Ngomong nganggo Bahasa Penonton Sampeyan

Pancen cocog yen aku nulis kiriman babagan komunikasi sing lungguh ing ruang konferensi ing Prancis. Mau bengi kita nedha bengi dijadwal jam 8:XNUMX karo perusahaan ing Le Procope, restoran paling tuwa ing Paris (tanggal 1686). Kita seneng banget - restoran iki duwe pelanggan kaya Danton, Voltaire, John Paul Jones, Benjamin Franklin lan Thomas Jefferson.

procopeKita wis angel golek taksi ing Paris (ora umum). Taksi teka lan budhal sak penake. Kita ngenteni udakara setengah jam ing hotel lan petugas kasebut ngajak kita menyang arah Taksi sing cedhak. Udakara pojok ing Prancis luwih adoh tinimbang sudhut ing Amerika Serikat. Kita mlaku udakara setengah kilometer ing dalan menyang prapatan kanthi pendhukung Taxi. Lan ing kana kita ngadeg… maneh 45 menit. Ing wektu iki, kita kasep nedha bengi lan durung nuli mangkat!

Taksi kita pungkasane muncul, wanita cilik sing ayu banget ing rodha kasebut. Dheweke takon kanthi sopan menyang ngendi kita arep… "Le Procope" kita nanggapi. Ing basa Prancis dheweke njaluk alamat kasebut. Sadurunge aku wis ngirim alamat menyang telpon nanging ora diselarasake dadi aku ora yakin - kajaba restoran kasebut ana ing ngisor Louvre. Sajrone 5 menit sabanjure, kita semangat banget ngucapake tembung-tembung sing durung dakrungu wiwit Ibu bengok-bengok (dheweke Quebecois) nalika isih cilik. Sopir taksi lagi bengok-bengok kanthi cetha, aku bisa nerjemahake kanthi bener…. "Akeh restoran ing Paris"…. "Apa dheweke mesthine duwe kabeh hafal"…. Bill (mitra bisnis) lan aku lungguh, mbanting-mbengok kanggo ngunci sinyal nirkabel banjur entuk alamat kasebut.

Amarga kaku, aku takon alamat kasebut marang Bill. Dheweke kelingan kabeh ... dheweke kudu ngelingi iki. Bill nyawang aku stres banget lan wiwit ngulang apa sing dianggep alamat kasebut ... ing basa Prancis. "Napa sampeyan ngomong nganggo basa Prancis? Eja wae !!!! ” Dheweke nulis nganggo aksen Prancis ... aku bakal mateni dheweke. Nganti saiki, kita katon kaya Abbott lan Costello njupuk bokonge ditendhang dening sopir taksi Prancis sing nesu udakara setengah ukuran kita.

Supir taksi kita metu! Dheweke mlaku kanthi cepet ... njerit lan nangis wae ing mobil utawa pejalan kaki sing wani ngganggu. Nalika tekan Paris tengah, aku lan Bill mung bisa ngguyu. Aku njupuk liyane pidhato ... "lara ing sirah" ... "mangan!" nalika mlaku metu lan metu saka lalu lintas.

Hotel du Louvre

Pungkasane, kita tekan pusat Paris.

Sopir taksi kita ora ngerti dalane (dheweke butuh persimpangan), mula dheweke metu lan dikon golek. Ing jalur iki, kita mung matur nuwun sanget amarga ing kutha, aman, lan malah ngguyu amarga teater sing lagi wae kita sekseni. Aku kandha yen aku tresna karo dheweke ing basa Prancis, lan dheweke ngambung ... aku padha lunga.

Utawa kita panginten.

Tex Mex Indiana Kita mlaku-mlaku lan ngubengi kutha kanggo jam sabanjure ... saiki telat 2 jam kanggo mangan. Ing jalur iki, kita ngarepake perusahaan kita wiwit mangan tanpa kita lan kita mutusake ngirim andhuk lan njupuk nedha bengi dhewe. Nalika kita ngliwati Tex Mex Indiana restoran… Aku lan Bill kudu foto bareng.

Kita ngubengi pojokan lan sadurunge aku ana Le Procope kanthi kamulyan. Kita cepet-cepet mlebu lan pelayan kasebut ngandhani manawa perusahaan kita isih ana! Kita ngguyu cekakakan nalika nyritakake acara ing wayah sore. Nedha bengi banget, lan kita entuk kanca anyar.

Ana sawetara piwulang sing ditemokake:

  1. Kanggo komunikasi kanthi efektif karo pamirsa, sampeyan kudu nganggo basane.
  2. Kanggo komunikasi kanthi efektif karo pamirsa, sampeyan kudu uga ngerti budayane.
  3. Supaya bisa tekan tujuan sampeyan, sampeyan kudu ngerti persis ing ngendi yaiku - kanthi definisi sabisa.
  4. Ojo nyerah! Sampeyan bisa uga njupuk luwih saka siji cara kanggo tekan kana.

Saran iki ngluwihi Prancis lan Inggris utawa Prancis lan Indiana. Kepiye uga kita kudu ndeleng pemasaran. Kanggo komunikasi kanthi efektif, kita kudu ngerti persis ing endi pasar, ing endi sing dikarepake, nggunakake metode kanggo mindhah kanthi efektif sing wajar kanggo dheweke, lan ngomong nganggo basane - dudu basa kita. Lan yen sampeyan ora nyambung kanthi cara kaping pisanan, sampeyan bisa uga kudu nyoba cara liya supaya pesen sampeyan rampung.

Yen sampeyan kepengin weruh ... kita nuli bali menyang hotel. 🙂

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.