Sosial minangka Masalah, Ora Media

tresna sengit

Wingi, aku krungu crita hebat babagan kanca lan mungsuh. Crita kasebut yaiku kepiye carane nggawe kanca luwih angel tinimbang mungsuh. Mungsuh bisa digawe sawetara prakara, nanging asring kekancan kita butuh pirang-pirang wulan utawa pirang-pirang taun. Nalika ndeleng media sosial, iki uga dadi masalah… sampeyan utawa bisnis bisa nindakake perkara sing gampang kaya ngirim tweet sing ala lan Internet bakal dadi gething. Mungsuh akeh banget.

Sanalika, strategi sampeyan kanggo nyedhiyakake medium saran kanggo konsumen lan menehi regane bisa mbutuhake wektu pirang-pirang wulan, utawa malah pirang-pirang taun, sadurunge konsumen ngurmati nilai lan panguwasa saka upaya media sosial sampeyan. Nyatane, upaya sampeyan bisa uga ora nate dadi kekancan kanthi online kaya sing diarepake.

Luwih angel banget nggawe kanca tinimbang mungsuh.

Crita kasebut dudu babagan online ... asline saka wacan Alkitab. Aku ora ujar manawa kanggo promosi ideologi apa wae, mung kanggo negesake manawa masalah iki ora diwiwiti karo media sosial. Masalahe yaiku tumindak manungsa, dudu media sosial apa wae. Media sosial mung nawakake forum umum kanggo ndeleng manawa masalah kasebut dadi perhatian.

Nalika ndeleng Interwebs nyerang selebriti, politisi lan perusahaan liyane, aku kepengin ngerti apa strategi media sosial sing efektif mbesuk. Para guru sing ngumumake negesake negesake transparansi lan nuntut supaya para pemimpin, perusahaan lan perusahaan sing kita tindakake kasedhiya kanthi online… banjur kita bakal nggawe dheweke ora bisa nggawe kesalahan. Apa mupangate bakal terus ngluwihi biaya?

Dadi… ing urip kita uga gampang nggawe mungsuh ... nanging ora ngalangi kita kanggo nandur modal wektu kanggo nggawe lan tetep kekancan tetep urip. Sampeyan bisa uga luwih gampang nggawe mungsuh tinimbang kanca, nanging mupangate kekancan luwih becik tinimbang nggawe mungsuh.

2 Komentar

  1. 1

    Topik sing menarik nanging artikel kasebut ora menehi hipotesis minangka solusi. Isih nuwuhake masalah iki dhewe dhewe. Tnx

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.