Media Sosial + Analytics = Ora akurat

Depositphotos 51404187 s

Yen aku takon sampeyan sumber sing nyedhiyakake lalu lintas luwih akeh menyang situs sampeyan, Twitter utawa Facebook… kepiye sampeyan bisa nemtokake? Mayoritas web Analytics pangguna bakal mlebu lan ndeleng sumber sing dirujuk lan ngasilake regane. Kuwi masalah.

Sawetara perusahaan mung nambah "twitter.com" minangka sumber sing ngrujuk lan mikirake trik kasebut. Ora ngono. Jumlah pengunjung sing dituju saka twitter.com mung wong sing wis ngeklik link saka kaca web twitter.com sing mbukak lan entuk kaca sampeyan. Yen sampeyan ora ngandel, deleng segmen ing ngisor iki hootsuite.com lan saka Twitter.com:

segmentasi

Paling ora nganggoHootsuite, sampeyan ndeleng situs sing ngrujuk…. utawa sampeyan? Ya, yen aku nggunakakeHootsuite aplikasi ing Droid utawa iPhone, sejatine ora katonHootsuite minangka situs sing ngrujuk! Kasunyatane, link apa wae sing teka saka aplikasi diidentifikasi minangka lalu lintas langsung tanpa referrer.

Adhuh Lan saya suwe saya parah.

Aplikasi dominasi twitter twitter lan wiwit uga ditampilake karo Facebook. Nalika kabeh pindhah menyang seluler, kita kabeh lagi nggarap aplikasi seluler lan nyambung. Aku nggunakake Adium kanggo ngobrol ing Facebook… dadi kapan wae aku ngeklik link sing dikirim kanca Facebook, lalu lintas ora dirujuk menyang Facebook. Katon minangka a riko langsung tanpa referensi.

Asile, perusahaan ora nganggep lalu lintas media sosial kanthi ngandelake ora lengkap Analytics. Amarga mayoritas jagad online nggunakake Google, mula ora bakal dadi luwih apik. Google mangu-mangu Google bakal mbangun Analytics gateway kanggo kanca-kanca ing Facebook or Twitter. Dadi apa sing kudu ditindakake perusahaan?

Pisanan, sampeyan bisa uga pengin investasi ing pihak katelu Analytics alat Klien lan kanca-kanca ing Webtrends nggarap kemitraan karo bit.ly… pamindhahan sing aku yakin bakal ngganggu Analytics donya.

Tanpa investasi ing sing anyar Analytics platform, isih ana perkara sing bisa sampeyan lakoni.

  1. Pisanan yaiku nggunakake tombol retweet resmi Twitter ing situs sampeyan. Tombol bisa skrip kanggo nyakup kode kampanye sing bakal nglacak kunjungan maneh menyang tombol sampeyan ... banjur bisa disingkat nggunakake pihak katelu kaya bit.ly. Aku nyaranake layanan pro bit.ly kanggo ngatur lan nggunakake URL sing disingkat dhewe. Yen sampeyan nindakake iki, wong ora bakal luwih seneng nyalin lan nempel URL lan nyepetake dhewe.
  2. Kapindho yaiku nambahake querystring pelacakan kampanye menyang URL sadurunge disingkat. Iki bakal ngidini sampeyan nglacak Twitter minangka sumber ing kampanye lan bisa menehi sampeyan ngukur total lalu lintas sing luwih akurat babagan pariwara sampeyan.

Yen sampeyan push feed blog menyang Twitter nggunakake alat kaya Twitterfeed, sampeyan bisa nambah kode kampanye Google Analytics lan nyingkat karo akun bit.ly kanthi otomatis. Ora ana masalah manawa para pengunjung teka saka sampeyan sing menehi umpan liwat Twitterfeed.

Aku ora nyoba hack Facebook kaya kode tombol kanggo ditambahake ing querystring… Aku ora yakin bakal ana pengaruh ing titik iki, nanging bisa uga bisa. Sampeyan bisa uga nemoni masalah yen sampeyan duwe rong URL sing beda sing disenengi, sanajan… siji kanthi kode kampanye lan siji tanpa.

Intine yaiku situs sampeyan bisa uga ndeleng luwih akeh lalu lintas tinimbang sing sampeyan pikirake saka sumber media sosial. Aplikasi seluler lan aplikasi desktop nyuda nilai kunjungan kasebut lan butuh kerja ekstra kanggo mbantu asal mula pengunjung kasebut. Nganti kita ndeleng sawetara asil dandan sing penting ing Analytics, sampeyan kudu menehi perhatian marang bedane iki.

6 Komentar

  1. 1

    Doug, postingan hebat - iki masalah pas sing aku deleng akhir-akhir iki. Sampeyan ujar manawa sampeyan bisa nambah kode pelacakan GA nggunakake TwitterFeed nanging aku ora bisa ndeleng pilihan ing endi ...

  2. 2

    Doug, aku durung ngandel yen durung ana sing menehi komentar babagan iki. Aku sejatine nulis postingan sing padha banget saiki lan aku kelingan aku pengin referensi sing iki. Matur nuwun kanggo artikel kasebut. Aku bakal yakin bakal nyambung maneh saka kirimanku.

  3. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.