Pengaruh Tandha Media Sosial ing Pengalaman Pelanggan

pengalaman pelanggan media sosial

Nalika bisnis kaping pisanan mlebu ing jagad media sosial, iki digunakake minangka platform kanggo masarake produke lan nambah penjualan. Nanging, ing sawetara taun kepungkur, media sosial wis dadi media komunitas komunitas online sing disenengi - papan kanggo sesambungan karo merek sing dikagumi, lan sing luwih penting, njaluk pitulung nalika duwe masalah.

Luwih akeh konsumen sing kepengin komunikasi karo merek liwat media sosial, lan perusahaan sampeyan ora bakal bisa bersaing yen sampeyan ora melu. Saben interaksi penting, lan ora nggatekake pelanggan iku dudu pilihan - yen bakal duwe efek negatif ing pengalaman pelanggan, lan sabanjure, bakal nyebabake sampeyan mbebayani.

Saluran Pilihan

Apa sampeyan ngerti sebabe konsumen seneng banget karo media sosial? Iki menehi kemampuan kanggo takon lan ninggalake umpan balik ing forum umum sing respons sampeyan ditampilake supaya bisa dideleng kabeh wong - lan percaya, pelanggan liyane nonton kanthi tliti. A sinau saka Conversocial nemokake manawa 88% konsumen cenderung ora tuku saka merek sing ora duwe panjaluk pelanggan ing media sosial. Sejatine, cara sampeyan sesambungan karo pelanggan bakal dianggep dening calon pembeli.

Konsumen saiki wis biasa nampa wangsulan langsung. Nalika pelanggan takon pitakon ing media sosial, sampeyan ngarepake sampeyan bali kanthi solusi kanthi cepet. Nyatane, 42% pelanggan ngarepake respons sajrone sakjam, kanthi 32% maneh ngarepake wektu kasebut bakal ana sajrone 30 menit. Sederhanane, sampeyan kudu nggunakake driji ing pulsa ing saben wektu kanthi ngawasi akun media sosial supaya bisa ndeleng komentar lan pitakon nalika mlebu.

Yen sampeyan nemokake merek ing tengah krisis media sosial, sampeyan kudu duwe masalah sing wis ditemtokake lan menehi solusi kanthi cepet. Yen sampeyan (utawa karyawan) ora bisa menehi solusi langsung, priksa manawa pelanggan ngupayakake lan tindakake yen sampeyan duwe wangsulan. Sing terakhir sampeyan pengin nantang sabar nalika sabar utawa ora nggatekake kabeh - sing bisa nyebabake konsekuensi sing mbebayani.

A Reach Larger

Dina sadurunge media sosial, konsumen bisa uga nuduhake pengalaman tuku negatif karo sawetara anggota kulawarga, kanca cedhak, lan kanca kerja. Kanggo perusahaan, iki minangka nomer sing bisa diatur. Nanging, kanthi tekane Facebook lan Twitter, konsumen sing nesu duwe sawetara wong sing katon tanpa wates kanggo crita babagan layanan pelanggan sing nggegirisi lan produk sing kurang apik.

Statistik babagan fenomena anyar iki ora bisa dieling-eling:

  • 45% konsumen nuduhake pengalaman layanan pelanggan sing ala liwat media sosial (Panliten Dimensional )
  • 71% konsumen sing ngalami respons merek sing cepet lan efektif ing media sosial umume nyaranake merek kasebut menyang wong liya, dibandhingake mung 19% pelanggan sing ora nampa wangsulan. (NM Ngganggu)
  • 88% wong sing percaya karo ulasan online sing ditulis dening konsumen liyane uga padha percaya karo rekomendasi saka kontak pribadi. (BrightLocal)
  • Nalika perusahaan melu lan nanggapi panjaluk layanan pelanggan liwat media sosial, para pelanggan pungkasane mbuwang 20% ​​nganti 40% luwih akeh karo perusahaan kasebut. (Bain & Perusahaan)
  • 85% penggemar merek ing Facebook nyaranake merek kasebut menyang wong liya (Sinkronisasi)
  • Konsumen 71% luwih bisa tuku adhedhasar referensi media sosial (Hubspot)

Pelanggan duwe jangkauan lan pengaruhe luwih akeh tinimbang sadurunge, lan tujuan utama perusahaan sampeyan supaya dheweke tetep seneng karo komunikasi ing media sosial kanthi cepet lan asring bisa.

Tutul Manungsa

Sampeyan bisa nambah pengalaman pelanggan kanthi nggawe hubungan ing saluran media sosial. Pelanggan sampeyan asring nggawe keputusan tuku ing emosi, tinimbang logika - lan ora ana sulih kanggo interaksi manungsa kanggo nggawe hubungan emosional.

Sampeyan bisa nuwuhake sesambungan emosional lan entuk kompetisi kanthi nggawe manawa para pelanggan ngerti manawa wis katon lan dihargai.

  • Nanggapi pesen kasebut kanthi cepet.
  • Referensi lan matur suwun marang individu nalika menehi komentar utawa nuduhake kiriman.
  • Nyuwun saran.
  • Kirim cathetan matur nuwun ing media sosial nalika tuku.
  • Nawakake diskon kanggo barang sing disenengi.

Miturut Pasukan Pasar, negesake pengalaman pelanggan ngasilake tingkat kepuasan sing dhuwur lan rating rekomendasi 2-12 kali luwih dhuwur - sing loro bisa duwe pengaruh gedhe ing kasetyan lan penghasilan pelanggan. Yen sampeyan nggunakake media sosial kanthi bener, bakal menehi efek sing temtu positif ing pengalaman pelanggan - lan sapa ngerti, sampeyan bisa uga bakal nggawe pelanggan sing seneng dadi pendukung merek.

2 Komentar

  1. 1

    Salah sawijining mupangat media sosial sing paling gedhe kanggo bisnis yaiku nggunakake kanggo nambah lalu lintas situs web sampeyan. Ora mung media sosial mbantu ngarahake wong menyang situs web, nanging luwih akeh nuduhake media sosial sing sampeyan tampa, bakal luwih dhuwur rangking telusuran sampeyan.

    • 2

      Ora langsung, iku bener… nanging Google sadurunge wis ora nggunakake enggo bareng sosial kanthi langsung kanggo nemtokake pangkat. Ora langsung, nuduhake konten sampeyan kanthi sosial asring ndadekake wong liya bisa nuduhake lan ngomong babagan iki. Nalika tautan sing cocog nemokake cara menyang situs sing relevan, mula bakal mbantu peringkat.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.