Apa Media Sosial Bisa Ngatasi Depresi?

Depositphotos 10917011 s

DheweMark Earl iku buku, Dhewe, wis diwaca angel kanggo aku. Aja nganti salah nglakoni. Iki buku apik tenan sing aku temokake liwat blog Hugh McLeod.

Aku ujar 'angel' amarga dudu tampilan 10,000 mlaku. Herd (Cara ngganti prilaku massal kanthi nggunakake sipat sejatine) minangka buku kompleks sing rinci babagan riset lan data kanthi rinci. Uga, Mark Earls dudu pangarang buku bisnis umume - nalika maca bukune nggawe aku rumangsa maca buku sing pancen ora ana gandhengane karo liga (pancen sejatine!). Yen sampeyan ahli intelektual lan ngapresiasi jero, lan kriteria pendhukung - iki buku sampeyan.

Yen sampeyan nyamar kaya aku, iku uga buku sing apik. 🙂 Aku bisa ngrusak sawetara konten sing sugih kanthi nulis ing kene, nanging apa! Aku arep.

Pil Media SosialSalah sawijining topik sing disentuh dening Mark yaiku depresi. Mark nyebutake sebab penyebab depresi sing umum - hubungane wong tuwa karo bocah lan hubungane wong liya karo wong liya. Aku ora bisa ngerteni manawa Media Sosial ora dadi alternatif sing paling apik Prozac kanggo nambani penyakit sosial kayata depresi. Media Sosial njanjeni nyambungake karo wong liya sing ora ana ing njaba lingkungan lokal ing omah, kantor, utawa uga ing lingkungan sampeyan.

Twitter, WordPress, Facebook, Klumpukne, Game online… kabeh aplikasi iki ora mung 'Web 2.0', iku alat kanggo komunikasi siji liyane. Ora ana sebab kenapa aplikasi sosial dadi populer. Apa luwih gampang mbukak kanggo wong sing duwe keamanan Internet ing antarane kita?

Ing konferensi sawetara wulan kepungkur, aku kelingan wanita sing takon:

Sapa wong-wong iki lan kepiye carane online kanthi cepet saben dina? Apa dheweke ora duwe urip?

Iki perspektif sing menarik! Aku curiga manawa kanggo akeh wong, iki is uripe. Iki minangka hubungane karo wong liya, hobby, minat, kanca lan dhukungan. Biyen, wong 'sepi' pancen kudu urip dhewekan. Nanging saiki, 'sepi' ora prelu! Dheweke bisa nemokake wong sepi liyane kanthi hobi sing padha!

Sawetara bisa uga ujar manawa jinis jaringan 'sosial' lan jaring pengamane sing kalebu ora sehat kaya hubungan sejatine lan kontak manungsa. Dheweke pancen bener ... nanging aku ora yakin manawa ana wong sing dianggep alternatif. Kanggo akeh wong, iki is siji-sijine alat komunikasi.

Ing Sekolah Menengah, kanca kula, Mark, minangka seniman sing apik tenan. Dheweke dadi wong lanang sing gedhe. Dheweke duwe jenggot lengkap ing kelas 10 lan nulis buku komik kanthi crita Vampires lan Werewolves. Aku seneng ngobrol karo Mark, nanging aku mesthi ngerti yen dheweke ora nyaman ing kabeh wong - uga aku. Aku ora ngira dheweke nandhang sungkowo, nanging dheweke cukup meneng kajaba mung grundelan (aku gremeng maneh).

Aku sajujure bisa mbayangake Mark dadi seniman eklektik sing misuwur, saiki, utawa bisa uga isih urip ing ara-ara saiki. Nanging, aku ora bisa ngerteni. Yen Mark duwe blog lan outlet kanggo nerbitake dongeng sing luar biasa, dakkira dheweke bakal nyambung karo ewonan wong liya sing duwe minat sing padha. Dheweke mesthi duwe jaringan sosial - jaringan kanca lan penggemar sing menehi semangat lan ngapresiasi.

Aku ora bakal nate ngira yen blogger bakal ucul saka depresi utawa kasepen liwat tulisan. Kita nindakake; Nanging, wenehi pakurmatan saka para pamaca. Aku ora beda. Yen aku weruh ana wong liya sing ngganggu blogger liyane sing dadi kancaku, aku bakal mlumpat lan mbela dheweke. Yen aku krungu ana blogger sing lara, aku sejatine ndedonga kanggo dheweke lan kulawargane. Lan nalika blogger mandheg blogging, aku pancen ora bakal keprungu maneh.

Nggarap 50 nganti 60 minggu iki lan dadi bapak tunggal, aku ora duwe akeh "Urip" (kaya sing ditemtokake dening wanita sing dakkandhakake) ing njaba blog lan karirku. Ironis, sanadyan, sandi urip online pancen ndukung, seneng lan janjeni. Aku wong sing seneng banget (non-obat nanging bobote). Aku ora percaya yen nyoba ngganti siji liyane. Aku ngira kalorone uga penting lan menehi hadiah. Nyatane, aku percaya yen urip 'online' aku ndadekake aku dadi komunikator sing luwih apik sajroning urip 'sejatine'. Iki minangka terapi kanggo nulis lan rasane apik banget nalika entuk umpan balik babagan tulisan (sanajan negatif).

Sejatine, yen aku ora duwe jaringan dhukungan sing dakwenehake karo sampeyan ... bisa uga aku bisa dadi ora seneng lan bisa ngalami depresi. Aku bisa uga main game video ing wayah wengi lan nggawe kanca kolega sengsara sedina awan.

Luwih becik njupuk Pil Web 2.0 saben dina.

9 Komentar

  1. 1

    Sepisanan, aku ora percaya manawa ana sosial Web 2.0 kaya Twitter, blog, lan liya-liyane ana ing endi wae sing bisa ngobati prekara depresi lan aku ora setuju karo alesan Markus kanggo sebab depresi.

    Nanging, nanging aku yakin manawa ana interkomunikasi liwat web bisa mbantu ajining dhiri, rasa kesejahteraan, lan ing sawetara kasus mbantu wong liwat sawetara periode sing angel banget sajrone urip. Aku bakal nduweni kualifikasi manawa ora nggawe blog ing level sing padha karo Twtitter lan sing kaya ngono (aku bakal nate nindakake sawetara dina iki).

    Contone minangka bagean saka WinExtra, aku uga duwe saluran IRC sing separo ngundang (luwih-luwih yen aku ngerti wong pancen nindakake IRC) lan salah sawijining kanca cedhakku ing taun kepungkur ngerti yen dheweke butuh urip kanthi serius ngganti dadi liwat kecanduan. Dheweke sukses - uga sukses amarga bisa uga duwe kecanduan - nanging dheweke kandha marang aku ing sawijining dina yen ora kanggo saluran IRC lan wong-wong ing kana dheweke sejatine ora ngerti yen dheweke bakal bisa ngrampungake. wektu peteng banget.

    Ing sawijining kasus liyane sing kedadeyan ing salah sawijining forum paling dawa ing forum WinExtra lan saluran IRC mandheg ngirim utawa ditampilake ing saluran. Sabanjure, rong anggota ing AS dadi kuwatir banget lan miwiti proses nyoba nglacak dheweke supaya bisa yakin yen ora apa-apa. Dina iki dheweke ujug-ujug muncul ing saluran lan kayane kanca sing wis suwe ilang banjur bali ing omah - kanggo dheweke lan kita.

    Iki minangka komunitas lan sanajan ora ana gandhengane karo jaringan sosial 2.0 Web, aku bakal njupuk alih komunitas Facebook utawa Twitter kapan wae. Karo sing dakkarepake, nuduhake manawa komunitas online duwe umur dawa lan kanca sing jero (yen sampeyan ngerti yen forum kita sithik kaya sing wis ana suwene nem taun) mesthine bakal dadi bagean saka urip wong sing luwih apik lan menehi sampeyan raos kagungane - sing sejatine kaya sing dikarepake manungsa sajrone urip kita.

  2. 2

    Hai Steven,

    Aku ngelingake manawa aku bisa mutilasi tembunge Mark ... kaya sing dakkarepake! Tandhani ngrujuk sawetara artikel babagan depresi lan ora nyatakake manawa mung sumber depresi - mung sawetara sing kasebut. Teori Media Sosial lan kesempatan kanggo mbantu depresi dudu Mark, nanging teori sing dakkarepake.

    Crita apik tenan babagan komunitas sampeyan lan aku setuju karo sampeyan - kalebu kabeh sing kudu sehat kabeh. Aku ngerteni yen Media Sosial nggawe kita 'bisa dadi' komunitas sing ora nate dingerteni.

    Matur suwun komentar sing luar biasa!
    Doug

  3. 3

    Pos sing apik banget, Doug! Aku nemokake jejaring sosial minangka cara kanggo tetep berhubungan karo swasana lan urip akeh wong sing dakanggep kanca, sawetara uga kanca raket, lan menehi pengaruh marang urip liya sing bisa uga ora duwe cukup jam sajrone nindakake . Yen aku ndeleng kanca sing butuh, aku bisa enggal nemoni apa sing bisa daklakoni kanggo menehi dhukungan. Aku uga entuk kanca (kalebu dhewe!) Liwat komunikasi elektronik sing bisa uga durung dakkenal, sing uga dadi kekancan offline.

    PS Aku ora kejawab tulisan saben dinane nalika sampeyan sibuk karo proyek lan transisi. Aku seneng banget ndeleng kiriman sampeyan bubar!

    • 4

      Matur suwun Julie! Aku nyoba supaya bisa mlaku kanthi cepet, nanging aku angel. Aku kerja pirang-pirang jam lan nambah olahraga (bayangake!) Menyang campuran kasebut. Aku durung ngerti formula sing pas - aku rada ora sabar lan kesel.

      Aku bakal tekan kana!

  4. 5

    Aku setuju banget karo teori manawa nggunakake situs media sosial minangka prekara terapi sing kudu ditindakake. Kanggo aku, aku wis ngerti yen luwih becik lan mbebasake kanggo aku nulis babagan perasaan. Sanajan ora ana sing maca. Sejatine ana kekuwatan kanggo nulis. Aku uga seneng situs kaya Facebook lan MySpace. Dheweke ngidini wong bisa nyambung luwih akeh tinimbang sing ora ana hubungane. Matur nuwun kanggo ngirim informasi babagan situs media sosial. Muga-muga luwih akeh wong sing nemokake kabecikan kasebut.

    • 6

      Kita pancen kewan sosial, apa kita Jason? Yen ora ana cara kanggo bersosialisasi, aku yakin manawa bisa nyebabake akeh kelainan sosial lan bisa nyebabake masalah liyane.

      Kaya sampeyan, aku pancen nulis minangka katup pelepas tekanan. Uga, nalika ana wong sing matur nuwun marang aku utawa ngirim babagan apa sing wis dakkirim - iku bakal nggumunake rasa percaya dhiri!

  5. 7

    Aku rumangsa yen rasa lara amarga depresi bisa nyuda amarga melu kegiatan media sosial. Deleng studi kasus saka individu sing melu Urip Loro, kayata. Dheweke bisa nggawe avatar adhedhasar atribut fisik sing dikarepake lan nyambung karo wong ing level sing durung nate bisa ditemokake sadurunge. Iku mung salah sawijining conto.

    Aku dhewe dadi saksi babagan carane bisa mbantu media sosial. Aku ngawasi diskusi klompok depresi MySpace kanggo nganalisis kepiye wong sing ngalami depresi, kuatir, bipolar, OCD, lan liya-liyane gumantung marang komunitas kasebut kanggo dhukungan. Nalika nonton obrolan, aku ndeleng nalika ana wong sing ngrembug babagan awake dhewe. Komunitas kasebut langsung mlumpat lan nulungi dheweke metu. Kayane komunitas MySpace tumindak minangka garis uripe.

    Aku mikir yen arep mbukak media sosial, kita bakal bisa ndeleng luwih akeh layanan sing kasedhiya khusus kanggo relung khusus. Patients Kaya Aku (Klien kepungkur sing daklakoni nalika semana) nggawa wong sing ngalami macem-macem jinis depresi supaya bisa nuduhake pengalaman lan bisa saling komunikasi. Iki minangka alat sing apik tenan lan bakal nuduhake sampeyan manawa jaringan sosial sing kuwat njaga sikil wong ing lemah. Sing apik yaiku jaringan sosial kaya PLM mung ngidini wong sing ngalami kondhisi gabung ing klompok kasebut. Iki nambah level partisipasi amarga ngerti yen dheweke ora dhewekan.

    Matur nuwun kanggo kiriman apik iki Doug!

  6. 9

    Aku mikir manawa media sosial bisa mbantu wong ngatasi depresi, kenapa ora?

    Filosofi aku yaiku kabeh wong, lan kabeh perkara ing bumi kabeh ana gandhengane. Kita kabeh asale saka siji sumber energi, lan depresi minangka asil saka rasa pisah saka sumber iki.

    Yo aku ngerti kabeh umure anyar. Nanging iki minangka konsep sing sederhana, lan bisa dingerteni kanggo aku.

    Aku ora mikir manawa media sosial minangka obat, nanging bisa nggawe wong liya, lan iku kabeh sing dikarepake ing inti.

    Anak tiri kula nggunakake paling akeh wektu online ing situs sing diarani nexopia. Dheweke wis ketemu akeh kanca, lokal lan saka papan liya ing situs jejaring sosial iki. Situs sosial mbantu kita ketemu wong sing duwe minat sing padha, lan minangka alat kanggo njaga kontak karo kanca saiki, lan kanca lawas.

    Aku wis maca "Kekuwatan Saiki" dening Eckhart Tolle. Buku iki dadi rinci babagan kenapa kita ngrasakake depresi, kuatir lan liya-liyane.

    Dheweke menehi solusi kanggo "urip saiki" minangka obat. Aku setuju, lan uga recomment buku iki kanggo sapa waé sing seneng pandhuan philisophical kanggo rasa seneng.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.