PR Media Sosial - Risiko lan Ganjaran

resiko lawan pahala

Pirang-pirang taun kepungkur, aku nemokake mupangate PR on-line minangka cara kanggo nyebarake klien. Saliyane ngirim menyang situs berita sing wis digawe, aku nggawe situs dhewe - Indy-Biz, minangka cara kanggo nuduhake crita warta apik babagan klien, kanca lan komunitas lokal.

Luwih saka rong taun situs iki dadi win-win-win. Kabeh apik banget, nganti wingi, nalika ana wong sing ora seneng banget menehi komentar negatif. Komentar kasebut minangka tanggepan crita babagan bisnis lokal, sing dikelola dening kanca sing apik.

As I reviewed the comment, I wasn't sure what to do. What I really wanted to do, was delete the comment. How dare he say that about my friend? But deleting the comment would have violated the trust I have built with my readers. And if he was really annoyed, he would have just posted the comment somewhere else on the net.

Nanging, aku dikirim nanggepi, disagreeing with what he had written, and gave my friend a “heads up'. She asked a several other people in the community to post comments. Then she added her reply, encouraging the unhappy individual to contact her directly, acknowleging the phone number in the original press release was wrong.

Pungkasane, iki minangka studi kasus sing apik babagan carane perusahaan kudu nggunakake media sosial kanggo ngatur merek lan reputasi online. Sampeyan ora bisa nyegah utawa ngontrol komentar negatif. Dheweke bakal ana. Nanging yen sampeyan duwe tentara penggemar sing setia, dheweke bakal nimbali sampeyan, lan mbantu sampeyan ngatasi kahanan kasebut. Kajaba iku, tinimbang ndhelikake ing pasir, kanthi proaktif nyedhaki pelanggan utawa kritikus sing ora seneng ing forum umum, bakal nambah reputasi sampeyan kanthi umum.

2 Komentar

  1. 1

    Aku ndeleng iki kaya kedadeyan wingi lan negesake maneh yakin yen sampeyan bisa nuwuhake lan tuwuh komunitas sing setya, informasi lan trolling sing salah informasi bakal cepet dikalahake dening para anggotane. Sanalika komentar negatif ora mesthi dadi perkara sing ala amarga menehi kita kesempatan kanggo ngrungokake lan mbenerake apa wae sing salah.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.