Email: Goleki lan Definisi Kode Bouncing Alus lan Bouncing Hard

Depositphotos 5095026 s

Email mumbul yaiku nalika email ora ditampa dening server email bisnis utawa Penyedia Layanan Internet kanggo alamat email tartamtu lan kode bali yen pesen kasebut ditolak. Pantulan kasebut ditegesi alus utawa alus. Bouncing alus biasane sementara lan biasane kode kanggo ngandhani pangirim manawa pengin terus nyoba. Bouncing hard biasane permanen lan kode kanggo ngandhani pangirim supaya ora nyoba nyoba ngirim pesen maneh menyang pihak sing nampa.

Definisi Mumbul Alus

A seger malih minangka pratondho masalah sawetara karo alamat email panampa. Iki tegese alamat email bener, nanging server nolak. Alasan umum mumbul empuk yaiku kothak layang lengkap, gangguan server, utawa pesen gedhe banget. Umume panyedhiya layanan email bakal nyoba nyoba ngirim pesen kaping pirang-pirang sajrone pirang-pirang dina sadurunge nyerah. Dheweke bisa uga ngalangi alamat email supaya ora bisa dikirim maneh.

Definisi Mumbul Keras

A mumbul hard minangka indikator permanen masalah karo alamat email panampa. Iki tegese, kemungkinan besar, alamat email ora valid lan server nolak permanen. Sampeyan bisa uga alamat email sing salah utawa alamat email sing ora ana utawa ora ana maneh ing server email panampa. Penyedia layanan email biasane bakal mblokir alamat email kasebut supaya ora bisa dikirim maneh. Ngirim bola-bali menyang alamat email sing angel dibanting bisa entuk dhaptar layanan panyedhiya email sampeyan.

4XX Goleki Bouncing Alus lan Bouncing Hard lan Definisi

kode Koleksi Description
421 Soft Layanan ora kasedhiya
450 Soft Kothak layang ora kasedhiya
451 Soft Kesalahan nalika diproses
452 Soft Panyimpenan sistem ora cukup

Minangka salah sawijining komentator sing kacathet ing ngisor iki, asline RFC digandhengake karo pangiriman email lan kode bali nemtokake kode sing ana ing format 5.XXX.XXX yaiku Gagal permanen, mula sebutan kode hard bisa uga cocog. Masalah kasebut dudu kode sing dikembalikan, yaiku cara sampeyan ngrampungake alamat email sumber. Yen ana kode sing dituduhake ing ngisor iki, kita nuduhake sawetara kode minangka Soft.

Ngopo Amarga sampeyan bisa nggunakake maneh utawa ngirim email anyar menyang pihak sing nampa mbesuk lan bisa uga ora apa-apa. Sampeyan bisa uga pengin nambah logika ing pangiriman kanggo nambah kaping pirang-pirang utawa liwat pirang-pirang kampanye. Yen kode tetep ana, sampeyan bisa uga nganyari alamat email dadi ora bisa dikirim.

5XX Goleki Bouncing Alus lan Bouncing Hard lan Definisi

kode Koleksi Description
500 hard Alamat ora ana
510 hard Status alamat liyane
511 hard Alamat kothak tujuan sing salah
512 hard Alamat sistem tujuan sing salah
513 hard Sintaks alamat kothak layang tujuan sing salah
514 hard Alamat kothak layang tujuan ora jelas
515 hard Alamat kothak tujuan bener
516 hard Kothak layang wis dipindhah
517 hard Sintaks alamat kothak layang pangirim sing ala
518 hard Alamat sistem pangirim sing ala
520 Soft Status kothak layang liyane utawa ora ditemtokake
521 Soft Kothak layang dipateni, ora nampa pesen
522 Soft Kothak layang kebak
523 hard Dawane pesen ngluwihi watesan administrasi
524 hard Masalah ekspansi dhaptar surat
530 hard Status sistem surat liyane utawa ora ditemtokake
531 Soft Sistem surat kebak
532 hard Sistem ora nampa pesen jaringan
533 hard Sistem ora bisa milih fitur
534 hard Pesen gedhe banget kanggo sistem
540 hard Jaringan utawa status routing liyane utawa ora ditemtokake
541 hard Ora ana wangsulan saka host
542 hard Sambungan ala
543 hard Gagal nuntun server
544 hard Ora bisa rute
545 Soft Kemacetan jaringan
546 hard Daur ulang loop dideteksi
547 hard Wektu pangiriman kadaluwarsa
550 hard Status protokol liyane utawa ora ditemtokake
551 hard Prentah ora valid
552 hard Kesalahan sintaksis
553 Soft Kakehan panampa
554 hard Argumentasi prentah ora valid
555 hard Versi protokol sing salah
560 hard Kesalahan media liyane utawa ora ditemtokake
561 hard Media ora didhukung
562 hard Konversi dibutuhake lan dilarang
563 hard Konversi dibutuhake nanging ora didhukung
564 hard Konversi karo rugi ditindakake
565 hard Konversi gagal
570 hard Status keamanan liyane utawa ora ditemtokake
571 hard Pangiriman ora sah, pesen ditolak
572 hard Dilarang ngembangake dhaptar mailing
573 hard Konversi keamanan dibutuhake nanging ora bisa ditindakake
574 hard Fitur keamanan ora didhukung
575 hard Gagal kriptografi
576 hard Algoritma kriptografi ora didhukung
577 hard Gagal integritas pesen

5XX Goleki Bouncing Alus lan Bouncing Hard lan Definisi

kode Koleksi Description
911 hard Pantulan keras tanpa kode bouncing sing ditemokake Bisa uga email sing ora valid utawa email sing ditolak saka server email sampeyan (kayata saka watesan pangiriman)

Sawetara ISP uga duwe klarifikasi tambahan ing kode bouncing. Waca AOL, Comcast, Cox, Outlook.com, Postini lan Yahoo!Situs postmaster kanggo definisi kode bouncing tambahan.

4 Komentar

  1. 1

    Hai, aku rada bingung kepiye status email dikalsalake adhedhasar kode kasebut dadi bouncing sing alus utawa angel. Amarga ing kene, ing RFC 3463 (https://tools.ietf.org/html/rfc3463) ujar manawa kode ing format 4.XXX.XXX minangka Gagal Transien Persisten sing tegese kalebu ing kategori bouncing alus lan kode ing format 5.XXX.XXX minangka Gagal permanen, sing tegese ana ing bouncing hard.
    Apa sampeyan bisa njlentrehake kenapa ana sawetara kode status sing diwiwiti saka 5 diklasifikasikake dadi bouncing alus ing artikel iki?

  2. 4

    Hai, aku duwe pitakon, aku ngirim surat klub lan ing rapport kasebut ngasilake diskusi babagan sintaks, DNS, Kuota, lan ora valid. Invaild i quess iku gampang, mailadres salah ditulis lan kuota probaly tegese kothak mail wis kebak. Apa iki bener? Yen ora apa tegese? kaya apa tegese loro liyane: sintaks lan DNS? salam Gouwe

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.