Kita Ngerti Pelanggan Ngomong Babagan Kita…

Depositphotos 125242148 m 2015

kaca-titik-kaca.pngWingi, aku seneng wawancara karo Clint Page, CEO saka Dotster, ing media sosial ngasilake investasi. Aku dadi penggemar Dotster suwene 7 taun saiki lan apresiasi kanggo perusahaan iki dikonfirmasi maneh nalika krungu babagan ngipi elek Ketentuan Layanan sing didaftar liyane duwe pengaruh marang para pelanggan.

2009 minangka taun media sosial kanggo Dotster. Dotster wis ngembangake lan nyewa tim media sosial lan asile wis luar biasa. Dotster malah bisa nggawe metodologi kanggo ngukur ngasilake investasi kanggo gaweyane. Perusahaan ndeleng tuwuh ing entuk pelanggan anyar, entuk penylametan pelanggan, Lan malah nyuda biaya layanan pelanggan.

"Kita ngerti manawa para pelanggan ngobrol babagan kita… lan kita pengin dadi bagean saka obrolan kasebut", Jarene Clint.

Twitter Ana Lokasi Sampeyan!

Dotster ndeleng akeh obrolan lan kesempatan Twitter. Obrolan utamane fokus ing masalah layanan pelanggan - mula Dotster bisa nanggapi pitakon uga njupuk input pelanggan kanggo nambah produk lan layanane.

Ana sawetara rasa nyeri sing saya akeh, nanging Clint ujar manawa pengalaman paling gedhe karo media sosial yaiku nonton pelanggan sing dadi pendukung pelanggan. Dotster nemokake manawa para pelanggan pengin nulungi amarga ora mung bisa nambah perusahaan, nanging pungkasane uga mbantu pelanggan. Kadhangkala, tim media sosial nggumunake para pelanggan - para pelanggan ora nate mikir manawa ana wong sing bakal nggayuh langsung saka perusahaan gedhe kasebut.

Keterlibatan karo pelanggan bisa digunakake. Perusahaan nambah layanan tambah nilai… saengga dheweke percaya bakal bisa nggunakake layanan registrasi domain. Layanan tambahan wis nyuda pelanggan kanthi nambah layanan sing biasane ditindakake pelanggan menyang papan liya, nanging bisa liwat produk lan layanan Dotster.

Clint ujar manawa perusahaan kasebut wis bisa "Nggunakake intelijen kolektif komunitas pangguna Dotster."

Nggunakake Komunitas Pengguna Dotster

Dotster wis ngembangake panggunaan media sosial, bubar kanthi kampanye video apik sing diarani Next Big Small Business. Kontes kasebut mbutuhake pelanggan ngunggah video 2 menit babagan bisnis lan panggunaan Dotster. Kajaba saka pers hebat, pemenang hadiah utama entuk $ 1,000 lan hadiah nomer loro yaiku $ 500. Hadiah kaping telu minangka penghargaan terhormat ngiring $ 50 kanggo 20 bisnis sabanjure. Yen sampeyan nambah kabeh, pikirake kabeh crita hebat sing dikumpulake Dotster dadi $ 2,500! Ora ala!

Iki juara, Ban Sepeda Langsung:

Dotster ngakoni manawa dheweke dudu ahli ing media sosial - sawetara kesalahan wis ditindakake. Nanging, sing luwih penting pracaya ing media sosial! Pelanggan njaluk Dotster kanggo ndandani, lan yen dheweke nanggapi kanthi cepet lan ngrungokake tanggepan, dheweke bakal sukses. Yen ora, dheweke bakal nggawe apa sing diarani Clint vakum informasi - wong liya bakal ngisi ruang kiwa!

Dasbor Media Sosial Saben Dina

Clint entuk dashboard media sosial sing ditinjau saben dinane. Laporan kasebut nyusun komentar negatif, komentar positif, lan warta industri. Aku seneng banget yen CEO bakal nggawe manawa ngawasi kesehatan media sosial perusahaan dadi bagean penting saben dina. Iki bisa uga minangka dashboard sing kudu diterapake perusahaan sampeyan!

Dotster wis berkembang sawetara saka registrar domain - nawakake perusahaan hosting, desain situs, pangembangan lan sistem manajemen konten. Dotster uga ngluncurake Dotster Connect kanggo mbantu perusahaan nggawe jaringan sosial dhewe. Dheweke uga nulis whitepaper sing hebat babagan ngitung investasi media sosial.

Endi Pulangan Investasi kanggo Media Sosial?

Dotster nuduhake akeh kesempatan kanggo ngasilake investasi ing media sosial. Babagan merek lan promosi:

  1. Nyuda Beban Pemasaran
  2. Tambah Sales
  3. Ngurangi Biaya Akuisisi Pelanggan
  4. Nambah Reputasi Merek

Dheweke uga ndeleng bali langsung ing Layanan Pelanggan:

  1. Ngurangi Biaya Pusat Panggilan
  2. Nambah Wektu Respon Pelanggan
  3. Ngurangi Biaya Riset

Lan Dotster uga nyengkuyung perusahaan supaya nggunakake teknologi media sosial ing njero, ana asil ngasilake nalika media sosial dimanfaatake… sawetara conto:

  1. Tambah Produktivitas
  2. Ngurangi Overhead Meja Bantuan
  3. Latihan lan Pariwisata sing murah
  4. Inovasi Foster

Paling apik, Dotster bisa ngukur laba investasi babagan Kasetyan Pelanggan:

  1. Nambah Penylametan Pelanggan
  2. Ngurangi Biaya Riset / Pemasaran
  3. Biaya Rekrutmen Ngisor

Kanggo informasi luwih lengkap babagan komunitas pangguna lan Dotster Connect, bukak situs web Dotster Connect utawa hubungi 360-449-5900. Aku uga menehi saran 15 tips Dotster kanggo Komunitas Sukses!

Foto saka Artikel Jurnal Bisnis Portland ing Dotster.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.