Media Sosial ing dalan kanggo umur dawa miturut GDPR

Peraturan Umum Perlindungan Data EU

Luangake dina mlaku-mlaku ngubengi London, New York, Paris utawa Barcelona, ​​nyatane, kutha apa wae, lan sampeyan bakal duwe alesan yen sampeyan ora nuduhake ing media sosial, ora kedadeyan. Nanging, konsumen ing Inggris lan Prancis saiki ngucapake kabeh babagan masa depan media sosial sing beda-beda. Riset mbukak prospek surem kanggo saluran media sosial amarga mung 14% konsumen yakin manawa Snapchat isih bakal ana sajrone dasawarsa. Nanging kanthi kontras, email muncul nalika platform sing dianggep wong bakal tahan wektu.

Panemon saka Mailjet kang riset nerangake manawa platform anyar saiki dianggep minangka tren jangka pendek, mode komunikasi jangka panjang, sanajan Snap, perusahaan induk Snapchat IPO-ing awal taun iki. Nanging, saka perspektif undang-undang, masa depan penjangkauan sosial lan pamirsa bakal gumantung karo idin sing jelas kaya sing ditemokake Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) wulan Mei taun ngarep. Media sosial bakal diluncurake menyang jagad milih komunikasi pemasaran lan konsumen bisa uga ora padha maneh…

Apa GDPR kasebut?

Peraturan Perlindungan Data Umum UE (GDPR) ngganti Petunjuk Perlindungan Data 95/46 / EC lan dirancang kanggo nyelarasake undang-undang privasi data ing saindenging Eropa, kanggo nglindhungi lan nguatake kabeh privasi warga negara UE lan mbentuk maneh cara organisasi ing saindenging wilayah kasebut. privasi Tanggal penegakan: 25 Mei 2018 - ing wektu kasebut organisasi-organisasi sing ora tundhuk bakal nuntut denda sing abot. Kaca Ngarep GDPR

Sepira siap kanggo tundhuk karo GDPR? Stories Instagram, Snap Ads, lan Pinterest Pin kabeh katon merek maju menyang ruang sosial kanthi lancar, nanging dheweke ora nate ngamanake idin nyata saka pangguna kasebut. Kepiye merek bakal adaptasi karo lingkungan anyar iki, lan melu karo pamirsa sing duwe kontrol kendhali data kasebut?

Ngadaptasi Owahi

Implementasi GDPR bakal nambah perlindungan data kanggo konsumen kanthi ngetrapake aturan privasi data sing luwih ketat, lan ngenalake pilihan dobel. Wiwit Mei taun ngarep, merek kudu luwih ati-ati babagan cara lan kapan komunikasi karo pamirsa. Nalika tetep tundhuk minangka salah sawijining masalah paling gedhe sing diadhepi, merek uga kudu njamin manawa bakal menehi insentif marang para pamirsa supaya menehi idin luwih gedhe kanggo data sing bakal diproses lan pariwara pribadi.

Merek kudu mbuktekake kanthi sah manawa saben prospek sing digandhengake wis setuju kanthi setuju yen pengin dipasarake; kothak pamilih sing ora bisa dicoba ora bakal cukup. Supaya wong tetep melu lan langganan, merek kudu tetep reaktif karo kabutuhane lan kapinterane, nglayani pengalaman sing dikarepake ing saben saluran.

Bakal mbutuhake akeh usaha lan ketekunan kanggo perusahaan media sosial lan merek kanggo mesthekake yen para rawuh tetep ana. Contone, nalika takon babagan nganyari utama komunikasi merek liwat saluran sosial, mung 6% konsumen sing ngerti Instagram tombol tuku lan pangowahan kaca Jelajahi platform.

Iki nerangake kanthi cetha manawa konsumen ora ngelingi pangowahan ing saluran sing digunakake kajaba dheweke nggawe pengaruh saben dinane. Kanggo entuk idin kanggo pemasaran, platform kasebut kudu berkembang supaya cocog karo kabutuhane konsumen lan njaga pengalaman kanthi lancar liwat desain responsif lan teknik personalisasi.

Mimpin liwat Email

Iklan merek ing sosial ora nate priksa manawa entuk 'milih' sadurunge konsumen ndeleng, nanging saluran bisa sinau saka siji liyane babagan cara adaptasi paling apik karo peraturan sing bakal teka. Platform kaya Snapchat nggawe rame ing antarane demografi tartamtu, nanging email tetep dadi saluran sing terus dituju para pelanggan ing lelungan tuku.

Email iku pinter. Wis nanggepi cara konsumen nggunakake situs belanja kanthi sosial sing durung ana. Kita riset nemokake yen meh sepertiga pembeli nggoleki kemampuan kanggo toko utawa checkout langsung ing email supaya perjalanan luwih lancar lan gampang dirampungake. Email dadi pribadi kanggo item sing wis diteliti utawa dilengkapi karo produk sing mentas dituku.

Tête-à-Tête

Nalika konsumen tambah akeh gumantung ing media sosial, iki uga bisa adaptasi banget lan kita bisa uga ora adoh banget saka kothak mlebu tradisional sing dirampungake dening layanan olahpesen cepet kayata Slack and Messenger. Akeh bisnis sing nyoba nyuda lalu lintas email kanthi ngenalake saluran kasebut ing kantor.

Slack lan Messenger wis sawetara langkah sadurunge sosial amarga ngerti cara ngasilake idin. Ngirim pesen, utawa nuduhake konten liwat saluran mbutuhake milih sing asring ditindakake kanthi nggunakake OAuth 2.0 (platform industri sing mbisakake standar supaya bisa ngakses data pangguna).

Ing Slack, sampeyan kudu nanggapi pesen supaya entuk informasi sing dikarepake. Contone, praktik paling apik ing Slack diwiwiti saka pacelathon asli:

Hei, kita wis entuk informasi anyar babagan sawetara musim salju sing anyar - apa ana sing pengin dirungokake luwih lengkap?

Pangguna banjur mutusake arep berinteraksi karo merek kasebut. Obrolan rong arah minangka pendekatan paling aman lan akal ing mangsa GDPR.

Kanggo pamirsa, iki tegese nyuda SPAM sing ora dikarepake, nanging uga cocog karo generasi mudha lan generasi millennial sing pengin konten sing bisa dicerna lan cepet miturut sarat dhewe. Nalika email luwih cedhak karo dialog konsumen sing paling apik, para raksasa ing bidang sosial bisa sinau akeh babagan email babagan cara adaptasi, inovasi lan diwasa.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.