Kadhangkala Batubara Pemasaran ngasilake Intan

Pemasaran NatalPemasar nggunakake akeh preinan dadi penjahat lan dituduh nggawe komersialisasi musim iki. Sawise nonton keponakanku ngawasi NORAD kanggo kemajuane Santa ing saindenging jagad, aku ngira bisa dipikirake babagan kontribusi positif pemasaran ing musim Liburan.

Sanajan klambi abang lan putih Santa Claus wis umum sawetara taun, Haddon Sundblom nguatake versi iki kanthi nggawe seri ilustrasi kanggo Coca-Cola ing taun 1930-an. Originally dimaksudake kanggo mbantu penjualan soda suda nalika musim salju, ilustrasi Sundblom saya misuwur lan mbantu promosi gambar Santa iki.

Kaya sing wis dingerteni, Rudolf the Red-nose Reindeer nuntun giring Santa. Rudolf digawe dening panulis copy ing Montgomery Ward. Perusahaan kasebut nyoba ngirit dhuwit saka hadiah buku pewarnaan tahunan, lan mutusake nggawe. Robert L. May nyipta crita lan sajak, sing nyebar 2.4 yuta salinan ing taun 1939. Sedulur ipar Mei mengko gabung karo Gene Autry ing taun 1949 kanggo nggawe lagu kasebut, sampeyan bisa uga nyanyi kabeh paragraf iki.

Sedulur-sedulurku bisa nglacak rute taunan Santa, amarga toko Sears sing berbasis ing Colorado nerbitake pariwara sing ujar, "Hei, Kiddies! Hubungi aku langsung lan priksa manawa banjur nomer nomer sing bener. ” Sayange, Sears nerbitake nomer sing salah kanggo Santa, sing mlebu ing pusat operasi CONAD. Kolonel Harry Shoup mrentah operator ing CONAD, saiki dikenal minangka NORAD, kanggo ngenali lokasi Santa kanggo bocah sing diarani - saiki telat 50 taun, tradhisi kasebut terus.

Minangka preinan, ayo ngapura pangerten babagan marketing mbebayani - lan matur nuwun marang wong-wong sing wis mbantu nggawe tradisi Liburan? Pak Sundblom, Pak May, Sears lan NORAD. Sugeng Preinan!

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.