Tanggepan Krisis Media Sosial Sampeyan Ngganggu Profesi Sampeyan

Wong Nangis
Pangguna Flickr Hak Cipta Craig Sunter

Ora ana kekurangan kegiatan media sosial sajrone kedadeyan tragis ing Boston. Aliran Facebook lan Twitter sampeyan kebanjiran karo konten sing nuduhake acara sing ditrapake menit-menit. Nyatane, akeh sing ora bisa dingerteni saka konteks.

Uga ora ana kekurangan manajer merek pemasaran media sosial sing nyinaoni praktik paling apik sajrone krisis. Stacy Wescoe nulis: "Aku kudu mandheg lan ujar, 'Ora, wong ora prelu ndeleng saiki,' lan ninggalake kaca Facebook suwene sedina." John Loomer ngelingake manawa "olahpesen Brand asring digawe ora tulus ing wektu kasebut." Pauline Magnusson negesake, "Ing wayahe tragedi, iku dudu kebutuhan sing tetep dibutuhake para pamirsa."

Lan terus.

Umume kabeh wong menehi saran sing padha, lan kasunyatane malah menehi saran sing padha nomer siji dhaptar sing. Steven Shattuck diarani "Langsung Pateni Tweet, Kirim lan Email sing Dijadwalake."

Ngopo Amarga minangka BlogHer's Elisa Camahort nyerat:

Kita ora pengin dadi organisasi sing ngomong babagan kerajinan bocah, dene komunitas kita ngenteni ngerti pirang-pirang bocah sing lara utawa ilang nalika nembak sekolah. Kita ora pengin dadi organisasi sing promosi babagan olahraga atletik nalika komunitas kita ngenteni dirungokake saka kanca lan sedulur ing maraton.

Wong Nangis

© Panganggo Flickr Craig Sunter

Nalika nyoba ngerti reaksi kasebut, aku nemokake komentar saka Mary Bet Quirk ing Konsumen. Dheweke nggawe titik ing ngisor iki:

Kedadeyan bisnis lan ala, gawe gela sing nyebabake nyawane manungsa ora bisa kacampur.

Kita kabeh kena krisis gedhe. Kita kabeh emosi. Umume kegiatan bisnis saben dinane katon ora penting banget nalika ngadhepi perkara sing nggegirisi kayata terorisme, bencana alam, utawa kacilakan industri.

Aku bisa ngerti kepinginan supaya ora kerja maneh. Nalika Presiden Kennedy dipateni (dina Jumuah), Tribune Chicago laporan yen dina Senen, meh kabeh kantor lan umume bisnis ditutup, lan umume sekolah lan perguruan tinggi nunda kelas.

Nanging ing kasus pengeboman lan telusuran para tersangka, aku ora bisa nemokake cathetan sapa wae sing mandheg utawa nyuda operasi bisnis ing sanjabane Boston (kajaba kanggo langkah keamanan). Kabeh wong terus nindakake riset lan pangembangan, nglakokake produksi, nelpon penjualan, nganakake analisis finansial, nulis laporan, nglayani pelanggan, lan ngirim produk.

Saben aspek bisnis tetep mlaku kajaba siji. Kita mesthine kudu mungkasi kampanye pemasaran - utamane kanggo media sosial kampanye pemasaran — sajrone krisis.

Napa pemasaran beda karo fungsi bisnis liyane? Yen "acara bisnis lan gawe ganggu ora campuran", kenapa ora kita alon kabeh mudhun? Napa akeh manajer merek mikir sing kudu mandheg nyambut gawe nalika jagad fokus ing krisis utama? Apa manajer pabrik, manajer penjualan, manajer akuntansi lan kabeh wong ora kudu nindakake perkara sing padha?

© Panganggo Flickr khawkins04

© Panganggo Flickr khawkins04

Pemasar ora luwih utawa kurang manungsa tinimbang wong liya. Yen kita mutusake kanggo mateni olahpesen media sosial, mula kita bakal ujar kabeh wong kudu fokus marang tragedi kasebut utawa kita ngomong kaya ngono kita ora penting kanggo bisnis.

Yen mantan, nggawe bisu ing media sosial tegese kita ora nganggep luwih akeh wong ing profesi liyane sing isih nindakake tugas tinimbang nggatekake apa sing kedadeyan.

Yen iki sing terakhir, kita ujar manawa pemasaran ora pati penting karo divisi liyane ing perusahaan. Nyatane, aku mikir minangka pemasar kita cenderung duwe pandangan sing winates babagan regane dhewe. Iki kabukten nalika nyoba ngrembug masalah kasebut kanthi online:

Dadi, dhaptar praktik paling apik dhewe sajrone krisis media sosial. Sampeyan bisa uga ora setuju. Yaiku komentar kanggo:

Kaping pisanan, guneman karo manajemen sampeyan kanggo ngerti manawa perusahaan nutup utawa nyuda operasi - Yen dheweke rencana nutup awal, ngirim staf menyang omah, utawa nyuda kegiatan, pemasaran sampeyan kudu dikurangi. Lan sampeyan bakal tanggung jawab ngaturake keputusan iki menyang masarakat uga.

Kapindho, maneh kabeh strategi pemasaran sampeyan kanggo elemen sing bisa ora sensitif. Tampilan toko sing ujar manawa produk sampeyan "DA BOMB" uga nyerang kaya tweet kanthi konten sing padha. Terusake ngawasi acara nalika kedadeyan supaya sampeyan bisa nyetel sing diperlokake. Aja mung mbatalake kabeh pesen sing dijadwalake, kajaba perusahaan sampeyan uga nutup kabeh operasi bisnis.

Katelu, maneh hubungane bisnis lan industri sampeyan karo tragedi saiki. Yen sampeyan nggawe peralatan olahraga, bom maraton bisa menehi inspirasi kanggo ngganti sawetara pesen promosi kanthi upaya nambah kesadaran babagan amal sing sampeyan dukung sing ana gandhengane karo krisis. Utawa, sampeyan bisa uga pengin golek cara kanggo mbantu langsung. (Contone: apa sing ditindakake Anheuser-Busch sawise Hurricane Hurricane.)

Papat, ati-ati babagan ekspresi sentimen sampeyan. Kabeh wong ngerti manawa kabeh wong mikir babagan korban tragedi kasebut. Kajaba yen sampeyan ora bisa nambah, "Ati-ati…" mesthine sampeyan ora bakal ujar apa-apa minangka merek. Sampeyan mesthi ora dadi Epicurious utawa Kenneth Cole. Lan sampeyan mesthine mung bakal nerangake apa sing ditindakake perusahaan minangka respons yen informasi kasebut nyebabake pelanggan lan pengacara.

Contone, yen sampeyan menehi sumbangan finansial, aja ngobrol sajrone krisis. Nanging yen karyawan sampeyan arep menehi getih, wenehake marang wong liya yen bakal ana telat nalika mbaleni telpon lan email.

Tanggepan krisis media sosial sampeyan ngrusak profesi sampeyan. Yen sampeyan nindakake apa sing diomongake para ahli lan mateni kabeh olahpesen otomatis, sampeyan tegese manawa para pemasar minangka siji-sijine wong sing cukup sensitif kanggo mandheg nggarap lan fokus ing sing penting, utawa sampeyan tegese manawa pemasaran ora pati penting karo bisnis liyane. fungsi. Kaloro pilihan kasebut nuduhake profesi sing kurang apik.

Ayo dadi pemasaran dadi warga kelas siji. Ayo kerja bareng para profesional liyane ing disiplin ilmu liyane kanggo menehi reaksi sing cocog, ngrancang kanthi cerdas, lan tumindak sopan.

Aja nganti ora setuju ing ngisor iki.

10 Komentar

  1. 1

    Hai Robby -

    Aku seneng banget yen sampeyan ngutip aku, lan muga-muga ujian sampeyan babagan masalah rumit sing ana gandhengane kanggo ngowahi pesen pemasaran nalika ana tragedi nasional pancen pantes.

    Ngandika - Aku ora setuju karo sampeyan.

    Sampeyan nulis, "Yen kita mutusake kanggo mateni olahpesen media sosial, kita bakal ujar manawa kabeh wong kudu fokus karo tragedi kasebut utawa ujar manawa kita ora penting kanggo bisnis."

    Aku mikir iku dualisme palsu - iku dudu mung rong pesen sing bisa dikomunikasikan kanthi pilihan kanggo nundha kampanye pemasaran otomatis sajrone tragedi.

    Aku dhewe, minangka pangenalan manawa ing antarane para pamirsa, bisa uga ana wong sing duwe macem-macem tahap kasusahan. Lan liyane uga ora nesu babar pisan. Nanging amarga kerumitan reaksi manungsa tumrap tragedi lan kapitunan, utamane ing skala gedhe, aku yakin siji-sijine reaksi etika yaiku nyoba ora nambah susahe wong kanthi pesen pemasaran otomatis sing bisa nyebabake glib, inflamasi, utawa gawe piala. ana wong sing sedhih - utamane ngerti manawa ana kemungkinan * akeh * pamirsa sing lagi sedhih.

    Aku ora percaya yen bisa ngarahake pamirsa ing fokus sing kudu ana. Muga-muga bisa dadi wong sing duwe urip sugeh, ing endi masarakat luwih akeh tinimbang bathi. Muga-muga bisnisku dudu perkara sing paling penting ing jagad iki, lan aku milih ngatur pesen pemasaranku kanthi pas nalika ana tragedi.

    Kanggo aku lan mitraku, nalika nutup pesen otomatis, kita ora mandheg komunikasi karo pamirsa. Kita ngerti manawa kita kudu luwih ati-ati kanggo ngrungokake pamirsa. Tinimbang nyoba kanggo ngganti pesen otomatis kanthi cepet. Iku luwih gampang kanggo ngaso urutan otomatis saka "pamula obrolan" amarga konten media sosial asring lan ngirim sawetara update tulus, uga fokus ing keterlibatan kualitas. Kanggo kita, iki minangka tanggepan sing dipilih kanggo apa sing dikarepake para pamirsa.

    Pembaruan kaping pisanan sawise pamboman kasebut yaiku grafis saka pelari kanthi katrangan sing nyebutake pandonga kanggo komunitas Boston lan pelari maraton. Kanthi luwih saka 80,000 tampilan (luwih saka 20K sajrone mung sawetara jam), aku ujar manawa iki pesen pemasaran sing resonasi karo para pamirsa kanthi cara sing luwih pas tinimbang mung supaya pesen otomatis kita terus.

    Kanggo kita, nilai keaslian minangka merek penting banget, ora mung nalika tragedi, nanging mesthi. Minangka merek, penting kanggo cocog karo tumindak karo sing diarani, supaya bisa nggunakake definisi keasliane Seth Godin. Kita minangka wong sing sejatine peduli karo para pelanggan - ora mung minangka sumber bathi, nanging minangka wong sejati sing duwe perasaan sejati, sawetara uga kompleks nalika ngalami tragedi lan kasusahan. Keasliane kanggo kita kalebu manawa pesen pemasaran bisa nanggapi kanthi sensitif sajrone tragedi lan kasusahan nasional.

    Ing sawetara cara - sampeyan bisa uga ujar manawa nundha pesen pemasaran kanthi otomatis ing wektu kasebut metu saka pakurmatan kanggo kekuwatan fungsi pemasaran, nanging kanthi kekuwatan bakal dadi tanggung jawab kanggo nggunakake kanthi wicaksana.

    Matur nuwun kanggo miwiti dialog - miturut aku topik sing penting banget.

    • 2

      Matur suwun komentar, Pauline

      Intine aku yaiku nundha pesen otomatis sajrone krisis amarga "ana prekara sing luwih penting kanggo kuatir" katon ora cocog karo kasunyatan manawa kita ora nundha kabeh perkara sing ditindakake bisnis. Napa terus kanggo pasar luwih ora sensitif tinimbang terus adol, terus ngarepake masarakat teka ing papan kerja kanthi tepat wektu, utawa terus mbukak kanggo umum?

      Aku ora nentang babar pisan yen merek kasebut asli. Aku mikir ana kasus sing kudu narik perhatian nasional saka kabeh aspek bisnis dadi tragedi. Pramila aku ngrujuk babagan kekalahan Presiden Kennedy.

      Keprigelan kula yaiku inkonsistensi ing antarane prilaku pemasar lan prilaku disiplin liyane ing bisnis. Aku mikir yen ora konsisten ngrusak profesi amarga bisa nggawe para pemasar katon ora penting utawa nggawe dheweke sensitif banget.

      Aku pengin pemasaran supaya luwih ngajeni. Ngurangi kegiatan pemasaran umum nalika disiplin ilmu liyane tetep aktif kanthi cepet kaya nguatake pemasaran minangka warga kelas loro.

      • 3

        Aku bakal terus ora setuju. Sampeyan nulis, "Aku pengin marketing dadi luwih ngajeni. Ngurangi kegiatan pemasaran umum nalika disiplin ilmu liyane terus aktif kanthi cepet kaya nguatake pemasaran minangka warga kelas loro. "

        Jujur, aku yakin manawa mbalikke bener. Sing nindakake bisnis minangka kegiatan pemasaran kaya biasane nalika tragedi nasional bakal nyuda rasa hormat marang para pemasar - yaiku bakal nguatake pemahaman umum babagan pemasaran amarga fokus ing dolar sing kuwasa mula ora peduli karo kabutuhan lan emosi sejatine para pelanggan. . Ing bisnis, tanggepan saka para pelanggan nggawe pendapatku. Lan sejatine - minangka bisnis cilik, kita nundha operasi liyane. Lan wis dadi manajer SDM ing urip sadurunge, aku bakal nyangka manawa ana akeh fungsi bisnis liyane sing ora kedadeyan dina Senen awan. Aku ora duwe nomer kanggo mbuktekake kasus kasebut, nanging pimpinan bisnis sing cerdas mesthi bakal ngerteni apa sing dibutuhake karyawane nalika semana, lan uga kalebu ngeculake sawetara wong sing mulih luwih awal yen bisa. Misi penting, nanging tanpa wong (pelanggan utawa karyawan), misi kasebut ora bakal kelakon.

        Apa tujuane pemasaran? Kanggo mbuktekaken regane dhewe utawa nyengkuyung pelanggan supaya njupuk keputusan sing cocog karo merek kasebut. Yen tilas, manawa Tweet ing. Yen sing terakhir, aku mikir ngaso supaya pulsa pasar lan nanggapi kanthi tepat bisa uga luwih efektif. Sampeyan bisa mbantah kabeh sing dikarepake kanggo nilai pemasaran minangka entitas sing terisolasi. Aku bakal mbantah kaya semangat yen pemasaran dudu pungkasan nanging sarana kanggo nggayuh tujuan. Lan aku ora nganggep iki minangka rasa kurang ngajeni marang profesi kasebut.

        Minangka conto - ing mobilku, bensin minangka sarana kanggo tujuan. Aku ngormati banget, nanging dhewe, tanpa mekanisme mobil, ora ana apa-apa. Lan tanpa, mobilku ora bakal mlaku. Fokus eksklusif ing kualitas bensinku tanpa perhatian ing sistem liyane ing mobilku ora bakal nggawe mobilku luwih efisien.

        • 4

          Kanggoku, merek sing mandheg nggegirisi produke nanging tetep nggawe, jaringan kopi sing mandheg nggawe tweet nanging tetep adol kopi — yaiku merek sing saya kurang ajeni. Kaya-kaya biasane entuk marketing kanthi asring, nanging rumangsa kudu nyuda volume nalika ana tragedi.

          Aku ora nganggep pemasaran minangka entitas sing terisolasi. Aku ngira (kudu) gegandhengan karo budaya perusahaan lan hubungane karo para pelanggan lan para pendukung.

          Mula, aku kepengin ndeleng merek nggawe keputusan sing holistik, tinimbang mung departemen pemasaran. Aku mikir yen bakal nambah rasa hormat kanggo pemasaran, amarga kabeh perusahaan bakal padha ing kaca sing padha lan ora katon kaya postur kanggo nggedhekake panemu masarakat.

  2. 6

    Robby,

    Aku kudu setuju karo Pauline. Nalika aku mikir, kudu eling karo apa sing dienggo merek ing pilot otomatis (waca = dijadwal), ing wektu sing padha kita kudu eling supaya tetep ana ing konteks.

    Ora kabeh bisnis bakal kena pengaruh sing padha karo tragedi nasional. Tanggepan umum ora dibutuhake kanggo saben merek, nanging gumantung karo bisnis / pasar masing-masing. Yen sampeyan produsen sandhangan bocah utawa perusahaan kembang api, sampeyan bisa uga duwe reaksi media sosial sing beda kanggo acara ing Boston mungsuh perusahaan hosting utawa ndandani mobil. Kajaba iku, papan perbaikan mobil bisa uga pengin nonton pesen publik yen ana tragedi sing nyebabake bom mobil.

    Nganti nyuda pemasaran media sosial ing saindenging negara kanggo merek, aku mesthi mikir yen keputusan sing wicaksana. Mesthine, sing kudu ditimbang mung sepira marketing marketing saka merek sing diwenehake. Contone, perusahaan saya, nindakake pemasaran media sosial kanthi sithik, mula nundha dorongan digital kita nganti sawise kedadeyan utama tragedi bakal mateni jangkauan masarakat sing ditindakake, amarga 100% pesen kita yaiku diprodhuksi kanthi online.

    Sing dawa lan cekak yaiku garis sing apik kanggo mlaku. Kasunyatane, pamilik bisnis sing cerdas bakal ngerti tumindak sing wicaksana babagan pesen marang masarakat nalika ana krisis. Lan pungkasane, publik sing bakal mutusake manawa tumindak sing ditindakake merek kasebut ora apik.

    • 7

      Matur suwun komentar, John.

      Minangka garis sing apik kanggo mlaku. Aku luwih prelu ngurmati profesi pemasaran tinimbang ngrembug babagan sing paling apik kanggo bisnis tartamtu. Aku mikir manawa bisnis kudu mengkoordinasi upaya kasebut. Yen padha bisu kanthi online, mesthine kudu uga nutup lawang ing departemen liyane.

      Sampeyan bener manawa masarakat bakal milih manawa tumindak sing ditindakake merek ora ana sing dikarepake. Nanging kita wis ngerti masarakat ora ngandelake merek akeh kanggo miwiti.

      Salah sawijining cara paling apik kanggo nduwe kepercayaan yaiku kudu konsisten. Perusahaan sing nutup sawetara jam kanggo menehi getih lan nganyari olahpesen online kanggo nindakake bakal nuduhake konsistensi. Perusahaan sing nyetop kabeh pemasaran nanging tetep mbukak, nduduhake manawa olahpesen ora dadi pusat budaya kasebut.

      • 8

        Matur suwun balesan Robby.

        Aku setuju manawa bisnis kudu mengkoordinasi usahane, nanging amarga bisnis nundha promosi produke kanggo jangka wektu tartamtu, mula ora mesthi nyuda tanggung jawab perusahaan ing wilayah liyane. Yen aku nundha pemasaran amarga tragedi nasional, ora ateges aku isih ora duwe klien sing tetep seneng. Aku kudu ngladeni para pelanggan sing wis tanggung jawab supaya tetep seneng.

        Iki sebabe sebabe konsumen ora percaya karo merek wiwit wiwitan. Aku uga duwe GOLEK sing ana gandhengane karo kasunyatan manawa umume kampanye pemasaran pancen ora fokus karo kabutuhane konsumen. Cara dakdeleng, yaiku nemokake pancingan psikologis supaya konsumen bisa entuk dhuwit. Aku wis milih posisi bisnis kanthi beda. Supaya bisa dipercaya konsumen, sampeyan kudu ngerti babagan level pribadi. Bisnis ibu-lan-pop pepatah minangka conto utama babagan iki. Dheweke ngerti cara nganggep pelanggan kaya manungsa, ora padha dianggep minangka tandha dolar sing mlaku liwat lawang - lan pungkasane dadi pelanggan sing bingung nalika miwiti blanja ing toko gedhe vs. bisnis cilik ing dalan . Ana apa? 'Wong cilik' kasebut mandheg lan bisnis sing isih ana yaiku toko kothak gedhe lan kita kabeh ngerti apa asile: kurang kompetisi kanggo rantai gedhe lan dheweke wiwit nambah rega kanthi proporsi layanan pelanggan. Dadi babagan adol lan golek dhuwit lan dudu babagan layanan pelanggan.

        Mangkono, aku nyimpang. Intine yaiku babagan konsistensi lan aku ora rumangsa amarga salah sawijining perusahaan bisa uga kena pengaruh, tegese kita kudu mandheg kabeh fungsi bisnis liyane. Pemasaran metu, nanging yen sampeyan duwe kewajiban sing ana, penting kanggo ngerti yen kewajiban kasebut kudu ditindakake.

        • 9

          Setuju, John. Sanajan minangka pemilik bisnis cilik lan mantan manajer SDM, aku uga ora ngevaluasi kabutuhan karyawan lan / utawa kontraktor kanthi cepet lan ngidini wong liya istirahat utawa mulih amarga kedadeyan sing ora biasa yen dibutuhake. dadi Mesthi wae kita duwe kewajiban marang para pelanggan. Nanging - wong-wong sing ngidini aku ketemu karo misi saya penting banget kaya para pelanggan.

        • 10

          Aku setuju karo komentar iki.

          "Aku uga ana gandhengane karo kasunyatan manawa kampanye pemasaran sejatine ora fokus karo kabutuhan konsumen"

          Iki sebabe pemasaran aku padha karo mobil minyak ula, utawa paling ora mbalik nalika jaman PT Barnum. Pemasaran ora fokus karo kabutuhan konsumen. Nanging dheweke ngandhani konsumen "Sampeyan butuh iki." Ora seneng? "Sampeyan butuh Brand-X!" Iki model lawas banget. Tembung ganti, cara presentasi ganti, nanging pungkasane pesen isih padha. "Sampeyan butuh iki." Yen sejatine, aku ora butuh.

          Merek sing bakal dipercaya, yaiku merek sing nuduhake inisiatif ing tanggung jawab sosial tinimbang cara dhewe - lan sawetara mung sithik. Aku ora ujar manawa merek kudu mateni olahpesen. Cukup nyepetake barang otomatis, lan ngidini kontrol manungsa luwih akeh. Nanging, kaya sing wis sampeyancritakake sadurunge, pancen luwih gampang ..

          Robby, sampeyan pancen wis nggawa akeh poin apik. Aku ora mikir manawa bisnis kudu mandheg, nanging pemasaran kudu ngerti ana wektu lan papan, lan pesen sampeyan bisa uga luwih kuat kanthi cara nanggepi tragedi tinimbang njaga frekuensi. Pemasaran demi pemasaran katon ora ana gandhengane, lan tanggung jawab sipil minangka antimonetik. Kanggo nggawe pemasaran dadi warga kelas siji, kudu cocog karo ide tugas lan tanggung jawab sipil. Iki tegese nggawe komunitas supaya luwih dhisik, lan mung ngidini wong aktif golek nalika sampeyan butuh. Elinga karo pengalaman manungsa sing lagi kedadeyan, lan lenggah maneh kanggo perkara-perkara sing luwih penting.

          Nanging, kaya John lan Pauline, aku mikir salah sawijining prabédan utama ing antarane pemasaran (utamane pemasaran media sosial) yaiku toko sing tetep mbukak nyukupi kebutuhan, sanajan mung papan kanggo kumpul.

          Aku ngira, masalahku yaiku, utamane karo tweet otomatis, kita kudu nimbang kebutuhan konsumen. Amarga yen ora, mula ora ana artine minyak ula.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.