Pemasaran Media Sosial 101

Pemasaran Media Sosial 101

Kepiye carane aku miwiti media sosial? Iki minangka pitakon sing terus dakkirim nalika ngandhani babagan pengaruh media sosial ing upaya pemasaran bisnis. Kaping pisanan, ayo ngrembug kenapa perusahaan sampeyan pengin aktif ing media sosial.

Alesan Napa Usaha Nggunakake Pemasaran Media Sosial

Mangkene video panjelasan sing apik babagan 7 cara pemasaran media sosial bisa nyebabake asil bisnis.

Cara Miwiti Media Sosial

  1. Pilih Jaringan Sosial Sampeyan - Goleki klompok industri lan pelanggan sing unik ing antarane saben platform media sosial. Aku dudu penggemar sing milih siji lan ora nggatekake liyane. Aku yakin sampeyan bisa melu ing kabeh platform - nanging fokus lan target target sing bakal diwiwiti. Ora kabeh babagan demografi saben infographic.
  2. Isi Profil Sampeyan - Nalika ndeleng foto profil umum, latar mburi sing ilang, utawa profil sing durung lengkap, aku mesthi ragu-ragu ngetutake utawa melu perusahaan utawa wong ing media sosial. Luangake wektu kanggo nyiyapake lan nyediakake profil sing unik, nanging jelas sing nyritakake babagan tujuan sampeyan ing kana.
  3. Temokake Swara lan Nada - Konsistensi merek penting online, dadi priksa manawa sampeyan nggawe nada sing konsisten nalika nuduhake lan nanggapi media sosial. Elinga yen jagad iki rame lan rame, aja bosen!
  4. Nggabungake Visual - Gambar lan video mengaruhi keterlibatan lan nuduhake nganyari media sosial kanthi signifikan. Motret, gabungake video, rencanakake sawetara segmen video wektu nyata, lan enggo bareng kathok cendhak video ing crita online kanggo ngoptimalake saben platform sing sampeyan pengin melu.
  5. Pilih Strategi Posting Sampeyan - Anyar, asring, lan relevan minangka telung istilah sing kita dorong sajrone dasawarsa pungkasan karo klien lan bakal terus dorong sajrone dasawarsa sabanjure. Nyedhiyakake nilai kanggo pengikut sampeyan penting! Aku dudu penggemar babagan rasio sing bisa dituduhake, dituduhake yen dadi regane kanggo pamirsa utawa komunitas sampeyan.
  6. Gawe Caden - Penggemar lan pengikut sampeyan bakal ngarep-arep nganyari anyar saka sampeyan. Media sosial asring dadi momentum amarga konten sampeyan dituduhake lan dihargai. Mula aja pundung semangat karo saham sing sithik lan sithik ... terus wae diusahake lan aja nyerah! Yen sampeyan mandheg - kanthi alesan apa wae - sampeyan bakal kerep nemokake drop drop sing kudu diatasi maneh.
  7. Rencanakake Tanggalan Sosial Sampeyan - Apa ana musiman ing bisnis sampeyan? Apa ana statistik sing relevan sing bisa sampeyan muat lan dijadwalake menyang profil media sosial sampeyan? Apa sampeyan bisa milih topik sing bisa dibahas saben wulan utawa malah saben minggu kanthi online? Rencanakake tanggalan sosial minangka cara sing apik kanggo nambah panguwasa media sosial, lan ngidini sampeyan nggodha masa depan lan ngelingake babagan jaman biyen supaya tetep tetep karo sampeyan.
  8. Aja lali Call to Action - Ukum saka mesthi adol ora bisa digunakake karo Media Sosial… nanging mesthi informasig iya! Tujuan sampeyan kudu menehi informasi lan menehi nilai kanggo jaringan sampeyan. Kadhangkala, ngelingake apa sing bisa ditindakake supaya bisa melu karo sampeyan lan produk lan layanan. Gabungake Call-To-Action ing profil sosial sampeyan, iki minangka sarana pasif sing luwih apik kanggo nyopir luwih akeh bisnis.

Yen aku mulang a Pemasaran Media Sosial 101 kelas, aku bakal nambah sawetara strategi utama sing ilang saka infographic iki:

  • Ngawasi Reputasi - Nggunakake alat ngawasi media sosial sing apik, sampeyan kudu ngrungokake babagan produk, layanan utawa wong liya. Tandha wektu nyata lan tanggapan cepet lan résolusi penting banget.
  • Kecerdasan sosial - Komunikasi ing media sosial nyedhiyakake akeh informasi sing kudu dadi perhatian perusahaan sampeyan. Pitakon prospek, umpan balik pelanggan, lan informasi tren bisa nyedhiyakake wawasan sing penting kanggo ditrapake bisnis sampeyan.
  • customer Service - Saiki, luwih saka saiki, konsumen lan bisnis ngarep-arep perusahaan manawa nanggepi panjaluk layanan pelanggan liwat saluran sosial. Amarga media sosial minangka forum umum, iku sawijining kesempatan sing luar biasa kanggo para bisnis nampilake kemampuane kanggo nggawa resolusi kanggo masalah layanan pelanggan ing ngendi wong liya bakal nganggep minangka aset.
  • Setel Gol lan Kinerja Monitor - Kegiatan kaya ing ngisor iki, keterlibatan, sentimen, lan nuduhake minangka indikator utama sing tren kudu diawasi. Media sosial bisa nyengkuyung kesadharan lan kesadaran bisa ndadekake panguwasa lan kepercayaan. Panguwasa lan kepercayaan bisa nyebabake peringkat mesin telusuran. Lan, mesthine, kabeh iki bisa nyebabake asil bisnis kaya retensi, akuisisi lan tambah nilai pelanggan.

Infographic iki saka Venngage mlaku bisnis liwat nyiyapake lan ngembangake strategi pemasaran liwat media sosial. Lan ana sawetara tips apik ing kene kanggo para pemasar sing wis mantep!

Pemasaran Media Sosial 101

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.