Hardware, Piranti Lunak… Webware?

maya

Ing evolusi industri komputer, kita wis ngalami hardware - peralatan sing dibutuhake kanggo mbukak aplikasi. Lan kita wis Software, solusi sing nggunakake sumber daya kasebut kanggo nindakake karya sing bisa dituku lan diinstal saka macem-macem media. Saiki, sampeyan bisa ndownload piranti lunak tanpa media.

Rong Piranti Piranti Lunak lan Piranti Lunak

Hardware duwe upgrade lan panggantos. Aku sejatine ora bisa nglacak kabeh komputer sing daksebut nganti saiki. Aku duwe sisa-sisa balung ora kurang saka 5 bebarengan karo siji laptop sing wis mati ing omahku.

Piranti lunak nduwe instalasi lan upgrade sing nginstal pangowahan ing aplikasi piranti lunak. Minangka sistem kuno sing saiki isih bisa digunakake lan diperjuangake. Aku duwe nganyari piranti lunak sadurunge dina iki sing nuntut aku mateni lan miwiti maneh MacBookPro. Aku ora nate nganyari OSX dadi ora apik, nanging saben-saben aku ora bisa nolak - kanthi mikir manawa kedadeyan sing paling ala bakal kelakon, lan kabeh gaweyan bakal kelangan. Aku duwe drive jaringan ing endi nyimpen aplikasi sing diunduh lan binder CD ing endi nyimpen liyane (lan mesthi ora ana).

Piranti lunak kaya Google Spreadsheet, Google Analytics, Gmail, ExactTarget, lan pirang-pirang wong liya nganggo 'aplikasi basis web' utawa 'aplikasi adhedhasar browser' utawa malah nggawe akronim, SaaS. Iki minangka akronim sing elek lan nerangake jinis bisnis sing luwih saka jinis 'ware'. Uga, akeh aplikasi SaaS isih duwe upgrade utawa rilis utama. Dheweke ora mbutuhake instal utawa urip maneh, nanging ora kasedhiya suwe.

Jeneng sing sampurna kanggo aplikasi saiki bisa uga Netware, nanging kayane kaya Novell nduwe istilah merek dagang. Webware bisa uga digunakake, nanging kayane kaya C | Net nggunakake sing. Katon yen browserware bisa uga ana kemungkinan - nanging suku kata ekstra.

Napa ora Webware?

Intine yaiku Webware (aku ora weruh merek dagang) minangka evolusi sabanjure aplikasi kita. Dina iki, pancen ora prelu aplikasi mandheg. Kita duwe atusan kaca ing aplikasi sing digunakake lan bisa muter kaca anyar tanpa ngilangi sing lawas. Aku yakin bisa uga ana pangembangan manawa pangguna bisa transisi bisa kedadeyan ing antarane aplikasi lawas lan anyar.

Basis data bisa ditiru kanthi cepet, utawa tabel sementara sing anyar bisa dibangun kanggo nampung transisi kasebut. Mesthi, iki kerja ekstra, nanging intine bisa uga. Kita ora kudu ngganggu pelanggan maneh.

Aku ora duwe floppy drive ing omahku. Aku uga arang nggunakake CD / DVD. Sakbenere kabeh sing daklakoni saiki wis adhedhasar web. Nalika ndownload lan nginstal piranti lunak, biasane nyimpen salinan ing Buffalo Tech drive jaringan.

Malah ing bisnis, ora prelu. Nalika aku miwiti Indiana sing luwih cilik kanggo Pat Coyle, kita ora lunga karo host. Aplikasi kasebut dibangun lan dianakake Ning. Kita duwe kabeh setelan domain sing dituju Aplikasi Google ing ngendi kita bisa nggunakake email uga Google Docs. Ora ana hardware, ora ana piranti lunak… nanging webware.

Napa kita ora ngarani Webware?