Cara Ngitung Bali ing Investasi Pemasaran Media Sosial

ROI Media Sosial

Nalika para pemasar lan platform media sosial wis diwasa, kita bakal nemokake luwih akeh babagan alangan lan kerugian investasi ing media sosial. Sampeyan bakal ngerti manawa aku asring ngritik pangarepan sing ditemtokake dening para konsultan media sosial - nanging ora ateges aku kritis ing media sosial. Aku ngirit wektu lan gaweyan kanthi nuduhake kawicaksanan karo kanca-kanca lan ngobrol karo merek kanthi online. Aku ora ragu manawa wektu sing dakbuwang ing media sosial minangka investasi luar biasa kanggo perusahaan, publikasi, lan karir.

Masalah kasebut minangka masalah sing dikarepake lan pangukuran. Mangkene conto: Pelanggan sambat liwat Twitter lan perusahaan langsung nanggapi, kanthi mbenerake masalah kanggo pelanggan kanthi adil lan tepat wektu. Pamirsa pelanggan ndeleng tumindak kasebut lan saiki duwe kesan positif marang perusahaan. Kepiye sampeyan ngukur laba investasi? Suwe-suwe, sampeyan bisa uga kanthi ngukur sentimen merek lan ngubungake kanggo penghasilan lan retensi sakabèhé… nanging ora gampang.

44% CMO ujar manawa dheweke durung bisa ngukur pengaruh media sosial ing bisnis kasebut. Nanging, pancen bisa dipikolehi kanggo kabeh jinis perusahaan

Luwih asring ora, perusahaan pengin ngukur ROI pemasaran media sosial kanthi langsung ngubungake undhuhan, demo, registrasi, utawa adol menyang Tweet utawa nganyari Facebook. Sanajan minangka penyebut umum paling umum ROI media sosial, ora mesthi bisa dipercaya. Apa prospek sampeyan mbukak media sosial kanggo tuku produk utawa layanan sampeyan? Akeh keraguan ing umume industri - sanajan kedadeyan kasebut kala-kala.

4 langkah kanggo ngukur ngasilake investasi ing media sosial

Elinga yen sampeyan ora duwe kedadeyan kasebut nalika sampeyan arep miwiti pangukuran. Sampeyan bisa uga kudu nemtokake sumber lan anggaran kanggo nggarap media sosial paling ora sawetara wulan kanggo nemtokake apa sing sampeyan bali.

  1. Netepake Tujuan sing Bisa Diukur - Bisa dadi gampang kaya nggawe kesadaran utawa luwih adoh saka keterlibatan, panguwasa bangunan, konversi, retensi, upsell, utawa ningkatake pengalaman pelanggan kanthi sakabehe.
  2. Nemtokake Nilai kanggo Saben Tindakan - Iki minangka tugas sing angel, nanging apa regane kanggo mulang, melu, lan ngladeni para pelanggan ing media sosial? Mbok segmen prospek lan pelanggan - mbandhingake sing ngetutake lan melu karo sampeyan online karo sing ora. Apa ana retensi sing tambah? Nambah kesempatan upsell? Wektu luwih cepet kanggo ditutup? Ukuran kontrak sing luwih gedhe?
  3. Ngetung Biaya Upaya Sampeyan - Sepira suwene wektu sing dibutuhake lan kepiye tegese kanggo karyawan lan manajemen manajemen? Sepira sampeyan nyawisake platform kanggo ngatur media sosial? Pira dhuwit sing sampeyan gunakake nalika mbalekake utawa menehi diskon masalah layanan pelanggan? Apa sampeyan nglampahi dhuwit kanggo riset, latihan, konferensi, lsp.? Kabeh mau kudu dilebokake ing pitungan ROI.
  4. Temtokake ROI - ((Total Revenue Attribution to Media Sosial - Total Media Sosial Biaya) x 100) / Total Media Sosial Biaya.

Mangkene infographic lengkap saka MDG, sing nutupi cara nemtokake target sing bisa diukur, menehi nilai kanggo saben kegiatan, lan ngitung biaya sakabehe upaya sampeyan ing Cara Ngukur ROI Media Sosial:

ROI Media Sosial

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.