Apa Pengaruhe Pemasaran Media Sosial?

Apa Pengaruhe Pemasaran Media Sosial?

Apa sing diarani pemasaran media sosial? Aku ngerti yen orane kaya pitakon dhasar, nanging pancen pancen kudu diskusi. Ana sawetara dimensi kanggo strategi pemasaran media sosial sing apik uga hubungane sing gegandhengan karo strategi saluran liyane kayata konten, telusuran, email lan seluler.

Ayo bali menyang definisi pemasaran. Pemasaran minangka tumindak utawa bisnis paneliti, ngrancang, ngeksekusi, promosi lan adol produk utawa layanan. Media sosial minangka media komunikasi sing ngidini pangguna nggawe konten, nuduhake konten utawa melu jaringan sosial. Media sosial minangka media beda banget karo media tradisional amarga rong sebab. Kaping pisanan, kegiatan kasebut umume kanggo umum lan bisa diakses para pemasar kanggo riset. Kapindho, medium kasebut ngidini komunikasi bi-directional - langsung lan ora langsung.

Ana 3.78 milyar pangguna media sosial ing saindenging jagad lan jumlah iki bakal terus tuwuh sajrone sawetara taun kepungkur. Minangka umume, sing padha karo udakara 48 persen pedunung donya saiki.

Oberlo

Apa sing diarani Pemasaran Media Sosial?

Strategi pemasaran media sosial sing kuat kudu nggabungake fitur media sosial sing beda uga nggunakake cara supaya merek bisa dimonitor lan dipromosekake. Iki tegese duwe strategi kanggo push 2 tweets saben dina dudu strategi media sosial sing kalebu lengkap. Strategi lengkap nggabungake alat lan metodologi menyang:

  • Riset pasar - Ngumpulake informasi kanggo riset sing luwih apik lan ngerti lan komunikasi karo pamirsa.
  • Ngrungokake Social - Ngawasi lan menehi reaksi menyang panjaluk langsung saka pamirsa, kalebu layanan pelanggan utawa panjaluk sales.
  • Manajemen Reputasi - Nglindhungi lan ningkatake reputasi pribadi utawa merek, kalebu ngawasi, nglumpukake, lan nerbitake tinjauan.
  • Publishing Sosial - ngrancang, gawe jadwal, lan nerbitake konten sing nyedhiyakake kesadaran lan nilai kanggo calon pelanggan, kalebu kepiye, testimoni, kepemimpinan pikir, review produk, warta, lan uga hiburan.
  • Jejaring sosial - aktif melu strategi sing bisa nggayuh pengaruh, prospek, pelanggan, lan karyawan.
  • Promosi Sosial - Strategi promosi sing nyebabake asil bisnis, kalebu pariwara, tawaran, lan pembelaan. Iki bisa ditambahake kanggo golek lan nyewa pengaruh kanggo nambah promosi menyang jaringan.

Asil bisnis ora mesthi tuku sing nyata, nanging bisa nggawe kesadharan, kapercayan, lan panguwasa. Nyatane, media sosial kadang-kadang dudu media sing optimal kanggo ndorong tuku langsung.

73% pemasar percaya manawa usahane liwat pemasaran media sosial wis cukup efektif utawa efektif banget kanggo bisnis.

penyangga

Media sosial luwih asring digunakake kanggo nemokake kanthi lisan, sumber diskusi kanggo riset, lan sumber sing bisa nyambung - liwat wong - menyang perusahaan. Amarga arah loro, iku cukup unik saka saluran pemasaran liyane.

71% konsumen sing wis pengalaman positif karo merek ing media sosial umume menehi saran merek kasebut menyang kanca lan kulawarga.

Pemasaran Urip

View Martech ZoneStatistik Media Sosial Infographic

Medium lan Tuladhane Media Sosial

54% pangguna media sosial nggunakake media sosial kanggo produk riset.

GlobalWebIndex

  • Riset pasar - Aku kerja bareng pabrikan klambi saiki sing ngluncurake merek langsung menyang konsumen kanthi online. Kita nggunakake ngrungokake sosial kanggo ngenali tembung kunci sing target pangguna nalika ngomong babagan pesaing utama supaya bisa nggabungake kosa kata kasebut menyang upaya merek.
  • Ngrungokake Social - Aku wis siyap nyetel kanggo merek pribadi lan situs iki supaya bisa ndeleng babagan online lan bisa langsung nanggapi. Ora kabeh wong menehi tandha merek ing kiriman, mula ngrungokake penting banget.
  • Manajemen Reputasi - Aku duwe rong merek lokal sing digunakake karo sing wis nyiyapake panjaluk otomatis kanggo klien. Saben kajian dikumpulake lan direspon, lan para pelanggan seneng bisa nuduhake review kanthi online. Iki nyebabake tambah visibilitas ing asil telusuran lokal.
  • Publishing Sosial - Aku kerja bareng sawetara perusahaan sing ngatur tanggalan konten lan fokus ing upaya penjadwalan ing Agorapulse (Aku duta besar). Ngirit akeh wektu amarga ora prelu metu lan ngatur saben media kanthi langsung. Kita nggabungake kampanye UTM menehi tag saengga kita bisa ndeleng kepiye media sosial ngasilake lalu lintas lan konversi bali menyang situs kasebut.
  • Jejaring sosial - Aku aktif nggunakake platform sing mbantu aku ngenali lan nyambung karo pengaruh lan organisasi sing bisa ngrekrut aku ing LinkedIn. Iki duweni pengaruh gedhe ing kesempatan ngomong lan mbantu perusahaan saya adol.
  • Promosi Sosial - Akeh klienku nggabungake pariwara media sosial nalika promosi acara, webinar, utawa penjualan. Target target platform iklan sing luar biasa iki migunani banget.

Aku ngerti manawa sampeyan bisa nggawe sawetara kampanye media sosial sing cukup rumit sing nggabungake panggunaan lan medium kanthi cara sing ora cocog karo pilihanku ing ndhuwur. Aku mung mbuwang panggunaan umum saben media kanggo menehi sawetara pemahaman babagan cara digunakake kanthi beda.

Akeh pemasar cenderung tertarik karo medium sing paling keren utawa sing paling disenengi. Iki minangka kacilakan sing ditunggu-tunggu amarga dheweke ora nggunakake utawa nggabungake media kanthi maksimal.

Kepiye Usaha Nggunakake Media Sosial

  1. Pamer merek sampeyan - tutuk efektif banget amarga cocog banget. Wong ing industri tartamtu, minangka conto, asring kumpul ing saluran lan klompok media sosial. Yen ana wong sing nuduhake merek, produk utawa layanan sampeyan, bisa dideleng lan dituduhake dening pamirsa sing melu aktif.
  2. Mbangun komunitas sing setya - yen sampeyan duwe strategi sosial sing efektif kanggo nyedhiyakake regane kanggo pamirsa - kanthi pitulung langsung, konten sing dijadwalake, utawa warta, tips lan trik liyane, komunitas sampeyan bakal tuwuh ngormati lan dipercaya sampeyan. Kepercayaan lan panguwasa minangka elemen penting kanggo njupuk keputusan tuku.
  3. Nambah layanan pelanggan - Nalika pelanggan njaluk tulung, obrolan 1: 1. Nanging nalika pelanggan nggayuh media sosial, para pamirsa bisa ndeleng carane menehi reaksi lan nanggapi kabutuhane. Layanan pelanggan sing hebat bisa dibayangake ing saben pojokan jagad ... lan uga bencana layanan pelanggan.
  4. Nambah cahya digital - ngapa konten produk tanpa strategi kanggo nuduhake lan promosi? Ngembangake konten ora ateges yen sampeyan mbangun, dheweke bakal teka. Dheweke ora bakal. Dadi, nggawe jaringan sosial sing hebat dadi komunitas sing dadi pendukung merek pancen kuat.
  5. Ningkatake lalu lintas lan SEO - Nalika mesin telusuran terus ngilangi tautan, penggemar lan pengikut minangka faktor langsung ing peringkat mesin telusuran, ora ana sangsi manawa kuwat Strategi media sosial bakal ngasilake asil mesin telusuran sing apik.
  6. Ngembangake dodolan lan tekan pamirsa anyar - wis kabukten wong adol sing nggabungake outsell strategi media sosial sing ora. Uga, wong dodol sampeyan ngerti cara ngatasi umpan balik negatif ing proses penjualan amarga sabenere ngomong karo wong saben dina. Departemen pemasaran sampeyan asring ora. Ngirim wakil sales ing sosial kanggo nggawe ngarsane minangka cara sing apik kanggo nggedhekake jangkauan sampeyan.
  7. Ngurangi biaya pemasaran - nalika mbutuhake momentum, tuwuh ing media sosial ing ngisor iki, saham, lan klik pungkasane bakal nyuda biaya nalika nambah permintaan. Ana crita luar biasa babagan perusahaan sing wiwit saya maju sawise nggawe media sosial sing unik. Sing mbutuhake strategi sing bisa ditentang karo budaya perusahaan. Uga ana akeh perusahaan sing nggegirisi ing media sosial lan mung mbuang-buang wektu.

49% konsumen ujar manawa dheweke gumantung karo rekomendasi influencer ing media sosial kanggo ngandhani keputusan tuku.

Komunikasi Papat

Ing antarane, ana cara liya kanggo nambah akuisisi lan retensi pelanggan uga kanggo nambah larang nalika lelungan pelanggan.

Pengaruh Media Sosial

Nalika aku ora mesthi meksa klien supaya nandur modal ing saben praktik media sosial, aku bakal weruh investasi terus nalika klien ngatur reputasi lan nggawe nilai karo para pengikut kanthi online. Kepiye wae, ora nggatekake kekuwatan media sosial bisa uga bakal nemoni bebaya merek yen dheweke salah ngatur masalah layanan pelanggan. Pelanggan ngarepake sampeyan bakal teka lan nanggapi kanthi tepat wektu ing platform media sosial utama ... nggabungake alat lan strategi kanggo nindakake iki penting.

4 Komentar

  1. 1

    Aku ora setuju maneh, biyen aku dadi salah sawijine partai nyoba nyipta video kanggo para musisi! Lan sanajan dheweke kasengsem, dheweke ora duwe pola pikir sing bener, ora kaya nalika online lan nemokake situsku lan banjur ngentekake sawetara wektu kanggo nyawang karya, saiki klien ngubungi aku.

    Nganti video sing digunakake kanggo nggawe pribadi, apa luwih becik sampeyan tetep nulis kiriman tembung sing bisa diindeks utawa apa sampeyan mikir manawa vlogging uga apike?

    • 2

      Hai Edward,

      Matur nuwun! Keuntungan blogging kanthi video kanggo nyedhiyakake istilah sing bisa ditelusuri isih bisa menang ing bukuku. Umume wong sing nggunakake telusuran video - lan kalebu, akeh sing ora mbutuhake wektu kanggo nggambarake video kasebut kanthi bener.

      Nggabungake kekarone pancen kuat nanging butuh wektu luwih suwe. Bisa nerbitake Blog Video (Podcastable), LAN blog babagan saben video mesthi bakal nambah kasempatan ditemokake!

      Happy New Year!
      Doug

  2. 3

    Kiriman apik Doug. Aku wis ndeleng akeh pamilik bisnis pribadi sing nyalah gunakake jaringan sosial. Ora mung katon kaya spam, nanging bau spam murah. Pendekatan sing luwih apik yaiku nggunakake wektu kanggo nggawe konten online (blog iku pilihan apik), nggawe keahlian, nuduhake keunggulan ing profesi, lan menang asil telusuran.

  3. 4

    Doug iki kiriman apik. Minangka perusahaan web sing cukup beragam, kita terus-terusan nyoba golek cara anyar kanggo nggunakake media sosial kanggo nambah posisi sales lan marketing kanthi efektif. Aku mikir sampeyan entuk sawetara poin penting babagan penyalahgunaan media sosial, sing dakkira malah para ahli kudu dielingi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.