Media Sosial: Jagad Kemungkinan kanggo Usaha Cilik

bisnis sosial

Sepuluh taun kepungkur, opsi pemasaran kanggo pamilik bisnis cilik cukup winates. Media tradisional kaya radio, Tv lan malah pariwara cetak pancen larang banget kanggo bisnis cilik.

Banjur bareng internet. Pemasaran email, media sosial, blog lan tembung iklan menehi kesempatan kanggo pamilik usaha cilik supaya pesenane ora bisa dilalekake. Dumadakan, sampeyan bisa nggawe khayalan, perusahaan sampeyan luwih gedhe kanthi pitulung situs web sing apik lan program media sosial sing kuwat.

Nanging kepiye carane perusahaan kasebut nggunakake alat kasebut? Saben taun wiwit 2010, kita wis takon babagan pamilik bisnis cilik kanggo ngerti kepiye media sosial cocog karo campuran pemasaran.

Saben taun, data ndhukung sawetara pendapat sing wis suwe lan goyangake kapercayan liyane. Dadi kita siyap takon pitakon maneh Sanajan sawetara prekara tetep stabil, kita wis ndeleng owah-owahan amarga pamilik katon luwih aktif, lan kepengin nggunakake media sosial kanggo luwih saka kesadharan merek. Kita pengin ngerti apa sing kita tingali saka klien cukup khas ing pamirsa sing luwih jembar.

Ing panaliten taun kepungkur, sanajan para pemilik njupuk peran sing luwih aktif, jumlah rata-rata wektu sing diinvestasikan ing media sosial terus mudhun sithik. Komentar ing panelitian kayane nuduhake penurunan sing ditindakake dening campuran alat produktivitas sing luwih akeh lan pendekatan media sosial sing luwih fokus.  Kita penasaran kanggo ndeleng apa iki bakal terus ing 2013.

Forbes lan publikasi liyane nggawe prediksi panggunaan media sosial kanggo perusahaan sing luwih gedhe, kita pengin ngerti apa sing kedadeyan ing komunitas bisnis cilik.

Apa pungkasane Google+ bakal entuk ruang ing meja kanthi Facebook, Twitter lan Linkin? Setahun kepungkur luwih saka 50% responden ujar manawa ora mlebu ing G +. Secara pribadi, aku isih isih adoh saka jaringan iki, nanging aku pengin ngerti apa sing diandharake data kasebut.

Kepiye Pinterest, Instagram lan situs adhedhasar gambar liyane cocog karo campuran sosial? Setahun kepungkur, aku seneng banget karo situs foto sing saya akeh iki, nanging umume, klien bisnis cilikku durung antusias banget nyilem.

Dadi, yen sampeyan duwe utawa makarya kanggo perusahaan sing kurang saka 100 karyawan, kita kepengin ngerti apa sing sampeyan pikirake. Kepiye sampeyan nggunakake media sosial minangka bagean saka marketing. Coba mung sawetara menit kanggo njawab pitakon ing survey.  Kita bakal nglumpukake data nganti pungkasan Februari, banjur nuduhake asil ing musim semi iki.

 

 

 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.