Nyepetake WordPress nganggo Amazon lan W3 Total Cache

apache wordpress

Catetan: Wiwit nulis iki, kita wiwit pindhah menyang WPEngine karo Jaringan Konten Konten didukung dening StackPath CDN, CDN sing luwih cepet tinimbang Amazon.378

Yen sampeyan wis ngetutake blog sawetara wektu, sampeyan bakal ngerti yen aku wis berjuang karo WordPress. Metu saka kothak, WordPress minangka sistem manajemen konten sing cukup cepet. Nanging, yen sampeyan wis ngatur situs kanthi lengkap lan njaluk ing papan sing dibutuhake kanggo pangguna, umume asu. Wektu pageload ing template anyar ngluwihi 10 detik - kinerja sing elek banget.

Wis rampung sawetara perkara kanggo mbantu nyepetake WordPress:

  • Kita pindhah host menyang MediaTemple. Asring, nalika ndhaptar platform hosting sampeyan kudu mbukak server sing paling cepet. Nanging sisteme saya gedhe, ora ngganti server kanthi luwih cepet - sampeyan bakal ditinggal.
  • Kita nambahake server database. Nalika WordPress mlaku ing paket hosting sing sederhana, server bakal nerjemahake kode, nyedhiyakake gambar lan mbukak basis data. Yen sampeyan bisa nambah server database menyang paket hosting, sampeyan bisa nyepetake situs kanthi signifikan.
  • Kanggo nggawe pemisahan liyane, kita sijine kabeh gambar ing Amazon minangka jaringan pangiriman isi. Kita nggunakake Plugin Amazon S3 kanggo WordPress nanging wis mandheg. Plugin kasebut mbutuhake sampeyan mbukak gambar ing Amazon lan ora nyinkronake gambar - ora apik.
  • Bubar ditrapake W3 Total Cache saka W3Edge. Sanajan kuat banget, plugin kasebut dudu kanggo wong sing ringkih utawa dudu teknis. Aku nyaranake ngrekrut profesional kanggo ngleksanakake.

total cache wordpressPlugin W3 Total Cache ngidini kita ngetrapake Amazon minangka Jaringan Pengiriman Konten nanging plugin kasebut nyinkronake lan nulis ulang jalur gambar. Iki minangka cara paling apik kanggo ngleksanakake amarga yen sampeyan mutusake mandheg nggunakake plugin utawa CDN, sampeyan ora bakal kliwat ing kadhemen. Pateni plugin iki, lan sampeyan luwih becik mbukak!

Plugin uga ngidini sampeyan kaca cache lan pitakon database bebarengan karo sawetara setelan liyane. Ora ngerti apa sing diarani cache? Kanggo mbukak kaca, kaca bakal maca kode, nglakokake pitakon basis data, lan nggawe kaca kanthi dinamis. Nalika cache dileksanakake, kaping pisanan kaca dibukak, bakal nampilake kaca lan nulis isi menyang file cache. Mbesuk yen kaca dibukak, mbukak file cache.

Nyepetake situs sampeyan duwe pangaruh sing luwih gedhe tinimbang sing maca tinimbang sing sampeyan kira. Nyatane, situs sampeyan paling alon nalika sampeyan mbutuhake kinerja sing paling apik - nalika ewonan pengunjung kasedhiya. Yen sampeyan ora nyetel kanthi apik (lan kita isih ngupayakake), pengunjung asring ditampilake kanthi layar kosong, kesalahan wektu entek, utawa dheweke mung bakal mlayu sawise nunggu kaca mbukak pasangan saka detik.

Nyepetake situs sampeyan nggawe situs sampeyan luwih ramah karo Google. Google wis negesake manawa peringkat situs kanthi performa tinggi luwih dhuwur. Ngluwihi tips ing ndhuwur, sampeyan uga bisa nyuda ukuran gambar ing situs sampeyan, ngetrapake kompresi kaca, ngetrapake jaringan pangiriman konten adhedhasar geografis EC2 utawa Akamai… lan malah pindhah kanggo ngimbangi balancing lan sinkronisasi. Nanging, entuk dhuwit akeh!

One comment

  1. 1

    Posting Apik - Aku bubar pindhah menyang Kuil Media lan ngupayakake nyepetake situs Anglotopia. Sawise pamindhahan kasebut pancen dadi luwih alon dibandhingake karo hosting sadurunge ing GoDaddy. Wiwit, aku wis nginstal W3 Total Cache, nambah CDN lan ngoptimalake sawetara prekara liyane lan wektu muat saya rata-rata 9-10 detik - paling apik ing pirang-pirang wulan. Sampeyan isih kudu nambah. Aku bisa uga nyoba njupuk server basis data sing kapisah. Saiki, aku pengin nggawe manawa server tetep bisa digunakake amarga aku ngarepake banjir akeh jangkoan Royal Wedding ing minggu ngarep.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.