Sajam Dina Media Sosial…

media sosial sakjam

Pancen ora ana nuntun, saben ujar, kanggo Media Sosial. Akeh wong sing pengin ngandhani apa sing kudu ditindakake ing media sosial utawa nuduhake strategi sing menang… Nanging aku wis ndeleng kerjane beda kanggo saben perusahaan sing kerja bareng. Dina iki, Dek Erik nuduhake tweet iki karo aku saka Alexander Klotz:

Alex Klotz tweet

Sumber daya minangka tantangan kanggo kabeh wong ... kalebu bisnis cilikku. Tujuane yaiku nggawe email seminggu, rong postingan blog saben dina, lan nindakake obrolan ing saindhenging Twitter, LinkedIn, Google+ lan Facebook. Kita gagal banget! Tantangan banget yen kita bakal nyewa sumber liyane kanthi cepet agensi media sosial mung kanggo nyoba njaga. Iki minangka biaya langsung kanggo perusahaan sing mungkin ora bakal ngasilake investasi maneh… nanging suwe-suwe, aku yakin bakal.

Ana akeh sumber daya ing topik kasebut. Aku cenderung ora seneng Jay Baer, Jason Falls lan Michael Stelzner liwat wong kaya Hubspot kanggo saran media sosial. Nalika aku mikir para warga ing Hubspot sarwa apik, strategi isine minangka strategi pemasaran inbound sing kebayar banget. Dheweke nuduhake informasi kanggo ngarahake perusahaan ing perusahaan kasebut. Jay, Jason lan Michael nindakake tugas sing apik kanggo tetep ora ana vendor (dheweke bakal terang-terangan njlentrehake sponsore) nanging fokus marang masalah sing bakal ditindakake lan kemungkinan resolusi.

Nyatane, wektu sing cocog kanggo Alex - kanggo melu karo Michael KTT Sukses Media Sosial Bisnis Kecil ing pungkasan wulan iki. KTT kasebut nuduhake 22 pro media sosial sing mulang para pamilik bisnis lan pemasar babagan cara nguasai pemasaran media sosial (sing diwenehake dening Social Media Examiner). Presenter kalebu Yermia Owyang (Grup Altimeter), Brian Solis (panganggit, Keterlibatan), Frank Eliason (Citigroup), Mari Smith (co-penulis, Pemasaran Facebook), Erik Qualman (panganggit, Socialnomics), Michael Stelzner (pangadeg, Social Media Examiner), Dan Zarella (panganggit, Buku Pemasaran Media Sosial), Andy Sernovitz (panganggit, Word of Mouth Marketing), David Meerman Scott (panganggit, Pemasaran & PR Real-Time); ahli saka Boeing, Intel, Cisco lan Verizon; Jay Baer (co-penulis, Revolusi Saiki), Hollis Thomases (Panganggit, Pemasaran Twitter), Steve Garfield (panganggit, Entuk Katon), Mario Sundar (saka LinkedIn), lan Ann Handley (MarketingProfs) –bener jeneng sawetara. (Pengungkapan: Yaiku tautan afiliasi).

Mangkene tips babagan ngatur media sosial tanpa sumber daya:

  • media sosial sakjamPaparan kanggo akeh sumber daya luwih apik tinimbang siji. Aja ngetutake sapa sing diarani guru. Kita kabeh kerja bareng karo macem-macem perusahaan lan wis nate menang sawetara strategi, sawetara uga kalah… lan kaping pirang-pirang strategi sing padha uga menang lan bakal kalah. Nglampahi 15 menit dina mriksa artikel lan obrolan.
  • Temokake pamirsa sampeyan. Ngikuti pimpinan, kolega, lan uga pesaing ing industri sampeyan minangka cara sing apik kanggo entuk akses menyang pamirsa sing sampeyan goleki. Tindakake ing Twitter, Kaya ing Facebook, tambahake menyang Circles ing Google+, lan uga gabung karo sawetara grup LinkedIn. Kesempatan kanggo melu obrolan yen sampeyan nindakake iki bakal gedhe banget. Nglampahi 15 menit dina ing ing obrolan sing penting kanggo sampeyan lan bisnis.
  • Tandur gendera sampeyan. Yen sampeyan pengin dadi pimpinan, critakake marang wong sing dadi pemimpin lan kenapa. Sampeyan ora kudu ngenteni jeneng ... sampeyan bakal ngenteni suwe. Aku ngajak bisnis cilik sing dakgawe blog, ngobrol, lan nuduhake kewenangane. Blog nyedhiyakake repositori pusat supaya bisa dikunjungi wong lan maca luwih lengkap babagan sampeyan lan pengalaman sampeyan - saengga bisa nemtokake manawa bakal bisnis utawa ora. Ngomong langsung nyedhiyakake pangenalan babagan otoritas ... sanajan sampeyan nyedhot dhisik! Lan nampilake panguwasa liwat nuduhake situs kaya SlideShare Fantastic. Nglampahi 20 menit dina nggawe konten.
  • Promosikan awakmu dhewe. Aja mung nulis kiriman, tweet utawa nganyari lan ngarepake wong liya bakal teka. Sampeyan kudu mrentah promosi dhewe. Nglampahi 10 menit dina promosi konten sampeyan. Wiwitane, iki bisa uga njaluk kesempatan kanggo blog tamu, ngomong utawa malah tuku pariwara kanggo menehi kabar!

Aku ora ngentekake sedina muput ing Media Sosial… sanajan katon kaya ngono. Aku gawe jadwal postingan blog lan masang alat kaya penyangga kanggo ngatasi Tweet lan nganyari Facebook ing wektu sing optimal. Nduwe smartphone kanthi nganyari kabeh aplikasi media sosial pancen apik - nalika bisa sawetara menit mrana-mrene antarane rapat, ing dalan, utawa ngombe kopi, aku bisa melu sethithik.

Pungkasan, iki investasi… dudu tuku. Mbuwang jam sak dina ora bakal ngasilake asil sing digoleki. Nanging nglampahi jam saben dina suwene setaun bakal menehi perhatian! Aku pitakon marang wong-wong supaya mikir kaya investasi liyane… saben postingan, saben tweet, saben update, saben penggemar, lan saben pandherek… kabeh dhuwit ing akun sampeyan. Yen sampeyan mandheg investasi, sampeyan ora bakal entuk kapentingan sing dibutuhake kanggo investasi kasebut bisa lunas.

3 Komentar

  1. 1

    Kirim apik! Aku seneng yen sampeyan mbuwang dadi jumlah sing bisa diatur. Aku mesthi ndeleng wong sing rumangsa kudu dadi sing pertama komentar utawa nanggapi. Lan yen rasane ora bisa ditindakake, dheweke bakal nyerah. Kanggo wong sing durung miwiti, muga-muga mbuwang jam saben dina sajrone seminggu mung mikirake apa sing ana ing njaba lan milih alat sing paling cocog kanggo dheweke minangka cara sing apik.

    • 2

      Matur suwun sanget, @ twitter-116342558: disqus! Media sosial mesthine minangka kegiatan intensif lan mandheg sing duwe akeh kaluwihan nanging uga bisa dadi tantangan. Aku nemokake manawa 'chunking' minangka cara sing apik kanggo dadi produktif nalika nyoba ngatasi tugas gedhe! Ngormati paling.

  2. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.