Analitis + Kreatif = Sukses Media Sosial

doug_patchApa ciri sing nyebabake sukses ing media sosial? Nalika terus berkembang ing papan kerja, kita golek talenta lan butuh campuran sing pas.

Anakku dadi murid matematika sing mulya ... lan musisi. Putriku penyanyi ... lan ahli matematika. Aku analitis banget ... nanging seneng kreatif ing nulis lan desaine. Musik mesthi dadi kunci sukses kanggo putra lan putri. Aku dudu musisi, nanging hobi kreatif sing dakgawe mbantu sukses. Aku percaya yen nindakake kreativitas ing njaba proyek sampeyan bakal mbantu nalika nganalisa lan ngrampungake masalah ing proyek sampeyan - sing pungkasane nyebabake sukses.

Aku ora nganggep awake dhewe minangka pakar ing Media Sosial nanging aku duwe cukup pengalaman kanggo nuntun perusahaan liwat lapangan tambang lan nulungi dheweke pengaruh media sing ana gandhengane. Meh saben dina aku nggarap postingan blog, presentasi, pidato, desain email lan desain web. Kabeh kasebut minangka outlet kreatif kanggo aku.

Yen aku kudu menehi grafik wektu, iku ~ 50% kreatif lan ~ 50% strategis / analitis. Aku ora yakin manawa bisa kaya ngono creative ing solusi sing daklakoni karo klien lan rekan kerja yen ora duwe outlet sing kudu latihan saben dina. Aku matur nuwun amarga aku terus nantang golek solusi kreatif - yaiku desain antarmuka panganggo utawa tembung kanggo posting blog sing nyenengake.

Nalika ndeleng akeh kanca ing bisnis sing sukses, dheweke duwe kreativitas sing padha. Akeh sing nggawe desain grafis lan pengembangan. Sawetara musisi lan liyane fotografer. Sawetara atlit… nanging ora atlet sing sederhana, yaiku tali banyu putih, balap petualangan utawa balapan maraton. Aku ora bisa mbayangake kreativitas sing dibutuhake supaya awak bisa nantang tantangan kasebut.

Aku mesthi gumun nalika krungu apa sing di lakoni kanca-kanca ing sanjabane proyek. Akeh wong sing ora mbedakake babagan sisih gaweyan kreatif lan analitis, nanging mesthine ana sing bisa ditindakake. Aku ngerti nalika nggunakake solusi saka saben jinis mikir kanggo ngatasi masalah liyane lan aku kudu asring banget. Perlu latihan terus-terusan lan nyetel sing apik.

99% wektu, miturut pengalamanku, bagean sing angel babagan kreativitas ora bakal ngasilake prekara sing durung nate dipikirake sadurunge. Sisih sing angel yaiku ngeksekusi bab sing sampeyan pikirake. Seth Godin

Aku seneng karo para pamiarsa ing kiriman iki supaya nuduhake sisih kreatif lan blog utawa komentar babagan apa sing bisa nyebabake kemampuan ngleksanakake tanggung jawab kerja. Mangga bareng!

5 Komentar

  1. 1

    Nalika aku pisanan miwiti karir, aku bakal nglampahi dina nulis lan seni-ngarahake upaya surat langsung. Otak tengen banget. Banjur ing wayah wengi, aku bakal nulis program basis data kanggo nglacak asil surat kanggo klien nirlaba sing ora bisa mbayar paket penggalangan dana sing disesuaikan nalika iku. Otak kiwa banget.

    Mengko, nalika aku kurang melu ing sisih kreatif respon langsung, aku lan bojoku co-nulis kartun siji-panel kanggo koran mingguan (versi Milwaukee saka Chicago "The Reader," disebut Milwaukee Weekly). Aku nindakake kabeh kartun kasebut.

    Iku wis menarik kanggo ndeleng sepira kerepe aku nyoba kanggo campuran loro jinis kegiatan. Iku salah siji saka alasan aku bakal nindakake apa aku kanggo urip sanajan aku ora mbayar kanggo iku.

    Matur nuwun kanggo nggawa topik sing menarik iki (paling ora kanggo ME!). Aku ngarepake apa sing ditindakake wong liya kanggo ngeruk gatel kreatif lan analitis!

    • 2

      "Aku bakal nindakake apa sing dak lakoni sanajan ora dibayar." – sing ngandika kabeh, Jeff! Kayane aku ana ing kahanan sing padha… sanajan aku kudu nindakake apa wae kanggo mbayar tagihan. 🙂

  2. 3

    Aku dadi desainer grafis ing dina, nanging ing sasi Januari-April, aku njupuk proyek kaping pindho sing nindakake pajak. Wiwit loro iku radikal malih beda, Aku ora njaluk minangka otak-kesel kaya aku bakal duwe paruh kapindho proyek nindakake soko liyane padha kanggo sandi dina.

    Nalika aku ngrancang sesuatu, nggunakake loro-lorone otakku mbantu aku dadi praktis lan kreatif. Iku uga digawe kula invaluable ing kantor, Aku bisa kanggo suggest gagasan sing bisa bantuan karo bisnis kita, nanging sing sethitik metu saka biasa kanggo menehi kita pinggiran.

  3. 5

    Aku nggarap teknologi, nanging aku uga musisi. Aku mikir yen bisa ngetokake energi musikku mbantu ngresiki fokusku lan nggawe aku bisa luwih efisien.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.