Apa Sampeyan Pancene Konsultan Media Sosial?

Konsultan Media Sosial

Mau bengi aku duwe kesempatan luar biasa kanggo nemoni lan ngrungokake juara kaping telu Indianapolis 500, Helio Castroneves. Aku dadi tamu dadi co-host lan pelatih kinerja David Gorsage, sing takon apa aku bakal menehi update media sosial sajrone acara kasebut. Nalika aku ngatur hashtag, ngetutake sponsor, lan ngerti VIP ing kamar, sawijining profesional balap kanthi tenang banjur ndhelik lan takon:

Apa sampeyan tenan konsultan media sosial?

Cara dheweke takon supaya aku ora waspada ... kaya sing takon, yaiku sing tenan bab? Sing paling elek yaiku reaksi ku. Aku rada nesu. Dheweke ora kepengin weruh manawa media sosial minangka saluran pemasaran sing bisa digunakake… sing dianggep dheweke kalebu sing konsultan media sosial. Aku ngerti dheweke minangka konsultan pemasaran kanthi latar mburi media tradisional lan digital, kanthi semangat nambah asil kanggo perusahaan B2B lan SaaS.

Dheweke nuduhake crita babagan carane perusahaan dheweke nyewa konsultan media sosial sawetara taun kepungkur amarga kabeh rame sing kedadeyan karo media sosial. Dheweke ujar manawa wong kasebut nindakake tugas apik tenan ing media sosial, nanging ora nate ngasilake biaya bisnis sing sah. Dheweke ujar manawa pungkasane ngeculake wong kasebut amarga bakal mangkel amarga sarat validasi ROI karo medium kasebut. Dheweke kepengin weruh apa durung.

Aku kudu ati-ati tenan karo tanggepanku. Aku yakin babagan pemasaran media sosial, nanging sejatine ora my bukak saluran nalika aku kerja sama karo klien babagan strategi akuisisi - search is. Sanajan umume kedadeyan amarga industri sing dakgawe, uga prakara praktik lan keahliane. Aku seneng nuduhake lan melu liwat media sosial saben dina, nanging aku sejatine ora ngerteni minangka saluran akuisisi - sanajan ing perusahaanku dhewe.

Mangkene, aku ngerti akeh konsultan media sosial sing nindakake kampanye sing bisa diukur, nggawe kesadaran, lan malah nindakake tugas sing apik kanggo entuk pelanggan kanthi online. Aku wis jelasake kanggo wong sing diajak ngobrol - nanging ora nganggep solusi kanggo saben bisnis. Aku mikir manawa media sosial bisa nggawa nilai kanggo organisasi ing njaba akuisisi langsung uga:

  • ngawasi merek lan pesaing sampeyan kanthi online kanggo ngenali masalah lan kesempatan ing industri sampeyan. Ana macem-macem informasi sing sadurunge perusahaan kudu nyewa ahli statistik survey lan polling kanggo entuk akses. Saiki, asring kasedhiya ing platform sosial. We tresna Agorapulse - sing dadi duta besar merek.
  • Sukses Pelanggan minangka kekuwatan media sosial liyane. Yen sampeyan duwe tim sukses pelanggan sing responsif lan migunani sing bisa nemokake resolusi kanggo calon pelanggan lan pelanggan sing ana, media sosial bisa dadi saluran sing apik kanggo nggawe kapercayan lan njaga pelanggan.
  • Kesadaran minangka strategi angel kanggo ngukur ROI, nanging iki minangka fungsi strategis kanggo strategi media sosial sing padhet. Nanging, iku liyane sing butuh bakat. Ngrungokake swarane merek sampeyan lan nyebar ing antarane masarakat ora gampang, nanging bisa uga larang regane. Ing sawetara titik, yen kompetisi sampeyan ngrusak ... sampeyan kudu bisa ngukur manawa prospek ngerti bisnis sampeyan minangka pilihan.
  • dateng minangka mupangat liyane saka media sosial sing angel diukur. Aku bisa golek telusuran kanthi online lan golek produk utawa layanan sing pengin dakgawe ... nanging banjur dakbaleni menyang klompok profesional utawa klompok profesional Facebook lan takon babagan pendapat. Yen aku ndeleng akeh negatif ing kana, aku biasane bakal pindhah menyang pilihan sabanjure. Duwe penggemar sing nuduhake pirang-pirang ton babagan hebat perusahaan ing online bisa uga ora tanggung jawab kanggo keputusan tuku, nanging bisa mbantu.

Aku menehi ngerti, yen aku dudu konsultan media sosial sepenuh wektu, aku ora nate nglirwakake media sosial karo klien. Aku kerep nggabungake alat kanggo nerbitake kanthi otomatis lan nuduhake informasi kualitas kanthi online karo pamirsa, lan aku bakal nggawe mekanisme umpan balik sing bisa ditanggepi perusahaan. Aku nindakake iki amarga aku ora bisa mbenerake biaya saka konsultan media sosial full-time, nanging klienku isih isih ngerti yen bisa entuk media sosial.

Lan, aku menehi saran supaya perusahaane bisa uga ora nemokake konsultan sing cocog kanggo nulungi dheweke. Aku nganggep konsultan media sosial sing hebat bisa mbenerake biaya saka media iki ... lan yen ora bisa, dheweke bakal terus terang babagan cara nggunakake tanpa biaya saka ahli sing ditarget.

Ing balapan, ing ngendi ana sawetara pamisahan ing antarane para penggemar lan driver, aku mikir pemasaran media sosial ngirim bathi karo bukti ROI. Penggemar balap duwe karemenan kanggo merek sing sponsor drivere - beda karo olahraga liyane. Nuduhake merek kasebut liwat media sosial, nalika nyedhiyakake backyard kanggo urip driver minangka kesempatan sing luar biasa. Koordinasi karo sponsor sampeyan lan ngukur kesadaran lan prilaku tuku para penggemar! Nalika ngobrol karo dheweke, ora bakal dadi fokus saka konsultan kasebut. Mbok kesempatan sing ora kejawab.

Aku mikir aku ganti pikir babagan saluran kasebut ... lan nalika nindakake, aku ganti pendapat babagan istilah kasebut konsultan media sosial uga.