Piwulang sing Sinau: Platform Media Sosial lan Adopsi Massa Blockchain

Adopsi Blockchain Ads Media Sosial

Wiwitan pamblokiran minangka solusi kanggo ngamanake data minangka pangowahan sing olèh. Luwih-luwih saiki, amarga platform media sosial nggunakake anané nyebar kanggo nyiksa privasi masarakat kanthi terus-terusan. Iku kasunyatane. Kasunyatan sing narik kawigaten masarakat ing sawetara taun kepungkur. 

Mung taun kepungkur dhewe, Facebook dadi gedhe banget amarga nyalahake data pribadi 1 yuta pangguna ing Inggris lan Wales. Raksasa media sosial pimpinan Mark Zuckerberg uga ana ing skandal Cambridge Analytica (CA) sing kondhang sing nglibatake panen data 87 yuta wong (global) kanggo polarisasi pendapat politik lan target pariwara politik kanggo sumbangan nalika pemilihan. 

Mung yen ana platform media sosial adhedhasar blockchain sing kebal karo malversasi kaya ngono. Urip bakal luwih apik. 

Facebook-Cambridge Analytica Imbroglio Diterangake
Facebook-Cambridge Analytica Imbroglio Diterangake, Sumber: Vox.com

Terus, sanajan CA narik kawigaten lan kritik tumrap kabeh jagad, lan artikel diterbitake ing Vox tanggal 2 Mei 2018, nggoleki kenapa luwih akeh skandal Facebook luwih saka Cambridge Analytica.

… Iki nyorot debat sing luwih gedhe babagan pangguna sing bisa dipercaya Facebook nganggo data. Facebook ngidini pangembang pihak katelu nggawe teknik aplikasi kanggo tujuan nglumpukake data. Lan pangembang bisa ngeksploitasi celah kanggo nglumpukake informasi ora mung wong sing nggunakake aplikasi nanging kabeh kanca - tanpa ngerti

Alvin Chang

Apa solusi kanggo kahanan sing ala iki? Sistem otentikasi adhedhasar blockchain. Periode 

Kepiye Blockchain Bisa Ngindhari Pelanggaran Privasi Media Sosial lan Pilferage Data? 

Biasane, ana kecenderungan nyambung teknologi blockchain karo Bitcoin. Nanging, luwih saka mung buku besar kanggo ngrampungake transaksi Bitcoin. Bebarengan karo pembayaran, pamblokiran duweni potensi sing cukup kanggo nemtokake maneh manajemen rantai pasokan, validasi data, lan perlindungan identitas. 

Saiki, sampeyan kudu ngerti kepiye teknologi anyar sing muncul 12 taun kepungkur bisa nemtokake kabeh sektor kasebut. 

Ya, iku amarga saben pemblokiran data ing pamblokiran diamanake kanthi kriptografi liwat algoritma hashing. Data diverifikasi nganggo jaringan komputer sadurunge mlebu buku utama, ngilangi kemungkinan manipulasi, hack, utawa pengambilalihan jaringan sing mbebayani. 

Cara Kerja Blockchain
Cara Kerja Blockchain, Sumber: msg-global

Mulane, nggunakake blockchain kanggo otentikasi nggawe akal banget nalika nerangake platform media sosial. Ngopo Amarga platform media sosial nggunakake infrastruktur tradisional kanggo panyimpenan lan manajemen informasi sing diidentifikasi pribadi. Infrastruktur terpusat iki nyedhiyakake kaluwihan bisnis sing gedhe, nanging uga target utama kanggo peretas - kaya Facebook sing nembe disusupi 533,000,000 akun pangguna

Akses Aplikasi Transparan Tanpa Jejak Digital sing Penting

Blockchain bisa ngatasi masalah iki. , ing sistem terdesentralisasi, saben pangguna bisa ngontrol data dhewe, nggawe hacking atusan yuta wong meh ora bisa digayuh. Gawan kriptografi kunci publik luwih bisa nambah keamanan data, saengga masarakat nggunakake aplikasi kanthi jeneng samaran tanpa ninggalake jejak digital sing penting. 

Teknologi ledger sing disebar (DLT) nyuda akses pihak katelu menyang data pribadi kanthi signifikan. Priksa manawa proses otentikasi aplikasi transparan lan mung wong sing sah bisa ngakses data kasebut. 

Jaringan sosial adhedhasar blockchain bakal menehi sampeyan kekuwatan kanggo ngontrol identitas sampeyan kanthi ngidini sampeyan ngontrol tombol kriptografi sing ngidini akses menyang data sampeyan.

Perkawinan Adopsi Blockchain lan Media Sosial

Adopsi blockchain isih ngadhepi bottleneck penting. Teknologi kasebut wis mbuktekake becik kanggo nglindhungi data sensitif, nanging ide babagan proses kasebut pancen angel banget. Masarakat isih durung paham babagan blockchain lan kayane keweden karo pirang-pirang jargon teknis, antarmuka panganggo sing kompleks, lan komunitas pangembang reclusive. 

Umume poin akses sing kasedhiya duwe alangan mlebu sing dhuwur banget. Dibandhingake karo platform media sosial, ruang pamblokiran dibanjiri teknik sing ora dingerteni masarakat biasa. Lan ekosistem ngembangake reputasi negatif kanggo ngapusi scam lan permadani (kaya sing diarani ing terminologi DeFi). 

Iki nyandhet tuwuhing industri pamblokiran. Suwene wis luwih saka 12 taun wiwit Satoshi Nakamoto ngenalake jagad blokchain luwih dhisik, lan sanajan potensial semine, DLT isih durung nemokake daya tarik sing cukup. 

Nanging, sawetara platform mbantu nyepetake proses adopsi pamblokiran kanthi ngenalake solusi sing nggawe aplikasi desentralisasi (dApps) sing ramah pangguna lan nambah akses. Salah sawijining platform yaiku AIKON sing nyederhanakake panggunaan pamblokiran liwat solusi tertutup sing diarani ID ORE

Tim ing AIKON wis ngrancang ORE ID kanggo ngaktifake integrasi konstruktif pamblokiran liwat platform media sosial. Wong bisa nggunakake log sosial (Facebook, Twitter, Google, lsp) kanggo verifikasi identitas blockchain. 

Malah organisasi bisa uga melu klien menyang ekosistem blockchain kanthi nggawe identitas desentralisasi (klien) kanthi lancar karo log media sosial sing ana. 

Gagasan kasebut yaiku nyuda kompleksitas ngakses aplikasi pamblokiran. Solusi ORE ID AIKON nggawe pangertèn logis lan utang saka praktik aplikasi tradisional sing wis ana sing mbisakake akses liwat login sosial. 

Napa Pengalaman Panganggo Gamelan sing Diperlokake kanggo Manten kudu Bisa? 

Beda karo platform media sosial, antarmuka panganggo aplikasi pamblokiran kompleks minangka kendala paling penting sing ngalangi teknologi pamblokiran ngalami adopsi massal. Wong sing ora trima kanthi teknis rumangsa ditinggalake lan ora rumangsa motivasi kanggo maju nggunakake layanan adhedhasar blockchain. 

Integrasi blokchain lan platform media sosial sing mulus (liwat antarmuka pangguna sing intuisi) bisa mbantu bisnis lan perusahaan kanthi gampang melu klien ing ndhuwur DLT bandwagon, sing nyengkuyung adopsi teknologi kasebut. Wong kudu bisa nggunakake layanan pamblokiran mung kanthi mlebu nganggo email, telpon, utawa login sosial. Sampeyan ora kudu ngerti kabeh intrik teknologi desentralisasi. 

Yen kita pengin entuk adopsi pamblokiran massal. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.