Cekake Cukup Nggoleki Jawaban

baseball-cap.jpgAwal minggu iki, aku ngirim tweet kanggo promosi produk sing apik banget. Aplikasi kasebut kanthi grafis apik banget lan migunani… nanging aku ora bisa ngerteni apa sejatine iya or carane digunakake tanpa akeh gaweyan.

Perusahaan langsung tweet maneh yen antarmuka "sederhana". Aku mangsuli, "matur nuwun!". Aku ora bakal mbantah logika. Dheweke jelas luwih cerdas tinimbang pangguna ... sing ahli teknologi lan geek.

Sampeyan bisa nggawa jaran menyang banyu, nanging sampeyan ora bisa ngombe.

Mesthi wae, antarmuka iku gampang kanggo wong. Dheweke dibangun! Aplikasi sing dimaksud pancen wis ana ing pasar, ora owah, suwe-suwe kanthi adopsi sing alon banget. Hmmm… dadi kita durung entuk adopsi kanthi cepet lan entuk saran yen antarmuka ora relevan. Mungkin wong loro kasebut nyambung?

Ora adil yen ngina pangguna kanthi mikir yen dheweke bisu. Relatif, sampeyan kudu nganggep dheweke bisu! Aku ora ujar manawa kabeh pangguna ora bisu ... mung nyetel 'pikiran' nalika mikir babagan pengalaman pelanggan.

ing sandi pacelathon karo Clint Page, dheweke nyebutake media sosial minangka sumber informasi pelanggan sing luar biasa - ngirit dhuwit lan wektu kanggo survey, grup fokus, lan strategi. Pelanggan seneng produk kasebut, lan dheweke ngerti apa sing dibutuhake supaya bisa luwih gampang urip ... uga Dotster sing luwih sukses. Dotster mung kudu nyelehake dhasar kanggo miwiti ngrungokake!

Yen sampeyan perusahaan teknologi, obrolan kasebut wis kedadeyan babagan produk sampeyan! Sampeyan bisa nggoleki Twitter, coba a Kaca Kipas ing Facebook, gunakake Lansiran Google utawa cukup kirim kiriman blog lan njaluk saran. Yen pangguna ngerti sampeyan lagi ngrungokake, mula bakal menehi wangsulan sing dibutuhake. Sampeyan mung kudu cukup trampil nemokake wangsulan.

3 Komentar

  1. 1

    Coba pikirake, wong iki minangka salah sawijining panemuan sederhana sing ora bisa ngendhegake lengen. Pembuat topi kudu mikir maneh antarmuka chapeau.

  2. 2

    Newsflash kanggo pangembang piranti lunak. Ora preduli sepira keren utawa nggumunake piranti lunak sampeyan, yen kudu luwih saka 60 detik nyoba ngerteni carane nggawe soko, aku instal.

  3. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.