Analitis + Kreatif = Sukses Media Sosial

doug_patchApa ciri sing nyebabake sukses ing media sosial? Nalika terus berkembang ing papan kerja, kita golek talenta lan butuh campuran sing pas.

Anakku dadi murid matematika sing mulya ... lan musisi. Putriku penyanyi ... lan ahli matematika. Aku analitis banget ... nanging seneng kreatif ing nulis lan desaine. Musik mesthi dadi kunci sukses kanggo putra lan putri. Aku dudu musisi, nanging hobi kreatif sing dakgawe mbantu sukses. Aku percaya yen nindakake kreativitas ing njaba proyek sampeyan bakal mbantu nalika nganalisa lan ngrampungake masalah ing proyek sampeyan - sing pungkasane nyebabake sukses.

Aku ora nganggep awake dhewe minangka pakar ing Media Sosial nanging aku duwe cukup pengalaman kanggo nuntun perusahaan liwat lapangan tambang lan nulungi dheweke pengaruh media sing ana gandhengane. Meh saben dina aku nggarap postingan blog, presentasi, pidato, desain email lan desain web. Kabeh kasebut minangka outlet kreatif kanggo aku.

Yen aku kudu menehi grafik wektu, iku ~ 50% kreatif lan ~ 50% strategis / analitis. Aku ora yakin manawa bisa kaya ngono creative ing solusi sing daklakoni karo klien lan rekan kerja yen ora duwe outlet sing kudu latihan saben dina. Aku matur nuwun amarga aku terus nantang golek solusi kreatif - yaiku desain antarmuka panganggo utawa tembung kanggo posting blog sing nyenengake.

Nalika ndeleng akeh kanca ing bisnis sing sukses, dheweke duwe kreativitas sing padha. Akeh sing nggawe desain grafis lan pengembangan. Sawetara musisi lan liyane fotografer. Sawetara atlit… nanging ora atlet sing sederhana, yaiku tali banyu putih, balap petualangan utawa balapan maraton. Aku ora bisa mbayangake kreativitas sing dibutuhake supaya awak bisa nantang tantangan kasebut.

Aku mesthi gumun nalika krungu apa sing di lakoni kanca-kanca ing sanjabane proyek. Akeh wong sing ora mbedakake babagan sisih gaweyan kreatif lan analitis, nanging mesthine ana sing bisa ditindakake. Aku ngerti nalika nggunakake solusi saka saben jinis mikir kanggo ngatasi masalah liyane lan aku kudu asring banget. Perlu latihan terus-terusan lan nyetel sing apik.

99% wektu, miturut pengalamanku, bagean sing angel babagan kreativitas ora bakal ngasilake prekara sing durung nate dipikirake sadurunge. Sisih sing angel yaiku ngeksekusi bab sing sampeyan pikirake. Seth Godin

Aku seneng karo para pamiarsa ing kiriman iki supaya nuduhake sisih kreatif lan blog utawa komentar babagan apa sing bisa nyebabake kemampuan ngleksanakake tanggung jawab kerja. Mangga bareng!

5 Komentar

  1. 1

    Nalika miwiti karir, mula ora suwe nulis lan ngarahake mail kanthi langsung. Utas banget. Banjur ing wayah wengi, aku nulis program basis data kanggo nglacak asil mail kanggo klien nirlaba sing ora bisa tuku paket penggalangan dana khusus nalika semana. Otak kiwa kiwa banget.

    Mengko, nalika aku kurang melu ing sisih kreatif kanggo nanggepi langsung, aku lan garwane nulis kartun siji panel kanggo koran mingguan (versi Milwaukee "The Reader" versi Milwaukee, diarani Mingguan Milwaukee). Aku nggawe kabeh kartun kasebut.

    Menarik banget yen aku nyoba nyoba campuran kaloro jinis kegiatan kasebut. Minangka salah sawijining sebab aku kudu golek gaweyan sanajan ora dibayar.

    Matur nuwun kanggo nggawa topik sing menarik iki (paling ora kanggo ME!). Aku ngarep-arep apa sing ditindakake wong liya kanggo nggawe gatel sing kreatif lan analitis!

    • 2

      "Aku bakal nindakake apa sing daklakoni kanggo golek dhuwit sanajan ora dibayar." - sing ngomong kabeh, Jeff! Aku mikir kaya kahanan kaya ngono… sanajan aku kudu nindakake prekara kanggo mbayar tagihan. 🙂

  2. 3

    Aku desainer grafis saben dinane, nanging sajrone wulan Januari-April, aku entuk tugas nomer loro kanggo mbayar pajeg. Amarga kalorone beda banget, aku ora kesel banget kaya kerja kaping pindho yen nindakake perkara sing padha karo padinanku saiki.

    Nalika ngrancang babagan, nggunakake loro-lorone saka otak mbantu aku dadi praktis lan kreatif. Iki uga nggawe aku paling larang regane ing kantor, aku bisa menehi saran sing bisa mbantu bisnis, nanging pancen ora umum kanggo menehi tenaga.

  3. 5

    Aku nggarap teknologi, nanging aku uga musisi. Aku ngira yen bisa ngeculake energi musik mbantu mbantu fokus lan bisa kerja kanthi luwih efisien.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.