Statistik: Wutah Layanan Pelanggan Media Sosial

Layanan Pelanggan Media Sosial

Sampeyan bisa uga wis bubar maca pengalaman pelanggan karo Waze ing Twitter nalika aku nglaporake bug. Aku kurang kesengsem karo tanggapan kasebut. Ya, dudu aku siji-sijine amarga akeh pelanggan sing mbukak media sosial lan ngarepake resolusi kanggo masalah perawatan pelanggan. Sawetara pelanggan ora seneng banget nalika dakcritakake manawa tanggapan pelanggan kritis ing media sosial, nanging forum publik lan kesempatan sing luar biasa kanggo perusahaan sampeyan katon.

Dhukungan pelanggan kanthi kualitas lan strategi media sosial sing cocog kanggo bisnis. Infographic iki nuduhake penting lan platform media sosial sing bisa ditambahake kanggo bisnis apa wae.

Kasunyatane, 1 saka 4 pangguna media sosial ngeluh liwat media sosial, lan 63% ngarepake pitulung. Wong seneng media sosial kanggo perawatan pelanggan tinimbang ngobrol, email, utawa telpon !. Infographic iki, Mundhak Perawatan Pelanggan Media Sosial, rincian pangarepan, tren, lan cara merek kudu nanggapi.

Aku nyaranake ngrungokake podcast karo media sosial Dell tim kanggo sinau cara nggawe kanthi apik. Dell duwe tim sing kasedhiya kanggo kabeh karyawan kanggo menehi dhukungan langsung liwat media sosial. Iki tegese sampeyan bisa sambat marang karyawan apa wae, lan dheweke bakal melu tim layanan pelanggan. Ora mung iku, tim sing ditunjuk duwe kabeh level dhukungan lan otonomi kanggo ngrampungake kahanan supaya pelanggan tetep seneng.

Apa Risiko Masalah Pengalaman Pelanggan sing Ala ing Media Sosial?

  • Wektu nanggepi sing ora sithik bisa nyebabake kenaikan pelanggan nganti 15%
  • 30% wong bakal menyang pesaing yen sampeyan ora nanggapi liwat media sosial
  • Ora njawab keluhan, nyuda pembelaan pelanggan udakara 50%
  • 31% wong ngirim online sawise duwe pengalaman perawatan pelanggan sing ala

Perawatan pelanggan paling apik ing kelas nyebabake kenaikan pendapatan 81% saben taun saka rujukan pelanggan lan Return on Investment yaiku 30.7%!

Apa ROI Layanan Pelanggan Media Sosial?

  • Perusahaan sing duwe layanan perawatan pelanggan sosial sing paling apik yaiku retensi pelanggan 92%
  • Maskapai sing nanggapi Tweet regane $ 8.98 (utawa 3%) ing bathi saben transaksi
  • Telco sing nanggapi Tweet regane $ 8.35 (utawa 10%) ing bathi saben transaksi
  • Rantai pizza sing nanggapi Tweet regane $ 2.84 (utawa 20%) ing bathi saben trnsaksi

Mangkene infographic lengkap saka SitusGawe Situs:

Layanan Pelanggan Media Sosial

One comment

  1. 1

    Panganggone media sosial sing efektif kanggo layanan pelanggan uga bisa mbiyantu insulate organisasi saka acara ngganggu liyane. Coba cilik saka House Bright dening Spectrum. Dheweke bisa njaga tingkat responsif sing dhuwur sajrone transisi, sing ora diraguhi manawa dihargai para pelanggan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.