5 Kesalahpahaman Bisnis Sosial Media

asil media sosial

Bubar, aku diwawancarai lan takon apa sing salah anggepan perusahaan nalika nggawe lan ngetrapake strategi media sosial. Pengalamanku bisa uga ora cocog karo akeh guru ing kana, nanging - kanthi jujur ​​- industri iki pungkasane saya diwasa lan asile bisa digunakake dhewe.

Kesalahpahaman Media Sosial # 1: Media Sosial minangka Saluran Pemasaran

Perusahaan asring ndeleng media sosial utamane minangka saluran pemasaran. Media sosial yaiku a saluran komunikasi sing bisa digunakake kanggo marketing - nanging ora mung saluran pemasaran. Perkara pertama sing ditemokake perusahaan nalika media sosial biasane minangka komplain - lan saiki dheweke kudu ngrampungake kanthi sukses amarga jagad iki nonton. Media sosial minangka sing diarepake para pamirsa sanajan sampeyan ndeleng kepiye saluran kasebut ngirim digunakake Ora responsif marang panjaluk kasebut bakal ngrusak strategi pemasaran media sosial sing wis direncanakake.

Kesalahpahaman Media Sosial # 2: Wangsul Investasi Kudu Langsung lan Diukur Kanthi Gampang

Perusahaan pengin ngukur kinerja lan ngasilake investasi ing media sosial karo saben tweet utawa nganyari. Kaya ngukur kasuksesan band sawise padha ngalahake drum drum pertama. Pangasil investasi media sosial sampeyan mung bisa diukur sawise sampeyan bener-bener menehi nilai kanggo pamirsa, pamirsa (ngrungokake) dadi komunitas (nuduhake), lan sampeyan nggawe otoritas lan kepercayaan ing industri sampeyan. Kanthi tembung liyane, sampeyan kudu nggawe musik sing apik sadurunge bisa ngarepake bali! Uga, pamulangan ing media sosial saya suwe saya suwe - nggawe momentum nalika sampeyan narik kawigaten para pamirsa lan nggawe komunitas sing wiwit menehi pesen. Blog iki umure wis sedasa dasa lan suwene 5 taun bathi bathi nganti tuwuh bisnis ing sakiwa tengene.

Kesalahpahaman Media Sosial # 3: Pemasaran kudu tanggung jawab kanggo Media Sosial

Iki ana hubungane karo # 1, nanging perusahaan asring mbatesi pesen media sosial menyang departemen pemasaran, sing asring ora siyap nanggapi. Pemasaran asring unggul ing merek lan olahpesen - nanging ora nanggapi. Personel Layanan Pelanggan, Hubungan Publik lan Penjualan minangka sumber daya ing perusahaan sampeyan sing nggawe prospek lan media saben dinane, ngrungokake lan nanggapi keprihatinan, lan ngerti cara ngatasi keberatan. Nggawe strategi media sosial sing apik kudu nyakup personel kasebut nalika pemasaran mbantu nggawe pesen, ngawasi lan nuduhake ing saluran kasebut, lan ngukur pengaruhe.

Kesalahpahaman Media Sosial # 4: Kesalahan Media Sosial minangka Perusahaan sing Mbusak

Perusahaan percaya manawa olahpesen ing media sosial kudu sampurna, tanpa ana kesalahan. Dina demi dina, minggu demi minggu, lan wulan demi wulan kita ndeleng conto sing luar biasa babagan carane perusahaan nindakake prekara sing diarani guru media sosial profesional minangka bencana media sosial. Bisa uga ana kesalahan, nanging arang banget ana musibah. Yen sampeyan nemokake kabeh kesalahan sing luar biasa ing media sosial dening perusahaan, umume mayoritas TANPA pengaruh tumrap adol, rega saham, utawa bathi. Perusahaan pancen bisa nggawe kesalahan lan pulih maneh. Kasunyatane, kita wis ngerti endi gemahe blithokan asring nggawe penjualan perusahaan wiwit saluran warta lan toko sosial liyane negesake masalah ngluwihi pariwara sing bisa dibayar. Strategi kasebut ngasilake resolusi kesalahan lan pulih bisa dadi keuntungan gedhe kanggo bisnis amarga bisa nggawe kapercayan lan keaslian karo para pamirsa.

Kesalahpahaman Media Sosial # 5: Media Sosial Gratis

Nggoleki, kurasi, nerbitake, nanggapi lan promosi merek sampeyan ing media sosial ora gratis. Nyatane, yen sampeyan nindakake tugas sing elek, bisa mbuwang-mbuwang wektu lan tenaga kanggo perusahaan sampeyan. Sampeyan bisa larang regane dodol lan ora nggawe. Ing sisih platform, saluran media sosial kayata Facebook, Twitter, lan Pinterest disurung para investor supaya bisa entuk ... mula, supaya pesen sampeyan bisa promosi ing media sosial tanpa tuku pamirsa saya suda saben dina. Nggawe anggaran lan sumber daya kanggo nemokake, kurasi, nerbitake, lan nanggapi media sosial kanggo nambah jangkauan sampeyan penting.

Setuju utawa ora setuju? Apa salah kaprah liyane sing sampeyan yakin ana ing kana?

One comment

  1. 1

    Akeh perusahaan sing yakin manawa sukses media sosial bisa dibangun sedina wae. Pemasar kudu terus-terusan nyedhiyakake informasi sing relevan lan nggawe reputasi perusahaan kanggo nggawe hubungan tahan lama karo para pelanggan supaya bisa ngasilake kampanye media sosial sing luwih apik.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.