39

    Sampeyan ngerti apa sing nggumunake aku. Carane apik garis Mc Cafe punika. warung Mc Donald kang kanggo liwat $3 tuwung ketoke dicokot akeh.

    Sawise nyoba aku sedih kecanthol lan wis arep ana liyane lan liyane minangka pungkasan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.