Rahasia Industri Piranti Lunak

PenjualWektu sing nyenengake kanggo industri industri. Kanthi booting dot com, lan saiki dadi "web 2.0" lan jejaring sosial ing arus utama, kita isih cilik nanging wis diwasa.

Ing level bahan, aku bakal ujar manawa kita kira-kira kelas 9. Kita isih ora kepenak ing kulit, kita seneng banget karo piranti lunak sing katon 'wis ora pati maju', lan kita lagi wiwit nggawe kekancan sing bisa urip suwene.

Konsumen pungkasane dadi serius karo piranti lunak kita. Manajer produk pungkasane entuk rasa - muji produk sing apik kanthi desain apik sing pantes didol lan didol pemasaran.

Sing jarene, kesalahan tuku piranti lunak isih ana. Nalika sampeyan tuku mobil anyar, umume sampeyan ngerti yen bakal kepenak, numpak kanthi apik, kepriye sudhut lan cara nyepetake mung saka drive drive. Yen sampeyan maca ing majalah otomatis dening wartawan sing apik, sampeyan bakal bisa ngrasakake babagan krasa mobil sadurunge sampeyan nate mlebu.

Piranti lunak uga nduwe test drive lan review, nanging ora bisa nggayuh sing diarepake? Bagéyan saka masalah yaiku, nalika mobil maju, mundur lan lawang lan rodha, piranti lunak ora ngetutake aturan sing padha… lan uga ora ana wong loro sing nggunakake. Nganti ora kepenak kerja saben dina, kita bakal ngerti apa sing 'ilang' karo aplikasi kasebut. Ora kejawab nalika dirancang. Ora kejawab nalika dikembangake. Lan sing paling ala, mesthi ora kejawab ing adol.

Iki amarga sampeyan lan aku ora tuku piranti lunak kanggo cara nggunakake. Asring, kita sejatine ora tuku babar pisan - ana sing tuku kanggo kita. Piranti lunak sing digunakake asring diwenehake amarga ana hubungane karo perusahaan, diskon, utawa cara komunikasi karo sistem liyane. Aku gumun kaping pirang-pirang perusahaan duwe proses tuku sing kuat, syarat sertifikasi, perjanjian level layanan, kepatuhan keamanan, kompatibilitas sistem operasi… nanging ora ana sing bener Efesus aplikasi nganti suwe sawise tuku lan implementasine.

Sampeyan bisa uga salah sawijining alasan kenapa piranti lunak pembajakan nyebar banget. Aku ora pengin ngetung pirang-pirang ewu piranti lunak sing wis dakbeli sing dakkanggo lan dakwenehake, lan ora digunakake maneh.

Tampilan saka Perusahaan Piranti Lunak

Tampilan saka perusahaan piranti lunak beda banget! Sanajan aplikasi kita biasane ndandani masalah utama lan mulane wong mbayar… akeh banget masalah tersier sing kudu dipikirake nalika ngembangake.

  • Kepiye rupane? - bertentangan karo kapercayan, piranti lunak sing populer is sayembara kaendahan. Aku bisa nuduhake puluhan aplikasi sing kudu 'duwe' pasar nanging malah ora nggawe potongan amarga ora duwe estetika sing entuk berita utama.
  • Kepiye cara adol? - kadang fitur bisa dipasarake, nanging ora migunani banget. Ing industri email, ana dorongan gedhe nalika kanggo RSS. Kabeh wong njaluk, nanging mung sawetara Panyedhiya Layanan Email sing duwe. Sing lucu, setaun mengko, lan isih durung digunakake ing para pemasar email. Iki minangka salah sawijining fitur sing bisa dipasarake, nanging durung migunani (durung).
  • Sepira amane? - iki minangka salah sawijining barang 'cilik' sing ora digatekake nanging mesthi bisa ngilangi kesepakatan. Minangka panyedhiya piranti lunak, kita kudu terus ngupayakake keamanan lan didhukung liwat audit independen. Ora nindakake iku ora tanggung jawab.
  • Sepira stabilane? - kaget, stabilitas dudu perkara sing dituku - nanging bakal nggawe sampeyan sengsara yen ana masalah. Stabilitas minangka kunci reputasi lan untung aplikasi. Sing terakhir sampeyan pengin nggawe wong kanggo ngatasi masalah stabilitas. Stabilitas uga minangka strategi utama sing kudu dadi dhasar saben aplikasi. Yen sampeyan ora duwe pondasi sing stabil, sampeyan bakal nggawe omah sing bakal tiba runtuh lan tiba.
  • Masalah apa sing diatasi? - mulane sampeyan butuh piranti lunak lan apa bakal mbantu bisnis sampeyan. Ngerti masalah lan nggawe solusi, mula kita saben dina kerja saben dina.

Rahasia industri piranti lunak yaiku supaya kita ORA adol, tuku, mbangun, pasar lan nggunakake piranti lunak kanthi apik. Kita isih butuh dalan sadurunge kita lulus ing sawijining dina lan nindakake kanthi konsisten. Kanggo bertahan ing industri iki, perusahaan asring kudu nggawe fitur lan keamanan kanggo didol, nanging ngorbanake kegunaan lan stabilitas. Game kasebut mbebayani. Aku ngarepake dasawarsa sabanjure lan muga-muga kita wis cukup diwasa supaya bisa ngimbangi.

3 Komentar

  1. 1

    Salah sawijining pitakon paling angel sing kudu dak wangsuli yaiku, "Yen sampeyan ngarani rekayasa piranti lunak, kenapa sampeyan ora bisa duwe asil deterministik kanggo proyek sampeyan."

    Wangsulane saya mirip karo sing sampeyan gunakake ing kene. Iki minangka industri anyar. Suwene suwene pirang-pirang ewonan taun bisa bali menyang papan rekayasa wong Roma. Salah sawijining momen sing paling disenengi ing Italia yaiku ngunjungi Pantheon ing Roma lan ndeleng bolongan ing endi Brunelleschi mesthine ngethok bolongan kanggo ngerti kepiye carane wong Roma nggawe kubah gedhe banget (nalika dheweke nyoba ngerti carane ngrampungake Duomo ing Florence ).

    Kita minangka disiplin sing enom lan butuh wektu luwih suwe sadurunge bisa ngasilake piranti lunak sing kualitas kanthi konsisten. Mula pangembang isih dianggep minangka jinis pesulap. Kita kudu ngontrol kabeh sing bisa (nampilake fitur, saéngga para pemasar bisa ndamel arsitektur piranti lunak, manajemen sing ora apik), nanging kita ora bisa nggunakake kasunyatan manawa ana sawetara piranti lunak sing entuk lan sawetara ora. Nganti saiki, iki wektu gaweyan emas!

  2. 2

    Konsep sing wis dikembangake pancen bener ing Web 2.0 Katon akeh perusahaan sing digawe udakara 1 produk sing sampeyan ora ngira bisa nyengkuyung kabeh perusahaan… mula, bisa entuk (sing cocog kanggo perusahaan) utawa metu sawise adopsi minimal.

  3. 3

    Aku setuju banget karo ide manawa industri piranti lunak durung dikembangake nganti level sing dibutuhake sadurunge bisa ngontrol supaya piranti lunak disebarake menyang konsumen. Maksudku bener banget nalika sampeyan ujar manawa piranti lunak digunakake kanthi beda karo saben konsumen lan mesthi ora marem kabeh wong. Gagasan piranti lunak bajakan muncul amarga konsumen iki ora marem amarga sampeyan bener mbayar dhuwit kanggo piranti lunak lan nggunakake banjur nyerah lan ora nggunakake maneh lan aku kira ide iki ora pas nalika ngomong babagan mbuwang dhuwit ing bab sing ora bakal dawa. Dadi pungkasane ide kasebut bener nganti kita bisa konsisten tuku, bangunan, pemasaran, lan nggunakake piranti lunak, kita ora bisa mungkasi ide-ide sing salah kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.