Aturan sing Paling Penting ing PR Media Sosial

wektu ngimpi 36806112
Kanthi idin saka Dreamstime

Pengin ngerti bagean paling apik kanggo nggunakake media sosial minangka kampanye promosi hubungan sampeyan? Ora ana aturan.

Wong PR terus ngelingake aturan. Kita kudu ngetutake AP Stylebook, rilis warta kudu ditulis kanthi cara tartamtu lan dieksekusi ing wektu tartamtu.

Media sosial minangka kesempatan kanggo perusahaan sampeyan ngeculake cetakan lan nggawe konten unik sing pancen penting kanggo umum. Tembung utama yaiku isi. Konten kasebut minangka pluru perak. Yen sampeyan bisa nggawe konten sing menarik lan seger, mula sampeyan bakal luwih cedhak ngrampungake target lan target.

wektu ngimpi 36806112

Kanthi idin saka Dreamstime

Sampeyan wis ngerti apa sing dakkandhakake. Apa sampeyan wis mutusake golek situs web perusahaan utawa kaca Facebook mung kanggo nemokake manawa ora ana? Utawa sing durung dianyari wiwit Maret 2008? Perusahaan-perusahaan kasebut tiba ing radar sampeyan, lan ora percaya lan ngurmati sampeyan.

Nggawe konten anyar lan menarik ora mung narik wong menyang situs sampeyan, nanging uga bisa narik bali. Kunci kanggo nemokake konten sing bener yaiku gampang: temokake apa sing dikarepake pengunjung, lan terus wae. Ora dadi masalah apa platform. Twitter, Youtube, Flickr, Foursquare, utawa blog… kembangkan konten kanggo pangguna sing ditarget lan tetep teka.

Strategi media sosial kuat, nanging uga nyenengake kanggo wong PR amarga kita bisa nyoba macem-macem prekara lan ngevaluasi asile kanthi nyata. Saka kana, kita bisa ngowahi kampanye kanggo memenuhi tuntutan masarakat. Supaya sukses kanthi online, sampeyan ora wedi nyoba sing anyar. Yen pelanggan pengin foto bisnis sampeyan, banjur diwenehi foto. Yen dheweke pengin ndeleng warta saka jero lan sekitar industri sampeyan, banjur wenehake.

Hubungan masyarakat ora owah. Wis ganti. Sampeyan kudu dadi profesional PR kanggo ngerti kekuwatan lan kemungkinan media sosial, banjur nggawe strategi kanggo nggunakake kabeh alat sing ana. Piranti kasebut anyar lan penting uga sinau saka sukses, kaya nalika sampeyan gagal.

4 Komentar

  1. 1

    Kirim apik Ryan. Nanging, babagan agensi apa? Akeh klien sing makarya bareng karo @Vocenation ora pengin nglampahi $$$ nyoba prekara anyar. Dheweke pengin nglampahi $$$ kanggo rekomendasi sing diwenehake saka pengalaman lan sing bakal divalidasi kanthi prospek pemasaran. Sawetara debat umur (lan umur saya ateges 6 taun kepungkur) ing kene, nanging iki mung sing dakkarepake nalika maca tulisan sampeyan.

    Melu.
    / colin

  2. 2

    Colin, aku ndeleng iki akeh. Sing dakkarepake nyoba mulih karo prospek kasebut yaiku strategi apa utawa ora. Yen wis, luwih becik… rute sing aman kanthi winates bisa dadi dalan sing kudu ditempuh. Nanging, aku seneng nuduhake data lan analisis babagan pertumbuhan online, telusuran, partisipasi sosial, lsp. Sing mbuktekake manawa tindak tanduk wis ganti.

    Kadhangkala prospek isih ora percaya yen ana sing wis owah… lan aku bakal metu ing kana. Nanging, sing masuk akal bisa ndeleng pangowahan kasebut lan aku yakin manawa peranku kanggo mbantu transisi kasebut.

  3. 3

    Aku entuk saka akeh klien, "Apa sampeyan bisa nuduhake strategi sing wis kabukten, lan bisa digunakake?"

    Wangsulane 'mesthi', nanging ora mesthi gampang. Saben perusahaan, saben kapribadian butuh macem-macem jinis swara. Mula, strategi sing padha ora mesthi bisa digunakake.

    Gawe rencana, nanging nyimpang saka rencana yen ana kedadeyan apik tenan. Kreativitas terorganisir nyebabake pemasaran, online utawa liya sing paling apik. Iku mung pendapatku!

  4. 4

    Minangka mantan VP komunikasi perusahaan, aku ngerti perspektif sampeyan babagan aturan. Nanging aku uga ngerti kudu ana pedoman sing nglindhungi perusahaan lan sing nggawe konten. Lan aku uga penting banget yen PR nggawe konten, mula kudu eling marang pengaruhe marang PR, pemasaran, merek, dhukungan pelanggan, lan penjualan. Aku dadi mikir mung mangan panganan cuci mulut kanggo nedha bengi. Aku wis diwasa. Aku bisa mangan apa sing dakkarepake, kapan wae dakkarepake. Ora ateges aku bakal. 🙂

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.