Starbucks: Inflasi lan Devaluasi Merek

starbucks

Amerika Serikat pancen ora ngerti kopi apa bisa rasane kaya. Giling kopi dirasakake nganggo kripik nganti suwe sing bisa nggedhekake bathi perusahaan kopi. Aku duwe kanca sing kerja ing pabrik kemasan sing nggarap peralatan sing ngisi wadhah kopi lan nutup. Dheweke ngandhani yen dheweke ganti merek kabeh wengi, nanging kacang kasebut ora diganti. Kita kabeh padha entuk panganan sing padha, nyamar ing kaleng sing beda-beda.

Banjur Tekane Kopi Gedhe

Babagan nalika aku wiwit nggatekake babagan rasane kopiku bab nalika aku nemokake Perusahaan Kopi & Teh Norfolk. Nganti saiki, aku bakal menehi pitutur marang kowe: ora apa-apa, yaiku njupuk kacang panggang seger langsung saka oven.

Yen sampeyan mbayangake minangka gelombang anyar, papan modern kanggo ketemu lan hobnob kopi, sampeyan ora bakal adoh saka kasunyatan. Ing njero katon kaya pabrik sing dilecehke ... ana lapisan kopi lan bledug kacang ing kabeh sing sampeyan deleng. Sampeyan cukup mlebu, pesen tas, banjur metu. Aku ora ngerti saka endi kacang kasebut, nanging apik banget. Sing duwe dheweke mulang babagan pembuat kopi anyar sing metu tanpa alat pembakar lan caraf terisolasi. Ora ana kopi sing kobong. Mmmm

Banjur teka ing Starbucks

Udakara iki, aku pindhah menyang Denver lan ninggali panemuku sing anyar. Ing Denver, aku golek sawetara roasters kopi nanging ora padha. Starbucks wis teka ing kutha, lan aku entuk rasa kanggo kacang sing dibakar 'dolar. Aku ora ngira yen wis biyasa karo biaya utawa rasane kacang buncis mau! Aku mbayar dhuwit 10 kaping kanggo warung tinimbang mbiyen!

Aku seneng toko. Aku seneng lungguh, mlebu log nirkabel (sadurunge ngisi daya), lan ngrampungake. Dheweke main musik keren ing kana (sadurunge adol).

Banjur Teka Keras

Nongkrong ing Starbucks nalika pisanan mbukak pancen nyenengake. Kursi sing kepenak ing saindenging ruangan, dadi papan sing pas kanggo nganakake rapat impromptu. Kursi sing nyenengake ngundang wong liya supaya luwih akeh nginep ing Starbucks. Aku wis maca manawa akeh perusahaan ritel nyelehake ing kursi sing angel mula masarakat ora bakal tetep suwene. Starbucks ngalih menyang toko sing luwih gedhe lan kursi keras kanthi kursi sing kepenak.

Banjur Tampilake Shots-Auto

Aku kelingan pratandha gedhe sing menehi salam ing dhuwit:

Barista sampeyan yaiku Jane

Jane bisa uga duwe rambute ijo lan cipratan tindakake ing papan sing aneh, nanging nalika dheweke nembak, sampeyan ndeleng nalika praktik kerajinan kasebut. Dheweke bakal ngrembug babagan sing disenengi lan ora seneng karo pilihan ngombe lan menehi rekomendasi kanggo sampeyan adhedhasar pengalaman sing akeh. Sampeyan rumangsa kelangan nalika lagi ana lan digatekake. Sampeyan rumangsa istimewa.

Nanging garis-garis kasebut saya gedhe lan garis majelis kudu luwih efisien. Mesin anyar digawa kanthi otomatis, dikemas lan diwutahake tembakan. Sihir ilang ... ora ana cacat, ora ana tembakan sing suwe banget, cendhak banget utawa akeh sebabe. Luwih elek maneh, barista ilang ilmu babagan kerajinan kasebut. Barista ora kurang seniman tinimbang ana sing mbukak burger ing Burger King lokal.

Banjur teka ing Eceran

Nalika sampeyan ngadeg ing jajaran, saiki sampeyan dikepung karo kanthong kacang, cangkir, cangkir, wadah terisolasi, coklat, produsen kopi, mesin espresso, CD musik, koran ... Toko kasebut wiwit katon luwih kaya toko tinimbang papan nomer telu, papan sing adoh saka omah lan makarya sing pengin dakpengini.

Banjur Teka Drive-Throughs

Garis kasebut dawa banget kanggo nindakake pacelathon. Barista padha sibuk banget supaya ora kenal sampeyan. Ganti barista anyar teka lan lunga, "Barista Sampeyan" isih kosong. Kanggo nglawan garis kasebut, drive-through wis diinstal. Iku luwih trep. Luwih cepet. Bathi luwih gedhe. Pelanggan liyane.

Ora ana pilihan kanggo rasa sing ora dienggo khusus kanggo sing dikarepake. Mung khas ngombe dianjurake dina utawa upsell kanggo jajan kopi.

Ora matur nuwun. Tulung ora gajih, ora mecut, grande mocha.

Wolung dolar, nyopir.

Aku bakal ngrungokake radio nalika narik tangan lan menehi dhuwit lan kerja kanggo kerja. Ora salam, ora diskusi babagan cuaca. Mung aku lan mobilku. Sihir ilang. Starbucks, pengalaman kaya sing dakkenal, wis seda.

Sejatine aku ora ngerti yen aku pancen nate ing kopi kanggo Starbucks. Oh - Aku butuh perbaikan kaya wong liya, nanging aku seneng karo merek, gaya, kepribadian omah kopi. Aku seneng mrana amarga rumangsa penting. Lan nalika mbayar $ 5 kanggo minuman khusus, aku rumangsa luwih penting.

Ing sawijining papan, Starbucks wiwit nyukur spesial kanggo bathi lan efisiensi. Dheweke mandheg nggawe me rumangsa penting. Dheweke mandheg nggawe me rumangsa istimewa. Dheweke mandheg dadi spesial. Starbucks minangka crita sing apik tenan - padha nambah rega minuman umum lan nggawe kita kecanthol. Nanging dheweke ora bisa njaga awake dhewe. Wutah, bathi lan efisiensi njupuk alih lan pungkasane ngilangi kabeh toko sing unik.

Sing ironis yaiku Starbucks ngasorake awake dhewe, ora ana wong liya sing nindakake. Ora ana pesaing sing teka lan nantang dheweke. Nalika Schultz bali ing wulan Januari, aku ngarep-arep gedhe. Wah nggih.

Banjur Ayo Diskon

Dina iki, Starbucks wiwit nawakake $ 2 ngombe sore yen nggawa resi wiwit esuk. Aku mandheg mangan awan ing Starbucks saiki lan njaluk kuitansi prangko mengko. Aku ora nate nindakke.

Aku mikir manawa kita wis misuwur pucuk sirahe, ujar Brad Stevens, wakil presiden manajemen hubungan pelanggan. Gampang ditrapake kanggo barista lan gampang dingerteni para pelanggan.

Gampang. Ya, wangsulane. Aku pengin mbayar gampang.

IMHO, Aku mikir yen Starbucks wis entuk final paku ing pethi. Dheweke wis ora cukup spesial kanggo ngombe $ 5 kanggo ngombe, saiki padha nggunakake diskon siji produk paling gedhe sing diarani. Dina sing sedhih banget kanggo Starbucks.

Banjur Tekan Omah Kopi Swasta

Aku nulis saka omah kopi favoritku ing saindenging jagad, yaiku toko duweke pribadi. Bengi iki, Cassista barista aku nyedhiyakake soda Italia raspberry sing fantastis kanggo aku adhedhasar diskusi babagan sing disenengi lan sing ora disenengi (dheweke ngerti banget). Lan Alayna nggawe sandwich daging sapi panggang sing digawe panas ing bagel panggang (ora ing menu).

Aku nulis kabeh postingan iki ing nirkabel gratis lan lungguh ing kursi swivel sing kepenak. Cassy lan Alayna ngobrol, kanthi jeneng, karo pelanggan lan ngucapake foto (lan repouring yen dawa banget utawa cendhak banget), dikemas kanthi tliti adhedhasar asor.

Ing kene ana crita penting kanggo perusahaan liyane. Sampeyan mung ora bisa nerusake ngisi daya "istimewa" lan banjur mangkat kabeh sing istimewa. Starbucks ora menehi diskon kopi sore iki, nanging dheweke malah ngasorake merek.

Dina iki sedhih kanggo Starbucks, nanging dina sing apik kanggo toko kopi independen. Aku ora nate bali lan ngombe omben $ 2 awan mau.

39 Komentar

  1. 1

    Aku ngerti maksud sampeyan, aku nyoba "espresso" starbucks, amarga aku mikir ora bakal ana rantai sing hebat lan kondhang bisa dadi ala banget. Lan iku. Nanging aku menyang papan sing apik ing Sydney, ing endi panggang kacang ing cafe, lan kenal karo aku. Iku apik.

    • 2

      Aku wis Barista meh dasawarsa. Aku kerja ing salah sawijining kopi paling apik sing wis dakalami, lan aku wis weruh apa sing nggawe kopi apik. Aku kerja ing Starbucks udakara rong wulan nalika musim panas, amarga ora ngerti babar pisan. Aku wis kanggo mandheg proyek kasebut. Saben katrampilan sing dakolehi saka pengalaman nalika Baritsa metu ing jendela nalika masang celemek kasebut. Pakaryanku ora ana gandhengane karo kopi (sing pancen nggegirisi). Aku bakal ujar babagan 90% lapangan kerja, saben dina, luwih ana gandhengane karo upselling lan "katon" sibuk.

      Aku ora ngerti kenapa ana sing bakal pindhah menyang Starbucks, kajaba dheweke ora ngerti babagan liyane. Ana kopi cilik duweke pribadi sing uga duwe kesalahan sing padha. Ing omahku, ora ana siji-sijine papan kanggo njupuk secangkir kopi sing pantes.

  2. 3
  3. 4

    Aku setuju banget karo komentar sampeyan babagan komersialisasi Starbucks. Aku percaya manawa umume konsumen ing njaba sing seneng karo "pengalaman" Starbucks, dudu kopi. Ironis sing wis diwenehake kanthi cepet supaya sampeyan kudu pindhah menyang papan liya kanggo pengalaman kasebut saiki.

    Aku durung nyoba Piala Bean, nanging bubar mampir ing Perusahaan Kopi Monon. Aku nyaranake menehi tembakan yen sampeyan ana ing wilayah Broad Ripple.

  4. 5

    Aku wis siyap arep adol saham ing Starbucks. Aku ora mikir bisa pulih. Dheweke bisa duwe ekuitas merek, nanging nalika miwiti nutup sawetara ewu toko, sampeyan bisa ndeleng gelembung kasebut pecah.

    Saiki aku masak kopi dhewe ing omah. Murah lan nyenengake.

  5. 6

    Aku biyen kerja ing Starbucks ... Saiki aku ora mlebu maneh. Aku luwih seneng Perkebunan Kopi ing ngendi sampeyan bisa pesen apa-apa miturut kekarepanmu lan barista ngerti apa sing diomongake, kaya kudune! Dheweke uga duwe nirkabel gratis, akeh papan sing kepenak kanggo parkir dhewe, lan toko es krim sing apik banget. Kahanan win-win-win.

  6. 7

    Aku duwe pethi kopi independen cilik ing sawijining kutha cilik (Dillard, GA). Aku bisa menehi perhatian marang para pelanggan, (utawa privasi) Ora masalah yen tetep WiFi dina sedina nganggo cangkir kopi, aku ndandani pesenan khusus kaya sing dikepengini, lan dheweke bali bola-bali! Kaget tenan eh? Ing bisnis iki, kaya ing meh kabeh bisnis, layanan iku KABEH !!!!

    • 8

      Sampeyan kenek kuku ing pethi Starbuck ing sirahe. Ora ana kepribadian maneh sing biyen ana. Ora ana maneh srevice kaya biyen. Ora mbukak miliaran toko, bisa uga ngasilake dhuwit mung kanggo nggawe sawetara luwih gedhe, uga staf. Dheweke mikir 'pancing' karo kopi sing ketagihan, nanging kanthi sejatine mlayu menyang lemah kanthi njupuk kabeh sing nggawe dheweke istimewa. Sampeyan pengin pelanggan? Dheweke ana ing kana !! Nanging sampeyan kudu menehi penawaran sing ora ana ing wong liya, lan paling ora tumindak kasebut minangka pelanggan sing paling apik! Sampeyan bakal sukses anggere nyanyi manta ... .. layanan IS kabeh.

  7. 9

    Artikel sing apik. Sampeyan pancen "nabrak pucuk sirahe" !! Aku luwih seneng lunga menyang omah-omah kopi pribadi sing luwih cilik. Biasane luwih jembar lan nglayani nedha awan lan nedha bengi.

    Ana toko sing apik banget ing Munising, Michigan sing wis dipasang toko buku. Sampeyan mlebu, pesen, lan bisa browsing liwat rak buku nalika ngenteni.

  8. 10

    Aku teka saka budaya sing ngombe kopi dadi masalah, sampeyan menyang atusan kopi, pesen Cappuccino, Espresso utawa Macchiato kurang saka siji dolar, aku ngomong kopi sing apik, ora ana minuman sing jenenge shmanzy mewah sing butuh Program Rosetta Stone sinau lingo.
    Ing Arizona, Starbucks ana ing saben mall, toko lan ing endi wae parkir. Aku mandheg mandheg saben esuk kanggo ngombe kopi sing dhuwur bareng karo ibu-ibu bal-balan sing sarapan kanggo bayi lan anake.
    Starbucks Coffee ora duwe rasa sing konsisten, sejatine rasane ala banget kajaba sampeyan entuk Mocha Cappu 5 $? karo Carmel mergo.
    bisa uga dadi strategi pemasaran kanggo ngrasakake kopi sing diseduh kanthi gampang supaya sampeyan bisa nganyarke kanggo omben $ 5, oh aja lali sandwich daging babi kalkun sing ora ana lemu ... seger.
    Douglas, matur nuwun kanggo telpon tangi

  9. 11

    Sampeyan nggawe aku kecanthol kabeh kirim. Tulisan sing apik. Aku kerja ing desain web kanggo bank mega, lan aku ndeleng akeh paralel devaluasi merek. Aku bakal nerusake iki menyang kolega.

  10. 13

    Douglas:

    Aku meh ora nate menyang Starbucks amarga durung nate ngombe kopi lan napa mbayar wifi yen gratis ing panggon liya?

    Nanging sejatine aku mikir, masalahe yaiku pasar umum. Investor mesthi nuntut pertumbuhan lan ora peduli karo spesial sing sampeyan pengin ing perusahaan sing duwe saham. Yen saham kasebut ora tuwuh ing regane luwih gedhe tinimbang S&P, dheweke ngilangi manajemen lan nggawa pengacara.

    Masalah yen sampeyan tekan skala tartamtu, sampeyan ora bisa terus tuwuh kanthi tarif sing padha. Kanthi pangsa pasar 95% ing ngendi sampeyan bakal nemokake tuwuh 10%? Dadi manajemen mulai ngethok, nyukur biaya, dadi luwih cheesier kanthi pendekatan. Lan iku pancen bener yen pangadeg lan / utawa tim manajemen kanthi etos sing menang ora ana ing pucuk utama (mung deleng Apple sajrone dina John Sculley.)

    Dadi realistis, durung dadi Starbucks sing mateni awake dhewe, wis dadi sifat kewan pasar umum ing endi para investor wis pegatan kabeh amarga ora duwe keterlibatan ing operasi perusahaan lan mung nuntut luwih akeh.

    Cukup kanggo nggawe kapitalis idealis pengin tetep pribadi.

    • 14

      Mike sarujuk. Film sing apik (sing nduweni elemen sing pancen ora bisa digatekake nanging aku isih seneng) Perusahaan. Pesen penting ing film kasebut yaiku perusahaan urip, entitas ambegan sing mung ngasilake bathi. Ora ana hak utawa salah ing perusahaan, mung duwe bathi utawa ora duwe bathi. Iki minangka medeni amarga meh ora bakal gagal konsumen!

  11. 15

    Aku setuju karo Eric, iki minangka postingan blog sing ditulis kanthi apik lan nduweni kesan sing bener. Sing dakkepenginake yaiku kenapa Starbucks nate luwih dhisik… apa ana wong sing pengin rumangsa istimewa yen kudu mbayar (akeh!) Dudu kopi, nanging kanggo manungsa waé sing nggawe kopi? Apa sampeyan seneng lan ora seneng sing penting, mula sampeyan butuh diwakili ing kopi? Aku mung ngenteni seminggu ing pantai karo Bapakku mertua lan dheweke nggawe kopi paling ala saben esuk (Chock Full o'Nuts, kenapa sampeyan ngarani kopi kuwi?) Lan esuk-esuk sing tenang ngobrol karo dheweke nggawe kopi mau saka sing paling apik sing dakalami. Nglampahi wektu lan dhuwit kanggo kanca lan kulawarga, dheweke bakal nggawe sampeyan istimewa.

    • 16

      Komentar sing apik lan aku setuju. Ana buku ing endi Schultz ngomong babagan omah-omah kopi dadi 'papan nomer telu'. Iki minangka papan sing bisa ditemokake karo kanca-kanca sing ora ana ing papan kerja lan njaba omah. Biyen bar utawa pub lokal sing kedadeyan, nanging Starbucks njupuk adoh.

      Pengalamanku sing karo kanca lan kulawarga - nanging asring ana ing lingkungan sing anget adoh saka omah sing nyedhiyakake perasaan sing kuwat. Kita saben dinane ana ing omah lan kerjaan… kudu menyang papan liya. Suwe-suwe, papan kasebut yaiku Starbucks.

  12. 17

    Lan sampeyan ora ngerti apa kesulitan kanggo barista seni kudu nggawe saklar gedhe (amarga "ekonomi") saka kopi duweke lokal sing bisa duwe rambut ijo, tindikan, lan seni sing sampurna kanggo perusahaan otomatis -grobot jagad Starbucks… nyedhot.

  13. 19
  14. 20

    aku durung nate menyang starbucks. Muga-muga bisa mati amarga ora nate ngombe wedang kopi kalori $ 5 saka starbucks.

    aku ngombe kopi. ireng yuban kayane cukup saka toko kelontong. lan pot saka esuk iku apik banget nalika awan nalika sampeyan panas maneh ing gelombang mikro.

    aku mikir njaluk pabrik kopi pers Prancis. iku bakal dadi dina nalika aku uga snob kopi.

  15. 21
  16. 22

    Kiriman Gedhe. Iki wis dadi salah sawijining blog favoritku kanggo diwaca!

    Aku mung menyang Starbucks nalika lali nyetel pot kopi bengi sadurunge. Garis drive liwat esuk kerja gampang. Siji bab sing bakal dikatutake babagan wifi gratis yaiku ora kabeh Starbucks sing duwe. Aku lunga menyang Wifi menyang dalan ing minggu kepungkur lan kuciwa banget. Aku yakin Starbucks minangka salah sawijining perusahaan sing mung ilang nalika tuwuh kanthi cepet.

    Dheweke saiki mung biasa.

  17. 24

    Hai Doug,
    Artikel sing apik banget. Ana wulangan sing jero lan nyenengake banget iki kanggo kabeh bisnis sing pengin terus saya cepet lan luwih cepet… ..saya tambah sugih. Iki minangka pacelathon sing apik ing Piala Bean. Aku ora ngerti, yen pitakon babagan Web bakal ndadekake aku dadi info sing apik. Matur nuwun
    Delengen mubeng.
    Sachin

  18. 25

    Sampeyan pancen bener. Aku ora nate dadi penggemar Starbucks. Nalika tekan Terre Haute, wis ana rantaian gila kasebut. Yen sampeyan wis ana ing Terre Haute, tekan Coffee Grounds utawa Java Haute. Loro-lorone isih duweke lokal lan nggawe kopi sing ora sampurna. Sanajan ngono, aku wis ndeleng komersialisasi wong loro kasebut. Kalorone ngupayakake saingan karo Starbucks ing sawetara level lan aku ora nyalahke. Saiki ana telung dolar saiki saliyane karo papat kopi lokal. Iki pie cilik kanggo diiris.

  19. 26

    Kaya band favorit sampeyan. Wiwitane, sampeyan seneng ndeleng dheweke lagi main amarga lagi dolanan ing papan sing bisa dituju lan seneng karo kanca lan omben-omben lan main musik sing apik. Rasane kaya nggawe acara mung kanggo sampeyan. Banjur entuk publisitas luwih sithik lan sampeyan seneng amarga duwe video musik lan adol sawetara album liyane. Banjur nyedhot amarga lagune ditulis bareng karo prodhuser dijupuk amba lan dheweke main stadion gedhe sing swarane apik tenan lan parkir bisa mlaku 5 mil kanthi cepet menyang papan kasebut. Kabeh sing apik sekedap ... rasakake nalika sampeyan bisa!

  20. 27

    Artikel sampeyan wis kasedhiya. Ora ana Pengalaman Starbucks maneh, lan aku malah ora nate seneng karo kacang sing wis dibakar.

    Dadi bisa uga ana warung kopi lokal sing gagah lan wani ing salah sawijining lokasi Starbucks sing bakal dipindhah, lan nuduhake kepiye carane kudu rampung!

  21. 28

    Aku uga seneng karo “kopi asli” (paling ora kanggo Starbucks aku, Starbucks). Aku manggon ing pirang-pirang… kabeh nyedhiyakake Certified Fair Trade, kopi sing ditanduri warna. Ana sing meh ajaib babagan lingkungan sampeyan karo perusahaan sing hebat, kopi sing enak (sing regane larang regane lan ora ngrusak alas udan LAN ndhukung para petani), lan nirkabel ... nalika lungguh ing kursi sing lawas nanging kepenak ... LANGIT!

  22. 29
  23. 30

    Ya, aku ora nate seneng banget karo Starbucks, nanging luwih apik sadurunge - sanajan toko-toko Massachusetts kayane kaya kelingan sampeyan. Ewadene, dakkira bisa ngreksa toko-toko cilik, kaya biasane ora kuwat.

  24. 31

    Aku saka Washington State, sing nduwe 5 kopi ing saben pojokan. Gegayuhan paling anyar ing wilayah sing luwih cilik yaiku toko Woods Coffee. Dheweke duwe kursi santai ing panggon geni lan kompilasi game papan sing hebat. Ana band live ing akhir minggu lan sampeyan bisa kerja ing kana.

    Starbucks ora ana maneh ing ndhuwur, nanging luwih trep. Ora suwe cukup kepenak bakal dipakai kabeh. Wis pirang-pirang wulan aku durung ngunjungi Starbucks. Aku ora tahan omben-omben sing lembut lan kehadiran sing keji. Ora ana sing golek kopi asli ... Dheweke luwih apik yen ngakoni yen dheweke nggawe bar permen ing cangkir sing kebak.

  25. 32

    Aku kelingan nalika starbucks wiwit teka ing kene. Ana akeh toko cilik sing kudu mampir kopi lan sandwich, lan dheweke mandheg.

    Starbuck babagan merek lan bullying. Takon marang warga New Hope, PA, apa sing dirasakake nalika starbucks kabeh nanging meksa toko lokal kanggo nyedhiyakake turis lan pengunjung.

    starbucks sukses kanthi menehi katrangan marang wong-wong sing nggoleki sing beda, tuwuh kanthi krasa kelas atas lan istimewa, banjur nggeser tenggorokan dhewe kanthi ngeculake. Saiki mung pratelan mode lan label desainer liyane.

    Cukup deleng nomer iPhone sing bakal sampeyan gunakake ing kana, lan nomer tas desainer, lan macbook. Ora butuh wektu suwe kanggo mikir manawa umume wong sing mrana kanggo nuduhake kepenake. Umume ora ngerti espresso utawa cappuccino sing sopan yen sawetara barista enom sing duwe rambut ijo lan tindikan diluncurake amarga trendi nesu.

  26. 33

    Crita sing apik - operator toko jaringan kudu nggawe maca diwajibake kanggo karyawane.

    Aku ora nate entuk rasa kanggo Starbucks, luwih milih nyusut $ 1.50 kanggo secangkir kopi panggang ringan Panera Bread. Uga, Panera ora nate mbayar akses internet, nggawe toko dadi papan sing cocog kanggo nongkrong.

    Apa Panera sampurna? Ora. Kaya Starbucks, dheweke kerep ngalami pangowahan karyawan lan manajemen kanthi tingkat kualitas beda-beda saben dina.

    Aku kira mula aku luwih seneng nggawe lan ngombe kopi ing omah.

  27. 34
  28. 35

    ME: Former STARBUCKS BARISA SEATTLE
    Kirim apik Doug! … Sami ing Seattle. Matur suwun, mesthi ana warung kopi sing "nyata" sing luwih apik. Mesthi wae, Starbucks gedhe lan mesthi sibuk, nanging layanan lan kualitase tetep mudhun.

  29. 36

    Analisis sing apik babagan carane merek eroded, lan aku yakin, ilang. Aku wis nonton iki sajrone pirang-pirang taun kepungkur. Apa sing dadi pengalaman sing nggawe Starbucks beda dadi ilang amarga rantai kasebut dadi kurang memperhatikan cara perawatan pelanggan. Dadi ora pribadi, ekspresi utama yaiku drive-through. Sampeyan bisa liwat MacDonalds lan njupuk kopi. Starbucks ora dadi "papan nomer telu" maneh.
    Matur nuwun kanggo analisis sing cetha.

  30. 37

    Douglas-

    Aku minangka barista ing Starbucks. Aku kerja ing kana suwene 2 taun lan ngetung… dina terakhirku dina Setu ngarep. Ora mung sekolah, nanging lara amarga Starbucks. Aku bisa pindhah menyang toko ing wilayah sing bakal dak sekolah, nanging pancen ora duwe karep.

    Biyen aku seneng banget karo tugasku. Biyen aku seneng toko. Aku seneng banget karo Starbucks. Aku miwiti ing toko lobi sing apik ing Gresham, UTAWA. Pancen sibuk, nanging aku isih sempat ngerti lan seneng karo para pelanggan, lan aku isih duwe wektu kanggo kenal lan seneng kanca kerja. Apa maneh manajer saya kalebu salah sawijining jinis. Banjur aku kudu ngalih menyang toko ing Vancouver, WA. Ing Vancouver, aku kerja ing toko kondhang sing "pancen pancen sibuk" (aku entuk saka saben wong sing dakkandhani toko sing dakgawe). Pancen pancen sibuk banget lan kita minangka conto Starbucks sing sampeyan waca ing artikel sampeyan, lan aku wis cukup. Ana kopi lokal sing apik, lan aku luwih seneng marani dheweke tinimbang menyang perusahaanku dhewe! Dina iku sedhih banget kanggo Starbucks nalika karyawan sampeyan dhewe luwih ora menehi wektu kanggo sampeyan.

    Kanggo nimbali aku lan barista Starbucks liyane, kita bisa nggarap apa sing diwenehake. Ora kanggo tanduk tandukku dhewe, nanging sawise rong taun, aku dadi barista sing hebat. Aku peduli karo ombenan sing dakgawe lan para pelanggan sing dakwenehake. Aku butuh wektu kanggo ngobrol karo para pelanggan lan kenal nalika ana ing jendela drive-thru utawa ing counter nalika aku ana ing bar. Aku ngerti akeh barista sing duwe mentalitas "burger-flipping" lan wis nyingkirake rasa seneng marang pakaryan kasebut, nanging akeh sing durung duwe lan dheweke uga sing nyekel Starbucks.

    Secara pribadi, aku wis ngilangi kapercayan lan tresnaku marang Starbucks ora mung amarga tokoku minangka toko sing wis entek, nanging amarga tumindak kita dadi karyawan. Mungkin mung tokoku, nanging pancen ala banget ing kana lan amarga toko lan toko sing kaya ngono, Starbucks dadi kapal sing bakal klelep. Aku uga kerja ing Red Robin lan bakal dirawat kanthi apik ing kana. Nyatane aku seneng karo tugas ing kana. Aku seneng kerja lan nggawe aku dadi karyawan sing luwih apik amarga iku.

    Aku nglatih kabeh latihan lan grundelan sing ditindakake Howard Schultz awal taun iki lan wiwitane aku gung-ho, nanging wiwit saiki aku wis ora precaya lan banjur mundur kabeh. Artikel sampeyan minangka artikel sing kudu dideleng Schultz. Banjur bisa uga dadi panggilan tangi sing dibutuhake.

  31. 38

    Sampeyan ngerti kepiye sampeyan ngomong nalika sinau amarga wis mbukak buku sertifikasi ing ngarep sampeyan? Nanging sampeyan pancen ngeklik Kesandhung kanggo nemokake kiriman sing menarik kanggo diwaca?

    Ya wis, aku ketemu karo sampeyan lan kudu nulis kanggo menehi katrangan yen aku seneng banget. Aku menehi jempol, supaya luwih akeh wong sing bisa nemokake lan seneng uga.

  32. 39

    Sampeyan ngerti apa sing kaget. Sepira kualitase garis Mc Cafe. Kopi Mc Donald regane luwih saka $ 3 gelas katon akeh banget.

    Sawise dicoba, aku pancen kecanthol lan banjur lunga mrana luwih akeh wiwit pungkasan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.