5 Cara Nggunakake Ngrungokake Sosial Kanggo Nambah Strategi Pemasaran Konten

Gunakake Ngrungokake Sosial kanggo Ngapikake Pemasaran Konten

Konten minangka raja - kabeh pemasar ngerti. 

Nanging, asring, pemasar konten ora mung gumantung karo katrampilan lan bakat - dheweke kudu nggabungake taktik liyane ing strategi pemasaran konten supaya luwih kuat. Rungokake sosial ngapikake strategi sampeyan lan mbantu sampeyan langsung ngobrol karo konsumen nganggo basane.

Minangka pemasar konten, sampeyan bisa uga ngerti manawa konten sing apik ditemtokake dening rong fitur: 

  1. Konten kasebut kudu dituduhake menyang target pamirsa, yaiku mangsuli pitakon lan ngrampungake masalah. Kanggo nggawe konten kaya iki, sampeyan kudu ngerti apa masalah kasebut. Sampeyan mbutuhake akeh informasi babagan pelanggan lan prospek, kekarepan lan kabutuhan.
  2. Konten kasebut kudu cocog karo tren saiki. Konten sing digawe kudu seger lan relevan, kanggo ngatasi masalah saiki. Ing jagad Internet kanthi cepet, ora ana sing kepengin ngrungokake kedadeyan sing umure wis pirang-pirang wulan.

Yen sampeyan ngetrapake rong aturan kasebut, sampeyan bakal mesthi entuk konten sing nyengkuyung. Nanging kepiye manawa sampeyan nggawe manawa konten kasebut relevan karo para pelanggan lan cocog karo tren?

Rungokake sosial minangka wangsulan! Rungokake sosial nanggapi rong tantangan utama sing kasebut ing ndhuwur: sampeyan ngidini sampeyan nganalisa pamirsa lan pemahaman merek sampeyan uga tren online sing paling apik. Sampeyan ora prelu ngramal apa sing pengin diwaca utawa ditonton para pamirsa - sampeyan duwe data angel sing nuduhake sampeyan. 

Sampeyan bisa uga wis ngurus SEO lan mbayar statistik kaca kanggo nglacak kinerja konten sampeyan. Nanging, mung ngrungokake sosial sing bisa nuduhake titik nyeri sing tepat saka pamirsa target lan uga frase sing tepat sing digunakake kanggo njlentrehake titik nyeri kasebut. Sejatine sampeyan nyelehake sampeyan ing sepatune tanpa gaweyan. 

Ngrungokake sosial minangka antidote sing sampurna tumrap pamblokiran kreatif. Ora ngerti apa sing bakal dibahas ing blog utawa video anyar sampeyan? Priksa analytics ngrungokake sosial lan menehi akeh ide anyar!

Ana luwih saka siji cara nggunakake ngrungokake sosial kanggo nggawe konten, lan ing artikel iki, kita bakal nyritakake babagan sing paling populer.

Nanging, sadurunge nutupi tips sing bisa ditindakake lan kepiye carane, ayo ngrembug kanthi ringkes apa sing diarani sosial. 

Apa Rungokake Sosial?

Rungokake sosial yaiku proses nglumpukake lan nganalisis data online kanggo wawasan produk lan pemasaran. Data iki bisa sumber saka media sosial, situs web warta, forum, blog, agregator review, lan web.

Awario

Ana akeh cara kanggo ngetrapake alat ngrungokake sosial ing nggawe konten lan ing strategi pemasaran umume. Sampeyan bisa nganalisa pengaruh, pesaing, tren saiki, nglacak kesehatan merek sampeyan, golek petunjuk panas, nemokake kesempatan backlinking, atur reputasi merek sampeyan, lan liya-liyane.

Piranti ngrungokake sosial nglumpukake data adhedhasar tembung kunci sing sampeyan lebokake - katon kanggo tembung kunci ing kiriman media sosial, artikel, lan pesen forum lan nganalisa lan panulis. Yen sampeyan pengin nganalisa reputasi utawa kesadaran merek, sampeyan lebokake jeneng merek minangka tembung kunci. Yen sampeyan pengin ngawasi pesaing, sampeyan menehi jeneng merek lan jeneng produk. Yen sampeyan pengin nganalisa pamirsa, sampeyan lebokake tembung kunci sing gegandhengan karo niche. Gagasane jelas.

Rungokake sosial nyedhiyakake macem-macem wawasan demografi lan prilaku. Contone, sampeyan bisa sinau:

  • Lokasi pamirsa target (utawa pesaing)
  • Jenis kelaminipun
  • Basa apa sing dikandhakake
  • Kepiye perasaan dheweke babagan topik tartamtu
  • Topik apa sing paling penting sing paling dibahas
  • Lan liyane!

Sejatine, sampeyan entuk informasi tanpa wates babagan wong sing pengin dikonversi dadi pelanggan. Lan kaya sing sampeyan ngerteni, informasi iku kekuwatan. Saiki kita ngerti apa sing diarani ngrungokake sosial. Ayo ngliwati limang cara kanggo nggunakake ngrungokake sosial ing strategi konten sampeyan. 

1. Gunakake Ngrungokake Sosial Kanggo Ngerteni Pamirsa Luwih Apik

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, ngrungokake sosial bisa menehi wawasan penting babagan target pamirsa - demografi, prilaku online, minat, rasa ora seneng, lan liya-liyane. Sampeyan mung kudu milih tembung kunci sing cocog kanggo nglumpukake data sing dibutuhake. 

Ngomong sampeyan merek susu adhedhasar tanduran, target pamirsa kalebu vegan lan wong sing ora duwe toleransi laktosa. Dadi, tembung kunci sing kudu sampeyan gunakake yaiku vegan, tanduran, intoleransi laktosa, lan sawetara liyane sing ora ana gandhengane karo produk sampeyan nanging isih relevan kayata bebas kekejeman, gaya urip ijo, ramah lingkungan, etc.

Alat Ngrungokake Sosial Awario
Screenshot sing dijupuk saka Awario alat ngrungokake sosial.

Tip panas: Amarga alat ngrungokake sosial nggoleki tembung kunci sing sampeyan lebokake, priksa manawa sampeyan nambahake kabeh variasi ejaan.

Alat ngrungokake sosial canggih kayata Awario utawa Talkwalker nglumpukake lan nganalisa data real-time lan sejarah kanthi bebarengan. Dadi, sampeyan bisa ndeleng wawasan demografi lan prilaku langsung. Sampeyan bisa ndeleng apa sing dicritakake wong babagan veganisme lan intoleransi laktosa kanthi online, gangguan jender, negara sing asale, perasaan babagan topik, situs web lan jaringan media sosial sing disenengi para vegan, lan liya-liyane. 

Wawasan Ngrungokake Sosial Awario

Mangkene conto sawetara wawasan sing bisa dipikolehi saka data ngrungokake sosial. Cuplikan gambar kasebut dijupuk saka alat ngrungokake sosial Awario. Fitur kasebut analisis sentimen, gangguan jender para panganggit, negara-negara sing diarani nyebutake lan awan Topik. 

Iki nggambarake topik pacelathon utama ing antarane vegan. Kaya sing sampeyan ngerteni, tembung kasebut produk, uga macem-macem variasi produk vegan (daging, keju, permen), asring dikatutake.

Pemasar konten bisa langsung njaluk ide kanggo nggawe dhaptar produk vegan sing paling apik - lan durung ndeleng postingan masing-masing kanggo ndeleng topik sing dibahas wong kanthi luwih rinci. Yen mbukak feed Mentions kanggo ndeleng artikel lan kiriman media sosial, kita bisa nemokake inspirasi kanggo kiriman blog, video, lan kiriman media sosial!

Saiki ayo goleki sebutan susu ing data sing dikumpulake. Amarga wis Natal, akeh wong sing nyebutake preinan ing tweet babagan susu:

  • "Kepiye Santa mangan susu lan cookie yen laktosa ora sabar?"
  • "Apa cara paling apik kanggo nyiyapake endhog tanpa susu sapi?" 

Iki kabeh minangka pitakonane wong liya lan sampeyan bisa nggawe konten kanggo njawab hiburan utawa pendhidhikan. 

2. Gunakake Ngrungokake Sosial Kanggo Ngenali Tren

Ora mungkin pamirsa tetep padha: minat lan pendapate saya suwe saya suwe. Mula penting banget kanggo nglacak tren ing industri sampeyan lan nyetel konten sampeyan karo owah-owahan kasebut.

Kanthi pitulung ngrungokake sosial, sampeyan bisa ngawasi jinis konten apa wae sing dadi virus lan entuk inspirasi kanggo kiriman sampeyan dhewe.

nggunakake tren Google lan tab Trending ing Twitter uga bisa mbantu sampeyan. Nanging, ngrungokake sosial mbantu sampeyan supaya ngawasi tren luwih fokus. Sampeyan bisa target niche utawa uga komunitas Internet tartamtu lan nglacak tren ing antarane komunitas kasebut khusus. Sampeyan bisa nindakake kanthi ngawasi istilah, frase, utawa malah jeneng khusus industri. 

Kanggo ndeleng tren ing industri sampeyan, waca akeh sebutan sing ditemokake tembung kunci. Yen sampeyan ndeleng nomer kasebut tiba-tiba mundhak, bisa uga ana tren anyar sing mundhak. Cloud topik utawa awan tembung uga bisa mbantu sampeyan ngerteni tren ing ceruk sampeyan.

awario feed ngrungokake sosial

3. Gunakake Ngrungokake Sosial Kanggo Sinau Saka Pengaruh

Pemimpin lan pengaruh bisa uga nuntun keputusan pemasaran konten sampeyan. Influencer ing ceruk minangka indikator alami saka konten sing pengin dideleng para pamirsa.

Pangaruh Ngrungokake Sosial Awario
Screenshot sing dijupuk saka Awario alat ngrungokake sosial.

Sampeyan ora prelu njupuk langkah ekstra kanggo nemokake pengaruh ing industri. Alat ngrungokake sosial sing luwih maju nuduhake sampeyan dhaptar akun sing paling berpengaruh sing ngomong babagan topik sing pengin dianalisis. Dhaptar biasane diurutake miturut ukuran pamirsa kaya sing bisa dideleng ing gambar.

Sawise entuk dhaptar, bukak profil / saluran Youtube / blog ing Instagram, lan priksa jinis konten sing dikirim. Beri perhatian ora mung kanggo topik nanging uga kepribadian pimpinan opini uga. Apa citrane? Apa padha karo merek sampeyan utawa beda kanthi drastis? 

Kerep cara pengaruh influencer lan polah berperan penting ing panjaluk kasebut. Ngrungokake prekara kasebut bisa mbantu sampeyan nganalisa konten sampeyan dhewe - yen swasana lan swasana bisa luwih apik tinimbang sampeyan, bisa uga sampeyan bisa ngganti konten sampeyan supaya cocog karo pilihan pamirsa.

Sampeyan uga bisa nyiyapake tandha ngawasi kanggo influencer khusus sing populer ing ceruk nggunakake jeneng lan media sosial minangka tembung kunci. Iki bakal ngidini sampeyan nglacak kiriman lan video ing blog sing dadi perhatian paling dawa sajrone wektu sing luwih suwe mula bisa dingerteni babagan strategi kontene. Pangerten iki bisa nambah konten sampeyan dhewe.

Tip panas: Pemasaran influencer ora ana ing wilayah tanggung jawab sampeyan sampeyan isih bisa nggayuh pengaruh kanggo dadi pengelola konten. Ngundang wong-wong mau kanggo kolaborasi ing sawetara konten, utawa nawakake dadi tuan rumah konten ing platform sampeyan. Yen ahli, coba saranake wawancara karo dheweke. Entuk kreatif!

4. Gunakake Ngrungokake Sosial Kanggo Nganalisis Pesaing

Analisis pesaing minangka cara paling apik kanggo ndeleng taktik pemasaran apa sing bisa digunakake tanpa nggunakake wektu utawa dhuwit kanggo eksperimen. Ngawasi pesaing sampeyan menehi katrangan babagan konten sing narik kawigaten para pamirsa, konten apa wae sing bakal entuk akeh saham, lan konten sing gagal. 

Nanging, ora cukup mung kanggo ndeleng apa sing dikirim kanthi online lan nyalin. Konten sampeyan ora kudu apik, kudu luwih apik tinimbang sing padha. Rungokake sosial bisa mbantu sampeyan ngidentifikasi postingan blog, video, lan postingan media sosial sing paling akeh dituduhake lan sing ora sukses lan nganalisa apa sing nggawe dheweke dadi kaya ngono.

Ayo bali menyang conto susu-tanduran. Ngawasi pesaing sampeyan bisa nuduhake manawa konten sing paling populer sing digawe yaiku resep sing kalebu susu adhedhasar tanduran. Nanging, sampeyan ngerti manawa ora asring dikirim. Sanalika, dheweke ngirim akeh artikel babagan mupangat kesehatan diet vegan - nanging nalika ngawasi merek, sampeyan bakal weruh manawa artikel kasebut ora entuk akeh saham utawa sebutan. 

Yen sampeyan mung ndeleng strategi posting sampeyan mikir "Hm, yen terus-terusan ngirim artikel sing gegandhengan karo kesehatan, mesthine bakal disenengi para pamirsa." Nanging ngrungokake sosial nuduhake manawa sejatine ora bener. Lan sampeyan bakal luwih bijak nganalisa kiriman resep kanggo nambah konten sampeyan.

Kanthi informasi iki, sampeyan bisa nggawe formula kanggo strategi konten sing sukses.

5. Gunakake Ngrungokake Sosial Kanggo Gunakake Konten Generasi Panganggo (UGC)

Apa ana cara sing luwih apik kanggo nggawe konten sing relevan karo pamirsa tinimbang nggunakake konten digawe dening pamirsa sampeyan? Konten sing digawe pengguna ora mung kanggo para pelanggan ing pangertene sing paling apik, nanging uga bakal nggawe percoyo kanggo calon pelanggan. Dheweke bisa ngerti manawa wong nggunakake produk utawa layanan sampeyan. 

Contone, taun iki Twitter njaluk pandherekipun supaya manggang taun 2020 babagan balesan. Wis taun sing angel, mula ana akeh sukarelawan. Twitter banjur nuduhake balesan paling lucu ing layar Time Square kanthi wektu nyata. Tim pemasaran Twitter ora kudu nulis baris - kabeh konten digawe dening pangguna!

Posting media sosial bisa gampang dilebokake ing kiriman blog. Sampeyan bisa luwih maju lan nggawe kiriman media sosial saka pangguna minangka sorotan postingan blog sampeyan. Contone, sampeyan bisa nggawe kiriman blog sing digawe saka pitakon babagan produk ing media sosial - lan wangsulan ing kiriman kasebut. Utawa syuting Q&A. Buzzfeed minangka salah sawijining pencipta konten sing paling sukses ing jaman saiki, lan setengah saka kiriman kasebut mung minangka koleksi tweet lucu babagan topik tartamtu. 

konten sing digawe pengguna buzzfeed

Ing pangerten sing padha, sampeyan bisa nggawe studi kasus karo para pelanggan, nyritakake - iki minangka pilihan sing apik kanggo perusahaan B2B. 

Konten sing digawe pengguna duwe keuntungan tambahan kanggo ngasilake kapercayan. Wong luwih seneng percaya karo kanca liyane kaya dheweke. Lan wong-wong sing menehi konten ing pungkasane rumangsa dihargai sampeyan. Kabeh wong menang!

Nggoleki konten sing digawe pangguna gampang banget amarga sampeyan ora prelu nggawe tembung kunci sing cerdas kanggo target pencarian - sampeyan mung kudu ngawasi merek lan produk sampeyan. Kanthi mangkono sampeyan bakal entuk saben sebutan merek ing media sosial lan online, malah sing ora menehi tag langsung sampeyan.

Ngrungokake Sosial Penting

Rungokake sosial yaiku sing ngidini sampeyan nggawe konten sing ngobrol karo pelanggan. Ora gumantung karo swasana lan perasaan sampeyan, alat ngrungokake sosial menehi data angel kanggo nuduhake topik apa sing narik kawigaten para pamirsa lan jinis konten sing narik kawigaten.

Kayane kothak sihir sing ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti kanggo nggawe konten sing sampurna - nanging tinimbang sihir, analisis data. 

Mlebu Gratis kanggo Awario

2 Komentar

  1. 1

    Matur nuwun kanggo tips apik! Aku ndeleng akeh pamilik bisnis cilik sing nggawe konten babagan apa wae sing dirasakake tanpa ana strategi apa wae, banjur kepengin ngerti kenapa ora entuk asil sing dibutuhake. Aku ora setuju maneh yen ngrungokake sosial kudu dadi bagean saka strategi konten, nanging ana cara sing bener lan cara sing salah kanggo nindakake.

    • 2

      Hei Alison, matur suwun saran! Iki ngrungokake sosial sing bener banget minangka bagean penting saka strategi isi. Ing artikel kasebut, aku nuduhake luwih akeh gambaran babagan cara ngetrapake. Mesthi, kabeh pendekatan kudu dipikirake kanthi tliti.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.