Tanggepan Krisis Media Sosial Sampeyan Ngganggu Profesi Sampeyan

Wong Nangis
Pangguna Flickr Hak Cipta Craig Sunter

Ora ana kekurangan kegiatan media sosial sajrone kedadeyan tragis ing Boston. Aliran Facebook lan Twitter sampeyan kebanjiran karo konten sing nuduhake acara sing ditrapake menit-menit. Nyatane, akeh sing ora bisa dingerteni saka konteks.

Uga ora ana kekurangan manajer merek pemasaran media sosial sing nyinaoni praktik paling apik sajrone krisis. Stacy Wescoe nulis: "Aku kudu mandheg lan ujar, 'Ora, wong ora prelu ndeleng saiki,' lan ninggalake kaca Facebook suwene sedina." John Loomer ngelingake manawa "olahpesen Brand asring digawe ora tulus ing wektu kasebut." Pauline Magnusson negesake, "Ing wayahe tragedi, iku dudu kebutuhan sing tetep dibutuhake para pamirsa."

Lan terus.

Umume kabeh wong menehi saran sing padha, lan kasunyatane malah menehi saran sing padha nomer siji dhaptar sing. Steven Sattuck diarani "Langsung Pateni Tweet, Kirim lan Email sing Dijadwalake."

Ngopo Amarga minangka BlogHer's Elisa Camahort nyerat:

Kita ora pengin dadi organisasi sing ngomong babagan kerajinan bocah, dene komunitas kita ngenteni ngerti pirang-pirang bocah sing lara utawa ilang nalika nembak sekolah. Kita ora pengin dadi organisasi sing nyengkuyung babagan atletik nalika komunitas kita ngenteni dirungokake saka kanca lan sedulure ing maraton.

Wong Nangis

© Panganggo Flickr Craig Sunter

Nalika nyoba ngerti reaksi kasebut, aku nemokake komentar saka Mary Bet Quirk ing Konsumen. Dheweke nggawe titik ing ngisor iki:

Kedadeyan bisnis lan ala, gawe gela sing nyebabake nyawane manungsa ora bisa kacampur.

Kita kabeh kena krisis gedhe. Kita kabeh emosi. Umume kegiatan bisnis saben dinane katon ora penting banget nalika ngadhepi perkara sing nggegirisi kayata terorisme, bencana alam, utawa kacilakan industri.

Aku bisa ngerti kepinginan supaya ora kerja maneh. Nalika Presiden Kennedy dipateni (dina Jumuah), Tribune Chicago laporan yen dina Senen, meh kabeh kantor lan umume bisnis ditutup, lan umume sekolah lan perguruan tinggi nunda kelas.

Nanging ing kasus pengeboman lan telusuran para tersangka, aku ora bisa nemokake cathetan sapa wae sing mandheg utawa nyuda operasi bisnis ing sanjabane Boston (kajaba kanggo langkah keamanan). Kabeh wong terus nindakake riset lan pangembangan, nglakokake produksi, nelpon penjualan, nganakake analisis finansial, nulis laporan, nglayani pelanggan, lan ngirim produk.

Saben aspek bisnis tetep mlaku kajaba siji. Kita mesthine kudu mungkasi kampanye pemasaran - utamane kanggo media sosial kampanye pemasaran — sajrone krisis.

Napa pemasaran beda karo fungsi bisnis liyane? Yen "acara bisnis lan gawe ganggu ora campuran", kenapa ora kita alon kabeh mudhun? Napa akeh manajer merek mikir sing kudu mandheg nyambut gawe nalika jagad fokus ing krisis utama? Apa manajer pabrik, manajer penjualan, manajer akuntansi lan kabeh wong ora nindakake perkara sing padha?

© Panganggo Flickr khawkins04

© Panganggo Flickr khawkins04

Pemasar ora luwih utawa kurang manungsa tinimbang wong liya. Yen kita mutusake kanggo mateni olahpesen media sosial, mula kita bakal ujar kabeh wong kudu fokus marang tragedi kasebut utawa kita ngomong kaya ngono kita ora penting kanggo bisnis.

Yen mantan, nggawe bisu ing media sosial tegese kita ora nganggep luwih akeh wong ing profesi liyane sing isih nindakake tugas tinimbang nggatekake apa sing kedadeyan.

Yen iki sing terakhir, kita ujar manawa pemasaran ora pati penting karo divisi liyane ing perusahaan kita. Nyatane, aku dadi pemasar cenderung duwe pandangan sing winates babagan regane dhewe. Iki kabukten nalika nyoba ngrembug masalah kasebut kanthi online:

Dadi, dhaptar praktik paling apik dhewe sajrone krisis media sosial. Sampeyan bisa uga ora setuju. Yaiku komentar kanggo:

Kaping pisanan, guneman karo manajemen sampeyan kanggo ngerti manawa perusahaan nutup utawa nyuda operasi - Yen dheweke rencana nutup awal, ngirim staf menyang omah, utawa nyuda kegiatan, pemasaran sampeyan kudu dikurangi. Lan sampeyan bakal tanggung jawab ngaturake keputusan iki menyang masarakat uga.

Kapindho, maneh kabeh strategi pemasaran sampeyan kanggo elemen sing bisa ora sensitif. Tampilan toko sing ujar manawa produk sampeyan "DA BOMB" uga nyerang kaya tweet kanthi konten sing padha. Terusake ngawasi acara nalika kedadeyan supaya sampeyan bisa nyetel sing diperlokake. Aja mung mbatalake kabeh pesen sing dijadwalake, kajaba perusahaan sampeyan uga nutup kabeh operasi bisnis.

Katelu, maneh hubungane bisnis lan industri sampeyan karo tragedi saiki. Yen sampeyan nggawe peralatan olahraga, bom maraton bisa menehi inspirasi kanggo ngganti sawetara pesen promosi kanthi upaya nambah kesadaran babagan amal sing sampeyan dukung sing ana gandhengane karo krisis. Utawa, sampeyan bisa uga pengin golek cara kanggo mbantu langsung. (Contone: apa sing ditindakake Anheuser-Busch sawise Hurricane Hurricane.)

Papat, ati-ati babagan ekspresi sentimen sampeyan. Kabeh wong ngerti manawa kabeh wong mikir babagan korban tragedi kasebut. Kajaba yen sampeyan ora bisa nambah, "Ati-ati…" mesthine sampeyan ora bakal ujar apa-apa minangka merek. Sampeyan mesthi ora dadi Epicurious utawa Kenneth Cole. Lan sampeyan mesthine mung bakal nerangake apa sing ditindakake perusahaan minangka respons yen informasi kasebut nyebabake pelanggan lan pengacara.

Contone, yen sampeyan menehi sumbangan finansial, aja ngobrol sajrone krisis. Nanging yen karyawan sampeyan bakal menehi getih, wenehake marang wong liya yen bakal ana wektu tundha nalika ngasilake telpon lan email.

Tanggepan krisis media sosial sampeyan ngrusak profesi sampeyan. Yen sampeyan nindakake apa sing diomongake para ahli lan mateni kabeh olahpesen otomatis, sampeyan tegese manawa para pemasar minangka siji-sijine wong sing cukup sensitif kanggo mandheg nggarap lan fokus ing sing penting, utawa sampeyan tegese manawa pemasaran ora pati penting karo bisnis liyane. fungsi. Kaloro pilihan kasebut nuduhake profesi sing kurang apik.

Ayo dadi pemasaran dadi warga kelas siji. Ayo kerja bareng para profesional liyane ing disiplin ilmu liyane kanggo menehi reaksi sing cocog, ngrancang kanthi cerdas, lan tumindak manusiawi.

Aja nganti ora setuju ing ngisor iki.

10 Komentar

  1. 1

    Hi Robby-

    Aku ngormati sampeyan ngutip aku ing potongan sampeyan, lan aku ngira priksa babagan masalah rumit sing ana gandhengane karo ngganti pesen pemasaran ing wayahe tragedi nasional.

    Sing ngandika - Aku arep ora setuju karo sampeyan.

    Sampeyan nulis, "Yen kita mutusake kanggo mateni olahpesen media sosial, kita uga ujar manawa kabeh wong kudu fokus ing tragedi kasebut utawa ujar manawa kita ora penting kanggo bisnis kita."

    Aku mikir iki dualisme palsu - ora mung rong pesen sing bisa dikomunikasikake kanthi pilihan kanggo nundha kampanye pemasaran otomatis sajrone tragedi.

    Kanggo aku, iki minangka pangenalan yen ing antarane para pamirsa, ana potensi wong ing macem-macem tahapan kasusahan. Lan wong liya bisa uga ora sedhih. Nanging amarga kerumitan reaksi manungsa marang tragedi lan mundhut, utamane ing skala gedhe, aku yakin mung siji-sijine respon etis yaiku nyoba ora nambah sedhih wong kanthi pesen pemasaran otomatis sing bisa dadi glib, inflamasi, utawa nglarani. wong ing kasusahan - utamané ngerti ana kasempatan apik sing * akèh * pamirsa ing sungkowo.

    Aku ora percaya yen aku bisa ngarahake pamirsa menyang papan sing kudu dadi fokus. Iku sing aku duwe pengarep-arep padha wong sing kebak, urip sugih ngendi wong penting luwih saka bathi. Muga-muga bisnisku dudu perkara sing paling penting ing jagade, lan aku milih ngatur pesen pemasaranku sawise kedadeyan tragedi.

    Kanggo aku lan kancaku, nalika mateni pesen otomatis, kita ora mandheg sesambungan karo pamirsa. Kita sumurup manawa kita kudu ngrungokake pamirsa utamane. Tinimbang nyoba ngganti pesen otomatis kanthi cepet. Iku luwih gampang kanggo ngaso urutan otomatis "pemula obrolan" minangka isi media sosial asring lan ngirim sawetara nganyari heartfelt prasaja, uga fokus ing engagement kualitas. Kanggo kita, iki minangka respon sing dipilih kanggo apa sing dikarepake para pamirsa.

    Pembaruan pertama kita sawise pamboman kedadeyan yaiku grafis sederhana saka pelari kanthi caption sing nuduhake pandonga kita kanggo komunitas Boston lan para pelari maraton. Kanthi luwih saka 80,000 tampilan (luwih saka 20K mung sawetara jam), aku bakal mbantah manawa pesen pemasaran sing cocog karo pamirsa kanthi cara sing luwih cocog tinimbang mung ngidini pesen otomatis terus.

    Kanggo kita, nilai keaslian minangka merek penting banget, ora mung ing momen tragedi, nanging tansah. Minangka merek, penting kanggo cocog karo tumindak kita karo sapa sing diarani kita, nggunakake definisi keaslian Seth Godin. Kita minangka wong sing bener-bener peduli karo para pelanggan - ora mung minangka sumber bathi, nanging minangka wong nyata kanthi perasaan sing nyata, sawetara sing cukup rumit ing wektu tragedi lan kasusahan. Dadi asli kanggo kita kalebu nggawe manawa pesen marketing kita nanggapi iki kanthi cara sing sensitif nalika ana tragedi lan kasusahan nasional.

    Ing sawetara cara - sampeyan malah bisa ngomong sing nundha pesen marketing otomatis ing wayahe kuwi metu saka bab daya sanget saka fungsi marketing, nanging karo daya teka tanggung jawab kanggo nggunakake wisely.

    Thanks kanggo miwiti dialog - iku topik banget penting kanggo nglirwakake, Aku.

    • 2

      Thanks kanggo komentar, Pauline

      Maksudku yaiku nundha pesen otomatis sajrone krisis amarga "ana sing luwih penting sing kudu dikuwatirake" katon ora konsisten karo kasunyatan manawa kita ora nundha kabeh sing ditindakake bisnis. Apa sebabe terus pasar luwih ora sensitif tinimbang terus adol, terus ngarep-arep wong teka kerja tepat waktu, utawa terus mbukak kanggo umum?

      Aku ora nentang kabeh merek sing asli. Aku mikir yen ana kasus sing kudu kita ngalihake perhatian nasional saka kabeh aspek bisnis menyang tragedi. Pramila aku nyebutake kelangan Presiden Kennedy.

      Keprigelanku yaiku ora konsistensi antarane prilaku para pemasar lan prilaku disiplin liyane ing bisnis. Aku sing inconsistency ngrusak profesi amarga bisa nggawe pemasar katon ora penting utawa nggawe dheweke katon banget sensitif.

      Aku pengin marketing luwih dihormati. Ngurangi kegiatan marketing umum ing wektu nalika akeh disiplin liyane terus beroperasi kanthi cepet kaya bakal nguatake marketing minangka warga kelas loro.

      • 3

        Aku bakal terus ora setuju. Sampeyan nulis, "Aku pengin marketing luwih dihormati. Ngurangi kegiatan pemasaran umum ing wektu nalika akeh disiplin liyane terus beroperasi kanthi cepet kaya bakal nguatake pemasaran minangka warga kelas loro.

        Jujur, aku percaya yen mbalikke iku bener. Sing nindakake bisnis minangka kegiatan marketing biasa ing wektu tragedi nasional bakal ngurangi rasa hormat marang para pemasar - sing bakal nguatake persepsi publik babagan marketing amarga fokus banget marang dolar sing paling kuwasa sing ora peduli karo kabutuhan lan emosi sing sejatine para pelanggan. . Ing bisnisku, respon saka pelangganku wis ndhukung pendapatku. Lan jujur ​​- dadi bisnis cilik, kita nundha operasi liyane. Lan wis dadi manager HR ing urip sadurunge, Aku bakal Suspect sing ana akèh fungsi bisnis liyane sing ora kelakon ana afternoon. Aku ora duwe nomer kanggo mbuktekaken kasus salah siji cara, nanging sembarang pimpinan pinter ing bisnis bakal njupuk Simpenan apa karyawan utawa dheweke needed ing wektu, lan uga wis klebu supaya sawetara Folks mulih awal yen bisa. Misi penting, nanging tanpa wong (pelanggan utawa karyawan), misi kasebut ora kedadeyan.

        Apa tujuane marketing? Kanggo mbuktekaken worth dhewe utawa kanggo kasurung customer kanggo nggawe kaputusan sarujuk bab merek. Yen mantan, mesthi, Tweet ing. Yen sing terakhir, aku mikir yen ngaso kanggo entuk pulsa pasar lan nanggapi kanthi tepat bisa uga luwih efektif. Sampeyan bisa mbantah kabeh sing dikarepake kanggo nilai marketing minangka entitas sing terisolasi. Aku bakal mbantah kanthi semangat yen marketing dudu tujuan nanging minangka sarana kanggo tujuan. Lan aku ora weruh sing minangka kurang ngormati Profesi ing paling.

        Minangka conto - ing mobilku, bensin minangka sarana kanggo mungkasi. Aku ngormati banget, nanging dhewe, tanpa mekanisme mobil, ora nindakake apa-apa. Lan tanpa iku, mobilku ora bakal mlaku. Fokus eksklusif ing kualitas bensinku tanpa menehi perhatian marang sistem liyane ing mobilku ora bakal nggawe mobilku luwih efisien.

        • 4

          Kanggo kula, merek sing mandheg ngegungake produke nanging tetep nggawe, rantai warung kopi sing mandheg ngetweet nanging tetep adol kopi-iku merek sing aku ora ngurmati. Kaya-kaya dheweke lagi nyingkirake marketing, nanging rumangsa kudu nyuda volume nalika ana tragedi.

          Aku ora mikir marketing minangka entitas sing terisolasi. Aku mikir (kudu) ana hubungane karo budaya perusahaan lan hubungane karo para pelanggan lan panyengkuyung.

          Mulane aku pengin ndeleng merek nggawe keputusan sing holistik, tinimbang diisolasi mung ing departemen pemasaran. Aku mikir yen mengkono bakal nambah rasa hormat kanggo marketing, amarga perusahaan kabeh bakal ana ing kaca sing padha tinimbang mung katon kaya postur kanggo nggedhekake pendapat umum.

  2. 6

    Robby,

    Aku kudu setuju karo Pauline. Nalika aku mikir penting kanggo ngerti apa sing ditindakake merek kita ing pilot otomatis (maca = dijadwal), ing wektu sing padha, kita kudu ngelingi supaya tetep ana ing konteks.

    Ora kabeh bisnis bakal kena pengaruh kanthi cara sing padha karo tragedi nasional. Tanggepan umum ora dibutuhake kanggo saben merek, nanging gumantung ing bisnis / pasar individu. Yen sampeyan produsen sandhangan bocah-bocah utawa perusahaan kembang api, sampeyan bisa uga duwe respon media sosial sing beda karo acara ing Boston karo perusahaan hosting utawa papan ndandani mobil. Kajaba iku, papan ndandani mobil bisa uga pengin nonton pesen umum yen ana tragedi sing ana bom mobil.

    Minangka adoh minangka alon mudhun marketing media sosial negoro kanggo merek, Aku tansah mikir sing kaputusan wicaksana. Mesthi wae, sing kudu ditimbang mung babagan pemasaran merek tartamtu. Perusahaanku, umpamane, nindakake sawetara marketing media sosial saiki, mula nundha push digital kita nganti sawise acara penting saka tragedi rampung bakal mateni sembarang jangkauan menyang publik sing kita lakoni, amarga 100% pesen kita yaiku diprodhuksi online.

    Sing dawa lan cendhak yaiku garis sing apik kanggo mlaku. Nyatane, pemilik bisnis sing cerdas bakal ngerti tumindak sing wicaksana babagan pesen kasebut menyang masarakat nalika ana krisis. Lan pungkasane, masarakat sing bakal mutusake apa tumindak sing ditindakake merek kasebut cocog utawa ora.

    • 7

      Thanks kanggo komentar, John.

      Iku garis sing apik kanggo mlaku. Aku luwih prihatin babagan ngurmati profesi marketing tinimbang ngrembug babagan apa sing paling apik kanggo bisnis tartamtu. Aku mikir yen bisnis kudu koordinasi usahane. Yen lagi meneng online, mesthine kudu nutup lawang ing departemen liyane uga.

      Sampeyan bener yen masyarakat bakal mutusake apa tumindak sing ditindakake dening merek kasebut cocog utawa ora. Nanging kita wis ngerti masyarakat ora percaya merek akeh kanggo miwiti karo.

      Salah sawijining cara sing paling apik kanggo nuduhake kapercayan yaiku konsisten. Perusahaan sing ditutup sawetara jam kanggo menehi getih lan nganyari olahpesen online kanggo nindakake bakal nuduhake konsistensi. Perusahaan sing mandheg kabeh marketing nanging tetep mbukak yen ora nuduhake manawa olahpesen kasebut ora dadi pusat budaya.

      • 8

        Matur nuwun kanggo jawabane Robby.

        Aku setuju yen bisnis kudu koordinasi sawijining efforts Nanging, mung amarga bisnis suspends promosi produk kanggo wektu winates, iku ora kudu ngenthengake perusahaan saka tanggung jawab ing wilayah liyane. Yen aku kudu nundha marketing amarga ana tragedi nasional, iku ora ateges aku isih ora duwe klien ana kanggo tetep seneng. Aku kudu nglayani para pelanggan sing aku tanggung jawab supaya tetep seneng.

        Iki bisa uga sebabe konsumen ora ngandelake merek wiwit wiwitan. Aku uga mikir akeh sing ana hubungane karo kasunyatan manawa umume kampanye pemasaran pancen ora fokus ing kabutuhan konsumen. Cara sing dakdeleng, yaiku babagan golek pancing psikologis supaya para konsumen entuk dhuwit. Aku wis posisi bisnisku beda. Kanggo entuk kapercayan konsumen, sampeyan kudu ngerti babagan tingkat pribadi. Bisnis ibu-lan-pop proverbial minangka conto utama iki. Padha ngerti carane nambani pelanggan kaya manungsa, minangka gantos kanggo ndeleng wong minangka tandha dollar sing mung mlaku liwat lawang - lan sing pungkasanipun kagelar apa disillusion pelanggan nalika padha miwiti blanja ing toko kothak amba vs bisnis cilik ing werna. . Apa sing kedadeyan? 'Wong cilik' metu saka bisnis lan sing isih ana yaiku toko kothak gedhe lan kita kabeh ngerti apa asile: kurang kompetisi kanggo rantai gedhe lan wiwit mundhakaken rega kanthi proporsi mbalikke kanggo layanan pelanggan. Dadi babagan adol lan golek dhuwit lan dudu babagan nglayani pelanggan.

        Mangkono, aku digress. Intine yaiku babagan konsistensi lan aku mung ora rumangsa amarga salah sawijining wilayah perusahaan bisa kena pengaruh, tegese kita kudu mungkasi fungsi bisnis liyane. Pemasaran metu, nanging yen sampeyan duwe kewajiban sing kudu ditindakake, penting kanggo ngerti yen kewajiban kasebut kudu ditindakake.

        • 9

          Setuju, John. Sanadyan minangka pemilik bisnis cilik lan mantan manajer HR, aku uga bisa ngevaluasi kabutuhan karyawan lan / utawa kontraktor ing wektu kasebut lan ngidini wong liya ngaso utawa mulih amarga ana kedadeyan sing ora biasa yen perlu. dadi. Mesthine kita duwe kewajiban marang para pelanggan. Nanging - wong sing ngidini aku ketemu misiku pancen penting kanggo aku kaya pelangganku.

        • 10

          Aku setuju karo komentar iki.

          "Aku uga mikir akeh sing ana gandhengane karo kasunyatan manawa umume kampanye pemasaran pancen ora fokus ing kabutuhan konsumen"

          Pramila saking menika marketing ingkang kula tumbasaken kaliyan montor lenga ular, utawi paling mboten malih jaman PT Barnum. Pemasaran ora fokus marang kabutuhan konsumen. Nanging ngandhani konsumen "Sampeyan butuh iki." Ora seneng? "Sampeyan butuh Brand-X!" Iku model lawas banget. Tembung-tembung kasebut owah, cara penyajiane owah, nanging pungkasane pesen isih padha. "Sampeyan butuh iki." Nalika sejatine, aku ora butuh.

          Merek sing bakal dak percaya, yaiku merek sing nuduhake inisiatif tanggung jawab sosial babagan cara dhewe - lan mung sawetara. Aku ora ujar manawa merek kudu mateni olahpesen kasebut. Mung alon mudhun barang otomatis, lan ngidini kanggo kontrol manungsa liyane. Nanging, kaya sing wis kasebut sadurunge, kadhangkala luwih gampang.

          Robby, sampeyan nggawa akeh poin sing apik. Aku ora mikir yen bisnis kudu mandheg, nanging marketing kudu ngerti ana wektu lan papan, lan pesen sampeyan bisa uga luwih kuat kanthi cara sampeyan nanggapi tragedi tinimbang njaga frekuensi. Pemasaran kanggo kepentingan marketing katon cendhak, lan antitetis karo tanggung jawab sipil. Kanggo nggawe marketing warga kelas siji, iku kudu selaras karo gagasan tugas sipil lan tanggung jawab. Tegese nglebokake masyarakat kanthi sakabehe, lan mung ngidini wong golek sampeyan kanthi aktif nalika butuh. Eling-eling pengalaman manungsa sing kedadeyan, lan lungguh ing mburi kanggo perkara sing luwih penting.

          Nanging, kaya John lan Pauline, aku mikir salah sawijining prabédan utama ing antarane marketing (utamane marketing media sosial) yaiku toko sing tetep mbukak nyukupi kabutuhan, sanajan mung minangka papan kanggo ngumpul.

          Aku kira masalahku yaiku, utamane karo tweets otomatis, kita kudu nimbang kabutuhan konsumen. Amarga yen ora, iku kabeh ora ana apa-apa dening lenga ula ing titik kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.