Profesional Media Sosial Ora Bisa Nangani Bebener

sampeyan ora bisa nangani bebener

Aku lagi wae nyoba eksperimen. Sawetara taun kepungkur, aku mutusake dadi 100% transparent babagan kapercayan politik, spiritual, lan kapercayan liyane babagan kaca Facebookku. Iki dudu eksperimen… sing mung aku dadi aku. Maksudku ora nyinggung wong liya; mung supaya transparan tenan. Nanging, apa sing dicritakake para profesional media sosial, bener? Dheweke terus ujar manawa media sosial nawakake kesempatan sing luar biasa iki kanggo saling berhubungan lan dadi transparent.

Dheweke ngapusi.

Eksperimenku diwiwiti sawetara minggu kepungkur. Aku mandheg ngirim postingan kontroversial ing kaca Facebook lan mung mbahas topik kasebut nalika wong liya nyritakake ing kaca kasebut. Iki minangka anekdot, nanging eksperimen kasebut nyebabake aku nggawe telung kesimpulan:

  1. Aku luwih populer nalika meneng wae lan tetepake pendapatku dhewe. Bener, wong ora pengin ngerti aku utawa pengin aku transparan, dheweke mung pengin persona. Iki kalebu kanca, kulawarga, perusahaan liyane, kolega liyane… kabeh. Dheweke wis luwih interaksi karo postingan saya kurang kontroversial. Ora wonder apa video kucing mrentah ing Internet.
  2. Umume konsultan media sosial kurang wawasan menyang urip pribadi, masalah, kapercayan, lan masalah kontroversial kanthi online. Aja percaya karo aku? Bukak kaca Facebook guru media sosial favorit sampeyan lan goleki kontroversial. Aku ora ateges mlumpat ing bandwagon umum - sing asring ditindakake - Maksudku njupuk sikap nglawan status quo.
  3. Umume konsultan media sosial ngremehake debat sing diajeni. Mbesuk yen profesional media sosial favorit sampeyan sing pidato utawa nulis buku babagan transparansi katon cepet, lan sampeyan ora setuju karo dheweke ... nyatakake ing kaca Facebook. Dheweke sengit. Ora kurang saka 3 kali aku dijaluk kanca kolega medhot halamane lan njupuk pendapatku ing papan liya. Wong liya ora ngetutake lan nolak kanca nalika ngerti aku duwe kapercayan sing mbantah.

Aja salah paham, aku semangat banget. Aku seneng debat lan aku ora narik pukulan. Media sosial cenderung condhong ing siji arah nalika aku asring condhong menyang arah liyane babagan akeh topik kontroversial. Aku ora setuju karo wong mung ora setuju - aku mung nyoba jujur ​​lan transparan babagan kapercayan pribadi. Lan aku ngupayakake kabeh kanggo tetep faktual lan ora pribadi ... sanajan aku ora nahan sindiran.

Sampeyan asring krungu online lan media, kita butuh obrolan sing jujur. Bogus ... umume wong ora pengin kejujuran, dheweke mung pengin sampeyan mlumpat ing trek. Dheweke bakal seneng karo sampeyan, nuduhake pembaruan, lan tuku saka sampeyan nalika ngerti manawa sampeyan setuju karo dheweke. Bebener babagan media sosial yaiku:

Sampeyan ora bisa ngatasi kasunyatan.

Aku malah duwe salah sawijining pamicara utama sing teka ing acara nasional, menehi kula ngrangkul bear, lan ujar manawa dheweke seneng karo pendirian sing aku bahasake topik online ... dheweke ora bisa ngucapake kanthi umum. Dheweke ora nate seneng lan nuduhake pendapat utawa artikel sing dakwartakake ing kaca Facebook sanajan dheweke ngetutake. Aku ora pengin nyelehake tembung ing cangkeme, nanging sing ateges ngandhani yen persona online kasebut palsu, patung kanthi ati-ati kanggo mesthekake popularitas nalika ora menehi bebaya.

Dadi aku ora bisa ngerteni. Apa liyane sing diomongake wong-wong kasebut kanthi online sing digawe populer, lan ora mesthi dadi kasunyatane? Nalika nggunakake strategi media sosial kanggo klien, kita asring ngerti populer ora nate ngalami pengaruh kaya apa edgy.

Mangkene sawetara transparansi lan kejujuran kanggo sampeyan - umume profesional media sosial pancen apus-apus lan kudu ngakoni. Dheweke kudu mbuwang saran BS babagan transparansi lan ngandhani perusahaan yen, yen pengin maksimal jangkauan lan panrima, kudu ngindhari kontroversi, mlumpat ing popularitas, nggawe persona palsu ... lan nonton bathi sing tuwuh. Kanthi tembung liyane - tindakake pandhuan lan ngapusi.

Sawise kabeh… sing peduli karo integritas lan kejujuran yen bakal entuk dhuwit.

26 Komentar

  1. 1

    Doug,

    Kanggo apa regane, aku seneng transparansi sampeyan kanthi online. Nyenengake lan aku mikir yen aku ngerti sampeyan kanthi cukup kanggo ngerti kepinginan debat sing hormat. Aku seneng wong sing jujur ​​online lan ora aktif. Aku ngajak sampeyan tetep dadi awakmu dhewe.

  2. 2

    Aku dudu profesional media sosial sanajan sawetara wong seneng nyelehake aku ing kothak kasebut. Aku penasaran, apa sampeyan ngelasake aku minangka wong sing ora bisa ngatasi bebener, ora seneng debat lan ora gelem transparan?

  3. 4

    OK Doug, aku bakal ujar yen aku ora setuju karo sampeyan, gumantung karo sifat sing diadegake lan konteks keterlibatan.

    Yen argumen utawa pendapat sing ana ing bidang bisnis, perspektif pemasaran, media sosial, lan liya-liyane, lan ana sing ora setuju utawa setuju kanthi terbuka nalika kontroversial, mula ora asli.

    Yen argumen kasebut adhedhasar agama, politik, nilai-nilai pribadi ora ana ing konteks bisnis, lan dheweke tetep bisu, iki ora ateges dheweke lagi palsu utawa nglindhungi persona palsu. Dheweke bisa ngrasakake kaya aku, yen ana wektu lan papan kanggo diskusi sing beda.

    Pitakonanku, apa sampeyan nesu banget babagan iki utawa mung nggambar nganggo sikat sing amba supaya para pamiarsa luwih asli? Aku nyoba supaya rasional lan ngindhari hiperbola ing postingan lan tanggapanku, lan ora entuk tumindak kaya sing diisi emosi, "ora ana skimping ing sindiran". Apik aku dudu guru media sosial.

    • 5

      Ya kekacoan saka kiriman, kirim sadurunge aku duwe kasempatan kanggo nyunting… Kaya sing dakkandhakake, mesthine dudu guru media sosial (apamaneh nalika ngerti kepiye cara ngedit kiriman sing dakkirim saka telpon…)

      Muga-muga maksudku wis jelas, manawa sindiran lan emosi entuk wangsulan, nanging uga ora cocog utawa uga asli.

    • 6

      Intine cukup sederhana ... manawa umume profesional sing menehi saran ing media sosial malah ora nuruti pituture dhewe. Transparansi lan komunikasi ora efektif kajaba jujur ​​lan langsung. IMO, umume sebabe masalah online yaiku ketidakmampuan wong kanggo ngomong lan duwe pacelathon sing jujur, utawa intoleransi sing ana ing media sosial kanggo ngormati wong-wong sing duwe pendapat sing beda. Cara liya, ora ngewangi perusahaan supaya komunikasi kanthi efektif karo para pelanggan - utawa uga kosok balene.

  4. 7

    Ruang sidang iki ora cocog!

    Aku ngomong yen sampeyan mateni sawetara wong, sampeyan nguripake sawetara wong. Ngomong apa sing bakal sampeyan Doug (Aku ngerti sampeyan bakal). Mesthi ana oodle saka wong munafik sing ngetokake babagan keaslian banjur nuduhake sejatine ora ana ing tengah dalan, mula aku seneng yen sampeyan ngumumake.

    Aku mikir ora preduli ing endi, yen sampeyan melu politik, sampeyan bakal nesu. Tulung Media sosial mesthine bisa mbantu demokratisasi obrolan kasebut, bener?

  5. 9
  6. 11

    Iki apik banget, Doug. Ngomong Kaisar media sosial ora duwe sandhangan minangka ekspresi langka transparansi asli.

    Nanging aku mikir manawa "konsultan media sosial" kanggo kritik sempit banget. Wedi yen dadi media sosial dibuwang kabeh bareng karo kabeh wong sing paling mbrontak.

    Ora ana sangsi manawa media sosial nyengkuyung kesesuaian lan koreksi politik. Iku mung sipate medium.

  7. 13

    Cara ngrampungake iki yaiku aku cenderung terus bisnis ing LinkedIn lan pribadi ing Facebook. Twitter entuk campuran ringan kanggo kalorone. Akibate, aku Luwih akeh milih kanggo kanca lan nampa panjaluk kanca ing Facebook. Aku pengin dheweke ngerti aku kanthi pribadi, mula, dheweke biasane ora kaget karo pendapat lan / utawa ngerti yen aku seneng diskusi utawa debat sing hormat.

    Kanthi pendekatan iki, aku bisa nuduhake pendapat lan nindakake diskusi nalika tetep sesambetan.

  8. 16

    Iki pancen minangka postingan sing nyebabake pemikiran. Apa aku gelem dadi nyata yen bisnis melu? Apa jabatanku bakal nyinggung wong sing bisnis karo aku utawa bakal nggawe bisnis karo aku? Aku ora trampil ing babagan sosial on-line dadi aku cenderung ora ngirim kanthi rutin. Ibuku biyen ngandhani aku supaya ora adoh saka topik politik lan agama. Umume, masarakat duwe informasi faktual, pendapat lan gosip (FOG). Perdebatan sing kayane macet ing lendhut yaiku masalah gosip lan pendapat. Aku duwe kecenderungan kanggo nyamarake emosi ing sawijining topik minangka logika. Umume wong nindakake perkara sing padha. Mung nalika aku bisa mriksa emosi (lan liyane uga nindakake) ing topik, aku bisa adoh saka pendapat lan gosip lan ngobrol kanthi produktif. Matur suwun Doug kanggo postingan sing menehi pamikiran!

    • 17

      Matur nuwun! Lan aku setuju ... Aku mung pengin kita cukup wani ngurmati beda-beda lan mandheg mlayu saka debat. Kayane ana pemanggih ing negara iki manawa sampeyan salah siji karo aku utawa nglawan aku ... tinimbang beda karo aku.

  9. 18

    Sawetara pikirane yen bisa.

    1. Manungsa iku katrampilan lan efisiensine suku. Dheweke ora seneng karo sing terus-terusan ngganggu tatanan lan cenderung ngusir menyang ara-ara samun. Iki uga bener ing media sosial. Ora ana medium sing bakal ngilangi prilaku sing wis umure ewu taun sajrone pirang-pirang taun. Gerakan media sosial durung ngowahi cara manungsa * sejatine * sesambungan karo siji lan sijine. Luwih saka iku, wis nemokake cara supaya manungsa bisa nyukupi kabutuhan suku online kanthi online. Makane dheweke nyopot kaya roket. Ora anyar. Ngaktifake bab sing wis tuwa banget.

    2. Aku akhir-akhir iki mikir manawa, tinimbang nyebut jaman iki minangka 'digital', sejarawan ing mangsa ngarep bakal nyebut taun wiwit 1995 nganti 2030 minangka 'Era Narcissism'. Kaya sing dakkandhani ing ndhuwur, web lan media sosial dudu panyengkuyung pangowahan, mung media sing ngaktifake lan nggambarake apa sing dirasakake lan dirasakake dening individu lan suku. Ing jaman digital sing isih sepi iki, umume kita nggunakake media sosial minangka cara kanggo kabeh wong nggayuh paribasan '15 menit ketenaran 'tinimbang nyurung pangowahan sosial sing jero lan awet. Kaya dene radio lan televisi sadurunge, media sosial cepet dadi media kanggo para kondhisi sing saiki misuwur bisa nambah gambar (kayata, Donald Trump) lan kabeh wong sing duwe cangkeme lan keyboard dadi 'pamimpin pamikiran', utawa 'pangowahan agen ', utawa' peretas pertumbuhan '. Kita terus main game kanggo nggawe buzzwords anyar kanggo nuduhake manawa kita duwe ide anyar (maneh ... hacking pertumbuhan), lan kita kudu dipuji minangka pamimpin sing dipikirake. Kita uga wis nyuda tembung kaya, 'jenius', 'pimpinan pikir', 'guru' lan liya-liyane. Katon yen kabeh wong liya ing LinkedIn minangka salah siji utawa luwih saka ndhuwur, sanajan pratelan dheweke misuwur yaiku 'ndandani' situs web bisnis kembang kulawarga lan mindhah tangga SEO. Asor lan etika umume dadi conto nalika iki, dene ketenaran lan kepribadian minangka mata uang dina iki. Aku mikir bakal ana jaman anyar nalika 'big bang' wis surut, nanging nganti saiki, umume kabeh babagan aku lan kepiye cara nggunakake sampeyan kanggo nggayuh kekarepanku.

    $ 0.02

    • 19

      Panginten provokasi. Nanging aku uga nambahake manawa asring wong-wong sing ora gelem ngrungokake lan diarani 'narcissists' sing ningkatake kamanungsan. Yen sampeyan mung bagean saka komplotan, sampeyan bisa uga kalebu masalah!

  10. 20
  11. 22

    Aku karo Barry Feldman. "... Yen sampeyan mateni sawetara wong, sampeyan nguripake sawetara wong." Aku mesthi negesake yen pendapatku dhewe lan ora ana wong liya ing saluran sosial. Lan aku seneng dipanggil karo wong liya sing ora nuduhake sudut pandangku. Nanging aku uga setuju karo sampeyan manawa ana sawetara wong sing wedi melu debat lan luwih seneng main kanthi aman. Dheweke bisa uga setuju karo aku, nanging ora bakal tekan tombol “kaya” amarga wedi yen diketokake. Aku dudu salah sawijine. Aku seneng wong edan lan merek.

  12. 23

    Aku bedane yaiku sawetara wong nyuarakake kapercayan tanpa ngadili wong liya yen ora setuju. Aku mandheg ngetutake wong liya ing dina liyane sing aku hormati amarga dheweke tweet "wong bodho sing percaya ..." lan aku dadi salah sawijining "wong bodho." Aku mikir jagad iki lali yen kita bisa ora setuju, nanging isih ngajeni yen wong liya bisa uga duwe kesimpulan sing beda karo kasunyatan sing padha.

  13. 25

    Siji prekara sing dakkarepake yaiku publikasi lan politisi entuk bayaran kanggo njupuk jabatan, minangka wong bisnis sing sampeyan risikake ngasingake calon lan pelanggan. Mesthi wae aku ora nate menehi kabar babagan transparansi mula aku jelas ora ngerti 😉

    • 26

      Dadi bener. Aku yakin manawa rantungan saya ngilangi sawetara klien lan prospek. Nanging, luwih becik aku kerja bareng wong sing ngajeni yen aku duwe sudut pandang sing beda tinimbang sing ora. Mesthi wae pilihan sing angel.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.