Tanggung jawab Sosial Kita ing Media Sosial

Logo Wibc 931FM

Logo Wibc 931FMSampeyan seneng utawa ora, amarga perusahaan sampeyan miwiti nggawe dialog ing media sosial sampeyan duwe tanggung jawab. Sampeyan duwe tanggung jawab kanggo pamirsa lan perusahaan kanggo njaga kualitas obrolan kasebut. Aku sengit ngunjungi outlet media utama lan ora weruh apa-apa, kajaba ngapusi, troll lan spammer njupuk kaca. Aku ngandhani yen nambah swara menyang campuran yaiku ora ana regane marang organisasi.

Aku diwawancarai minggu iki dening WIBC, stasiun warta lokal. Topik pacelathon kasebut yaiku gosip elek jisim mahasiswa IU, Lauren Spierer, ditemokake. Iku ora bener, nanging ngapusi nyebar kaya geni.

[audio: https: //martech.zone/wp-content/uploads/2012/01/11812_af afternoonnews_netrumorsspreading.mp3 | title = WIBC Internet Rumors]

Sayang banget yen ana nyebar ... malah luwih asring tinimbang kasunyatan. Yen perusahaan sampeyan duwe blog kanthi komentar, kaca Facebook, akun Twitter utawa forum liyane kanggo komentar sing digawe pangguna, sampeyan duwe tanggung jawab kanggo moderat obrolan ing kana. Sampeyan duwe tanggung jawab ora mung kanggo perusahaan sampeyan, nanging uga kanggo para pamirsa.

Blokir lan lapor spam sing dikirim menyang akun Twitter (cathet menyang @spam). Aja nyetujoni konten sing patine salah, ngrusak, utawa bullying. Lan tantangan masalah online sing paling apik kanggo sampeyan - kayata wong sing ngritik perusahaan sampeyan. Pracaya utawa ora, wong bakal mbela perusahaan sing mbela kanthi bener. Lan, yen kabeh cara gagal, mateni komentar. Luwih becik ora duwe obrolan tinimbang nyedhiyakake sawetara troller kanthi medium kanggo ngrusak reputasi sampeyan.

Ing acara Lauren Spierer, karusakane ngluwihi reputasi perusahaan. Minangka pangguna media sosial, muga-muga sampeyan bisa nantang ngapusi, desas-desus, trolling lan bullying online. Perdebatan sing apik yaiku… nanging nyebar rasa sengit lan rasa ora puas iku ora ana sing ngidinke sapa wae ing antarane kita.

Cathetan pungkasan: Aku ora ngandel sensor pemerintah saka pidato sengit utawa sapanunggalane. Aku yakin swara-swara kasebut, nanging njijiki, kudu dirungokake lan ditonton. Nanging iki ora bakal kelakon ing propertiku lan ora kedadeyan sampeyan.

One comment

  1. 1

    Pisanan ing kene, lan rumangsa begja!

    Ana kedadeyan yen penulis blog saya nyerang banget karo sing maca kanthi nesu, obrolan moderat penting banget ing kasus iki!

    Terusake podcast Douglas, apik!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.