Profesional Media Sosial Ora Bisa Nangani Bebener

sampeyan ora bisa nangani bebener

Aku lagi wae nyoba eksperimen. Sawetara taun kepungkur, aku mutusake dadi 100% transparent babagan kapercayan politik, spiritual, lan kapercayan liyane babagan kaca Facebookku. Iki dudu eksperimen… sing mung aku dadi aku. Maksudku ora nyinggung wong liya; mung supaya transparan tenan. Nanging, apa sing dicritakake para profesional media sosial, bener? Dheweke terus ujar manawa media sosial nawakake kesempatan sing luar biasa iki kanggo saling berhubungan lan dadi transparent.

Dheweke ngapusi.

Eksperimenku diwiwiti sawetara minggu kepungkur. Aku mandheg ngirim postingan kontroversial ing kaca Facebook lan mung mbahas topik kasebut nalika wong liya nyritakake ing kaca kasebut. Iki minangka anekdot, nanging eksperimen kasebut nyebabake aku nggawe telung kesimpulan:

  1. Aku luwih populer nalika meneng wae lan tetepake pendapatku dhewe. Bener, wong ora pengin ngerti aku utawa pengin aku transparan, dheweke mung pengin persona. Iki kalebu kanca, kulawarga, perusahaan liyane, kolega liyane… kabeh. Dheweke wis luwih interaksi karo postingan saya kurang kontroversial. Ora wonder apa video kucing mrentah ing Internet.
  2. Umume konsultan media sosial kurang wawasan menyang urip pribadi, masalah, kapercayan, lan masalah kontroversial kanthi online. Aja percaya karo aku? Bukak kaca Facebook guru media sosial favorit sampeyan lan goleki kontroversial. Aku ora ateges mlumpat ing bandwagon umum - sing asring ditindakake - Maksudku njupuk sikap nglawan status quo.
  3. Umume konsultan media sosial ngremehake debat sing diajeni. Mbesuk yen profesional media sosial favorit sampeyan sing pidato utawa nulis buku babagan transparansi katon cepet, lan sampeyan ora setuju karo dheweke ... nyatakake ing kaca Facebook. Dheweke sengit. Ora kurang saka 3 kali aku dijaluk kanca kolega medhot halamane lan njupuk pendapatku ing papan liya. Wong liya ora ngetutake lan nolak kanca nalika ngerti aku duwe kapercayan sing mbantah.

Aja salah paham, aku semangat banget. Aku seneng debat lan aku ora narik pukulan. Media sosial cenderung condhong ing siji arah nalika aku asring condhong menyang arah liyane babagan akeh topik kontroversial. Aku ora setuju karo wong mung ora setuju - aku mung nyoba jujur ​​lan transparan babagan kapercayan pribadi. Lan aku ngupayakake kabeh kanggo tetep faktual lan ora pribadi ... sanajan aku ora nahan sindiran.

Sampeyan asring krungu online lan media, kita butuh obrolan sing jujur. Bogus ... umume wong ora pengin kejujuran, dheweke mung pengin sampeyan mlumpat ing trek. Dheweke bakal seneng karo sampeyan, nuduhake pembaruan, lan tuku saka sampeyan nalika ngerti manawa sampeyan setuju karo dheweke. Bebener babagan media sosial yaiku:

Sampeyan ora bisa ngatasi kasunyatan.

Aku malah duwe salah sawijining pamicara utama sing teka ing acara nasional, menehi kula ngrangkul bear, lan ujar manawa dheweke seneng karo pendirian sing aku bahasake topik online ... dheweke ora bisa ngucapake kanthi umum. Dheweke ora nate seneng lan nuduhake pendapat utawa artikel sing dakwartakake ing kaca Facebook sanajan dheweke ngetutake. Aku ora pengin nyelehake tembung ing cangkeme, nanging sing ateges ngandhani yen persona online kasebut palsu, patung kanthi ati-ati kanggo mesthekake popularitas nalika ora menehi bebaya.

Dadi aku ora bisa ngerteni. Apa liyane sing diomongake wong-wong kasebut kanthi online sing digawe populer, lan ora mesthi dadi kasunyatane? Nalika nggunakake strategi media sosial kanggo klien, kita asring ngerti populer ora nate ngalami pengaruh kaya apa edgy.

Mangkene sawetara transparansi lan kejujuran kanggo sampeyan - umume profesional media sosial pancen apus-apus lan kudu ngakoni. Dheweke kudu mbuwang saran BS babagan transparansi lan ngandhani perusahaan yen, yen pengin maksimal jangkauan lan panrima, kudu ngindhari kontroversi, mlumpat ing popularitas, nggawe persona palsu ... lan nonton bathi sing tuwuh. Kanthi tembung liyane - tindakake pandhuan lan ngapusi.

Sawise kabeh… sing peduli karo integritas lan kejujuran yen bakal entuk dhuwit.

26 Komentar

  1. 1

    Doug,

    Apa gunane, aku seneng transparansi online sampeyan. Iku sumilir lan aku seneng mikir aku ngerti sampeyan cukup ngerti kepinginan kanggo debat hormat. Aku seneng wong sing jujur ​​online lan mati. Aku ngajak sampeyan tetep dadi dhewe.

  2. 2

    Aku dudu profesional media sosial sanajan sawetara wong seneng nyelehake aku ing kothak kasebut. Aku mung penasaran, apa sampeyan nggolongake aku minangka wong sing ora bisa nangani bebener, ora seneng debat lan nyingkiri transparansi?

  3. 4

    OK Doug, Aku bakal ngomong aku ora setuju karo sampeyan, gumantung apa alam ngadeg siji njupuk lan konteks engagement.

    Yen argumen utawa pendirian ana ing babagan bisnis, perspektif babagan marketing, media sosial, lan liya-liyane, lan ana sing ora setuju utawa setuju kanthi terbuka nalika kontroversial, mula dheweke ora asli.

    Yen argumentasi babagan agama, politik, nilai pribadi ora ana ing konteks bisnis, lan tetep meneng, iki ora ateges dheweke palsu utawa njaga persona palsu. Padha bisa aran kaya aku sing ana wektu lan panggonan kanggo diskusi beda.

    Pitakonanku, apa sampeyan pancen nesu babagan iki utawa mung nglukis nganggo sikat sing amba supaya para pamaca dadi luwih asli? Aku nyoba dadi rasional lan ngindhari hiperbola ing kiriman lan tanggapanku, lan dheweke ora entuk tumindak kaya kiriman sing kebak emosi, "ora ana sarkasme". Untung aku dudu guru media sosial.

    • 5

      Cukup kekacoan kiriman, dikirim sadurunge aku duwe kesempatan kanggo nyunting… Kaya sing dakkandhakake, mesthine dudu guru media sosial (utamane nalika ngerti carane nyunting kiriman sing digawe saka telpon…)

      Muga-muga maksudku wis jelas, yen sarkasme lan emosi entuk wangsulan nanging ora mesthi cocog utawa asli.

    • 6

      Maksudku cukup prasaja… sing umume profesional sing menehi saran ing media sosial malah ora nuruti sarane dhewe. Transparansi lan komunikasi ora efektif kajaba jujur ​​lan terus terang. IMO, umume alasan kita duwe masalah online yaiku ora bisa wong ngomongake pikirane lan duwe masalah pacelathon sing jujur, utawa intoleransi wong-wong ing media sosial kanggo ngajeni wong-wong sing duwe pendapat sing beda. Apa wae, ora mbantu perusahaan komunikasi kanthi efektif karo para pelanggan - utawa kosok balene.

  4. 7

    Ruang sidang iki rusak!

    Aku ngomong yen sampeyan mateni sawetara wong, sampeyan nguripake sawetara wong. Ngomong apa sampeyan bakal Doug (Aku ngerti sampeyan bakal). Mesthi ana akeh wong munafik sing ngucapake babagan keasliane, banjur nuduhake kasunyatane mung ana ing tengah dalan, mula aku bungah yen sampeyan ngumumake.

    Aku mikir yen sampeyan yakking ing ngendi wae, yen sampeyan mlebu politik, sampeyan bakal nggawe wong jengkel. Mangga nindakaken. Media sosial mestine mbantu demokratisasi obrolan, ta?

  5. 9
  6. 11

    Iki minangka potongan sing apik, Doug. Ngomong media sosial Kaisar ora duwe sandhangan minangka ekspresi transparan sing asli.

    Nanging aku singling metu "konsultan media sosial" kanggo kritik banget sempit. Wedi dadi wong buangan media sosial mbatesi enggo bareng kabeh nanging sing paling mbrontak ing antarane kita.

    Ora ana keraguan manawa media sosial nyengkuyung kesesuaian lan kabeneran politik. Iku mung sifat medium.

  7. 13

    Kepiye cara ngatasi iki yaiku aku cenderung tetep bisnis ing LinkedIn lan pribadi ing Facebook. Twitter entuk campuran entheng saka loro. Akibaté, aku luwih selektif karo sapa sing dadi kanca utawa nampa panjaluk kanca ing Facebook. Aku pengin dheweke ngerti aku kanthi pribadi lan, mula, dheweke biasane ora kaget karo pendapatku lan / utawa dheweke ngerti yen aku seneng diskusi utawa debat sing hormat.

    Kanthi pendekatan iki, aku nemokake yen aku bisa nuduhake pendapat lan melu diskusi nalika isih tetep sesambungan.

  8. 16

    Iki bener-bener postingan sing nggumunake. Sepira gelem aku dadi nyata nalika bisnis melu? Apa posisiku bakal nyinggung wong sing nindakake bisnis karo aku utawa bakal bisnis karo aku? Aku ora apik ing barang sosial online dadi aku cenderung ora ngirim postingan kanthi rutin. Ibuku mbiyen ngandhani aku supaya adoh saka topik politik lan agama. Umume, wong duwe informasi faktual, panemu lan gosip (FOG). Debat-debat sing katon macet ing lendhut yaiku sing dadi gosip lan pendapat. Aku duwe kecenderungan kanggo nyamarake emosiku ing topik minangka logika. Umume wong nindakake perkara sing padha. Mung nalika aku bisa mriksa emosiku (lan liyane nindakake perkara sing padha) babagan topik, aku bisa nyingkirake pendapat lan gosip lan ngobrol kanthi produktif. Thanks Doug kanggo kirim pikiran provoking!

    • 17

      matur nuwun! Lan aku setuju… Aku mung pengin kita cukup wani kanggo ngormati beda lan mungkasi mlayu saka debat. Kayane ana panemu ing negara iki yen sampeyan karo aku utawa nglawan aku… tinimbang mung beda karo aku.

  9. 18

    A saperangan saka pikirane yen aku bisa.

    1. Manungsa iku suku lan kepingin tata lan efisiensi. Dheweke ora seneng karo wong-wong sing terus-terusan ngganggu tatanan lan cenderung ngusir menyang ara-ara samun. Iki uga bener ing media sosial. Ora ana medium sing bakal ngilangi ewonan taun saka prilaku ingrained ing sawetara taun. Gerakan media sosial ora ngganti cara manungsa *sejatine* sesambungan karo siji liyane. Nanging, wis nemokake cara kanggo manungsa kanggo nyukupi kabutuhan suku sing jero kanthi online. Sing kok njupuk off kaya roket. Iku ora anyar. Iku mbisakake soko sing banget, banget lawas.

    2. Aku wis mikir akhir-akhir iki, tinimbang nyebut iki umur 'digital', sejarawan mangsa bakal nyebut taun saka 1995 kanggo 2030 minangka 'Era Narcissism'. Nalika aku komentar ing ndhuwur, web lan media sosial ora driver pangowahan, Padha mung media sing mbisakake lan nggambarake apa individu lan suku mikir lan aran. Ing jaman digital sing awal banget iki, umume kita nggunakake media sosial minangka cara kanggo kabeh wong entuk pepatah '15 menit ketenaran' tinimbang nyopir owah-owahan sosial sing jero lan langgeng. Kaya radio lan televisi sadurunge, media sosial cepet dadi media kanggo wong sing saiki misuwur kanggo nggedhekake gambar (umpamane, Donald Trump) lan kanggo saben wong sing duwe cangkem lan keyboard dadi 'pemimpin pikiran', utawa 'ganti. agen', utawa 'growth hacker'. Kita terus-terusan main game nggawe tembung kunci anyar kanggo nuduhake manawa kita duwe ide anyar (maneh… hacking pertumbuhan), lan kita kudu dipuji minangka pimpinan pamikiran. Kita uga wis murah tembung kaya, 'jenius', 'pemimpin pikiran', 'guru' lan liyane. Katon yen saben wong liya ing LinkedIn minangka siji utawa luwih saka ndhuwur, sanajan dheweke ngaku terkenal yaiku 'mrombak' situs web bisnis kembang kulawarga lan mindhah munggah tangga SEO. Asor lan etika umume dipikirake saiki, dene ketenaran lan kapribaden minangka mata uang saiki. Aku mikir bakal ana jaman anyar ing sawetara titik yen 'big bang' wis surut, nanging nganti saiki, umume kabeh babagan aku lan kepiye cara nggunakake sampeyan kanggo nggayuh tujuanku.

    Kula $0.02

    • 19

      Pikiran provokasi. Nanging aku uga bakal nambah sing asring sing ninggalake krungu lan sing disebut 'narcissists' sing advance djalmo manungso. Yen sampeyan mung bagean saka komplotan, sampeyan bisa dadi bagéan saka masalah!

  10. 20
  11. 22

    Aku karo Barry Feldman. "... yen sampeyan mateni sawetara wong, sampeyan nguripake sawetara wong." Aku tansah ngakoni yen panemuku iku dhewe lan ora ana wong liya ing saluran sosialku. Lan aku seneng diarani wong-wong sing ora padha karo pendapatku. Nanging aku uga setuju karo sampeyan yen ana sawetara wong sing wedi melu debat lan luwih seneng main kanthi aman. Dheweke bisa uga setuju karo aku nanging ora bakal mencet tombol "kaya" amarga wedi yen ditemokake. Aku ora salah siji saka wong-wong mau. Aku wong edgy lan merek.

  12. 23

    Aku mikir bedane yaiku sawetara wong nyuarake kapercayan tanpa menehi kritik marang wong liya yen ora setuju. Aku mandheg ngetutake wong liya ing dina liyane sing aku ajeni amarga dheweke tweet "wong bodho sing percaya yen ..." lan aku dadi salah sawijining "bodho". Aku mikir donya wis lali yen kita bisa ora setuju nalika isih ngajeni manawa wong liya bisa uga duwe kesimpulan sing beda saka kasunyatan sing padha.

  13. 25

    Siji-sijine perkara sing dakkarepake yaiku publikasi lan politisi dibayar kanggo njupuk sikap, minangka wong bisnis, sampeyan duwe risiko ngasingake prospek lan pelanggan. Mesthi wae aku ora nate martakake transparansi dadi aku rumangsa jelas 😉

    • 26

      Tenan. Aku yakin rantsku wis ilang sawetara klien lan prospek. Nanging, aku luwih seneng nggarap wong sing dihormati, yen aku bisa duwe sudut pandang sing beda tinimbang sing ora. Iku pilihan angel, mesthi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.