Pelaporan Sosial Nang Google Analytics

Pelaporan Sosial Nang Google Analytics | Blog Tech Pemasaran

Sawise akuisisi Google PostRank, pelaporan sosial wis ditingkatake ing Google Analytics kanggo nggabungake limang laporan anyar. Laporan kasebut "ngetung" konten adhedhasar jumlah komentar sing ditampa, tautan, sebutan, tweet, lan metrik media sosial liyane. Saben laporan nyedhiyakake pemahaman sing beda kanggo macem-macem kabutuhan pelaporan / ngawasi sosial.

1. Laporan Ringkesan, sing nyoroti pengaruh media sosial ing konten. Laporan iki ngilangi konten kanthi "Interaksi Pungkasan" lan "Obrolan Sosial sing Dibantu." Contone, sampeyan bisa ngerteni pungkasan nalika pangguna mriksa konten sampeyan liwat platform media sosial, lan pangguna pungkasan nyoba ngakses lan ngonversi liwat platform media sosial.

Ing njero Google Analytics, tab sosial ana ing sangisore pilihan Pelaporan Standar.

Pelaporan Sosial Nang Google Analytics | Martech Zone

2. Laporan Konversi, sing ngidini sampeyan nglacak tarif konversi tartamtu situs utawa kaca. Contone, sampeyan bisa ngetung kaping pirang-pirang ditampilake kaca "Matur suwun kanggo menehi komentar", sing menehi indikasi babagan jumlah komentar blog sing ditampa. Kanthi tambahan, iki bakal menehi katrangan babagan blog sing ditindakake para pelanggan utawa sing maca.

Ing Google Analytics, temokake Laporan Konversi ing Sumber Lalu Lintas> Sosial> Konversi.

3. Sumber Sosial, sing ngidini sampeyan ngukur sukses konten ing media tartamtu. Contone, sampeyan bisa ngerteni kepiye pariwara ing Facebook lan kepiye pariwara sing padha utawa sawetara pariwara liyane ing Twitter, lsp. Banjur, sampeyan bisa nggawe tweak khusus saluran utawa medium kanggo konten adhedhasar wawasan iki.

Ing njero Google Analytics, temokake Sumber Sosial ing tab Pelaporan Standar ing Sumber Lalu Lintas> Sosial> Sumber.

Pelaporan Sosial Nang Google Analytics | Martech Zone

4. Plugin sosial, sing ngukur jumlah saham sing ditampa konten, kanthi efektif ngukur popularitas blog, infographic, utawa konten liyane sing dikirim. Iki minangka barometer sing efektif banget kanggo nemtokake popularitas iklan ing macem-macem platform media sosial.

Ing njero Google Analytics, temokake laporan nuduhake ing tab Pelaporan Standar ing Sumber Lalu Lintas> Sosial> Plugin.

5.  Aliran Kegiatan, sing minangka tambahan saka laporan Plugin Sosial, nyedhiyakake informasi sing luwih rinci kayata URL kanggo konten sing dituduhake, cara nuduhake, ing endi lan nalika nuduhake, identitas wong sing nuduhake, lan komentar sing digawe nalika nggawe saham.

Ing njero Google Analytics, Stream Aktivitas ditemokake ing tab Pelaporan Standar ing sangisore Sumber Lalu Lintas> Sosial> Sumber> Tab Aliran Aktivitas

Ngakses laporan kasebut gampang. Cukup mlebu utawa mlebu www.google.com/analytics/, tambah URL situs web sing bakal dilacak, salin kode pelacakan sing digawe menyang saben kaca sing bakal dilacak, lan sampeyan siyap mbukak!

One comment

  1. 1

    Yen sampeyan aktif ing media sosial (lan sampeyan mesthine kudu!) Penting kanggo ngawasi sukses. Iki bisa mbantu nuntun strategi sampeyan supaya bisa maju. Contone, yen sampeyan nemokake kiriman Twitter ngonversi luwih apik tinimbang Facebook, luwih becik sampeyan kudu luwih ngupayakake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.