Cara Promosi Acara ing Media Sosial Kaya Pahlawan Superhero!

pemasaran acara media sosial

Pemasar terus ndeleng asil sing apik karo media sosial kanggo nggawe kesadharan merek, nyopir konversi, lan nggawe hubungan karo prospek lan pelanggan. Aku ora yakin manawa ana industri sing cedhak karo pengaruh media sosial sing bisa ditemokake para pemasar acara.

Yen sampeyan bisa mlebu media sosial kanggo nambah kesadaran, kanca sing nuduhake acara kasebut karo kanca liyane ndadekake lalu lintas sing luar biasa. Lan nalika ana ing acara kasebut, nuduhake pengalaman bisa mbantu nyathet kenangan kasebut, dituduhake kanthi online karo wong-wong sing duwe pikiran liya babagan ora bakal (wektu iki), lan terus nggawe kesadaran.

Facebook ngasilake 4 juta "seneng" saben menit, lan Twitter duwe sekitar 500 yuta tweet saben dina. Statistik pungkasan iki nuduhake betapa kuat platform kasebut saben dinane, lan uga nggawe kesempatan kanggo nggawe hubungan sosial sing migunani karo wong liya profesional acara, penyelenggara, pamicara lan calon pamiarsa. Ora ana profesional acara sing kudu nglirwakake platform kasebut, amarga kekuwatan sing dikepengini ora bisa larang regane kanggo nggawe lan pemasaran acara sing sukses. Pangripta Acara Maximillion

Maximillion nerbitake infographic iki, Pahlawan Sosial saiki dadi Pemasaran Acara kanggo mbantu para pemasar nggunakake kekuwatan pemasaran media sosial sadurunge, sajrone, lan sawise acara sampeyan. Infographic mbukak strategi kanggo saben jaringan sosial:

  • Cara Nggawe Acara ing Facebook - Gawe kaca acara, gunakake Facebook Ads kanggo target pamiarsa daerah sing minat, mbukak kompetisi, tindak lanjut pribadi, lan melu jaringan sampeyan. Aku uga nambahake yen penting nuduhake acara lan nuduhake nganyari para pamiarsa!
  • Cara Nggawe Acara ing Twitter - Gawe hashtag acara sing unik lan disampekake liwat kabeh jaminan sampeyan, takon pamicara kanggo dadi host Twitter Chat, nemokake lan retweet obrolan aktif sajrone acara kasebut, nggawe dhaptar sponsor, pamicara lan pamiarsa Twitter, lan nggawe hubungan ing saindenging jagad.
  • Cara Promosi Acara ing LinkedIn - Nerbitake postingan konten babagan acara kasebut, nyedhiyakake update rutin nganti acara kasebut, nggunakake Pesen Langsung kanggo promosi acara menyang jaringan, nggawe kaca showcase, lan nggawe Grup Acara kanggo jejaring lan obrolan sing isih ana.
  • Cara Nggawe Acara ing Pinterest - Gawe pandhuan acara, promosi sponsor, tambah papan menyang situs web, gawe topik lan papan swasana kanggo acara kasebut, lan sesambungan karo pandherekipun.
  • Cara Nggawe Acara ing Instagram - Gunakake hashtag acara ing saben update, nuduhake foto lan video kanggo promosi acara, dadi tuan rumah kompetisi foto, nggabungake lan nuduhake ing akun sosial liyane, lan promosi sponsor lan pamicara.
  • Cara Promosi Acara ing Snapchat - Gunakake fitur crita, nggawe kompetisi selfie, bangun hubungan acara, pesen karo para pengikut sampeyan lan langsung gabung karo pamiarso acara.

Aku gumun banget amarga pirang-pirang acara ora duwe sumber daya kanggo bisa nggunakake media sosial sadurunge, sajrone lan sawise acara. Utamane ora ngganggu nalika acara sampeyan biasa! Sampeyan bisa nggawe kepinginan lan nuduhake energi sing luar biasa sajrone acara… lan prospek manawa bakal ndhaptar sing sabanjure sawise ndeleng apa sing ilang!

Yen kabeh iki kaya kerjaane akeh, entuk sukarelawan sawetara! Pelatih magang lan mahasiswa pancen apik tenan ing media sosial lan asring ora duwe dhuwit kanggo ngeterake acara sing dikarepake. Perdagangan sing apik nyedhiyakake akses gratis lan kaos staf acara sing apik kanggo magang lan ngeculake dheweke ing media sosial!

acara-pemasaran-sosial-media

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.