5 Cara Ngrungokake Sosial Nggawe Kesadaran Merek sing Sampeyan Pancene Pengin

Ngrungokake Sosial kanggo Kesadaran Merek

Bisnis saiki kudu luwih ngerti tinimbang yen ngawasi media sosial nalika nyoba nambah pangenalan merek wis ora cukup. 

Sampeyan uga kudu ngupayakake apa sing dikarepake pelanggan (lan ora dikarepake), uga tetep ngerti tren lan kompetisi industri paling anyar. 

Ketik ngrungokake sosial. Ora kaya ngawasi, sing ndeleng sebutan lan tingkat keterlibatan, sosial ngrungokake sentimen ing data iki. Ayo nyelehake tren iki lan deleng kenapa penting.

Nanging pisanan:

Apa Kesadharan Merek?

Kesadharan merek minangka sawetara wong sing ngerti babagan bisnis sampeyan lan ngakoni manawa ana. Ora dadi masalah manawa dheweke wis krungu babagan sampeyan, utawa ngerti sapa sampeyan, utawa yen dheweke ngerti apa sing sampeyan lakoni. 

Nalika nggawe kesadaran merek, penting banget nggawe citra perusahaan sing bakal ngidini sampeyan nyambung karo pelanggan kanthi level emosional.

Mbangun merek minangka aspek penting ing pemasaran online. Penting kanggo nggawe manawa wong ngerti sapa sampeyan lan apa sing diarani merek sampeyan. Iki bakal mbantu dheweke dipercaya lan percaya karo informasi sing diwenehake. 

Iki uga minangka cara sing apik kanggo nambah pamirsa lan nggawe kapercayan karo wong sing wis ngerti sampeyan.

tanpa kesadaran merek, yen pelanggan nemokake sampeyan, bisa uga ora ngerti utawa dipercaya produk utawa layanan sampeyan.

Kepiye Cara Ngukur Kesadaran Brand?

Ayo diwiwiti kanthi metrik kesadharan merek sing bisa diitung, sing kudu menehi pemahaman umum babagan persepsi merek sampeyan kanthi online. 

Deleng frekuensi sebutan merek sampeyan lan saka endi asalane pengunjung. Cara paling gampang kanggo nindakake iki yaiku nglacak lalu lintas langsung (sembarang lalu lintas sing langsung menyang situs sampeyan tanpa rujukan saka mesin telusuran utawa media sosial) kanthi alat kaya Google Analytics lan Google Search Console. 

Kanthi alat kasebut, sampeyan bisa ndeleng peringkat mesin telusuran perusahaan, kalebu jumlah wong sing wis ngetik situs web langsung menyang garis telusuran.

Metrik kesadaran merek kualitatif, ing tangan liyane, luwih angel diukur.

Kanggo njupuk gambar gambar merek sampeyan sing bener-bener akurat, ngawasi merek sampeyan kanthi online lan maneh saran saka pelanggan, apa positif, negatif, utawa netral. 

Gunakake platform media sosial kaya Facebook lan Twitter kanggo nglacak nyebutake merek sampeyan. Kanthi nglacak volume sebutan uga sentimen pangguna, sampeyan bisa nyambungake titik ing antarane pangarepan lan kepuasan pelanggan.

Nanging ngawasi media sosial wae cukup kanggo ngerti kesadharan merek sampeyan?

Punika ing ngendi ngrungokake sosial gampang digunakake.

Apa Rungokake Sosial?

Rungokake sosial yaiku nalika ngrungokake merek sampeyan supaya luwih ngerti apa sing dipikirake wong babagan produk lan layanan sampeyan.

Kepiye cara ngrungokake sosial? Biasane sampeyan bakal ngrungokake jeneng merek, pesaing lan tembung kunci sing ana gandhengane karo bisnis sampeyan. Nanging sampeyan ora mung bakal nindakake iki ing media sosial. Sampeyan uga bisa ngrungokake sosial ing macem-macem situs, kalebu blog, situs forum, lan ing endi wae ing Internet.

Sampeyan banjur bakal nggunakake data sing wis diklumpukake kanggo tumindak sabanjure kaya strategi pemasaran konten supaya luwih apik kanggo pamirsa utawa nambah produk utawa layanan luwih dhisik.

Kanthi tembung liya, ngrungokake sosial minangka cara paling cepet kanggo ndeleng apa sing dicritakake pelanggan babagan merek sampeyan lan kanggo ngerti wawasan paling anyar babagan industri sampeyan, uga pesaing sampeyan.

Rungokake sosial padha karo pemantauan media sosial amarga sampeyan lagi pengin nyebutake merek; uga beda, amarga fokus ing swasana kasebut kasebut kanggo ngerteni wawasan kritis bisnis.

Dadi, kepiye bisnis nggunakake ngrungokake sosial kanggo nambah kesadharan merek.

Napa Merek Nganggo Ngrungokake Sosial?

  1. Ngenali titik nyeri - Kanthi nggunakake ngrungokake sosial, sampeyan bisa nganalisa manawa ana komponen sing ilang sing digoleki lan ora ditrapake dening produk pesaing utawa pesaing sampeyan. Banjur, sampeyan bisa njupuk kauntungan saka data kasebut kanggo nduwe poros lan nambah strategi pemasaran supaya cocog karo apa sing bakal digoleki calon pelanggan. Nggunakake Google Alerts dhewe kanggo ngawasi industri lan merek sampeyan saiki, ora cukup saiki, amarga frekuensi lan relevansi Google Alerts bisa uga ora pas. Kanthi nggunakake alat sing luwih canggih kaya Awario, sampeyan bisa nglacak perkembangan paling anyar ing industri sampeyan uga nganalisa pesaing kanthi luwih tliti.
  2. Nindakake Tren Paling Anyar - Cukup ngerti babagan rasa nyeri pelanggan ora cukup. Sampeyan uga kudu ngerti apa sing muncul ing industri sampeyan supaya sampeyan bisa numpak lan nyekel pamirsa kanthi cara kasebut. Kata kunci lan topik sing sampeyan ngawasi cenderung mekar nalika suwe-suwe. Kanggo entuk wawasan luwih akeh saka macem-macem sumber sekaligus, alat kaya Awario mbantu sampeyan nemokake tembung kunci lan topik sing asring digunakake wong ing pirang-pirang outlet online.
  3. Nambah Layanan Pelanggan - Ora rahasia manawa konsumen golek media sosial kanggo sambat babagan merek. Survei dening Rating JD Power nemokake manawa 67% wong nggunakake media sosial kanggo dhukungan pelanggan; Sprout Sosial nemokake manawa 36% wong sing duwe pengalaman negatif karo perusahaan bakal ngirim babagan kasebut ing media sosial. Kanthi nggunakake ngrungokake sosial, sampeyan bakal bisa entuk pemahaman sing luwih apik babagan apa sing dicritakake para pamirsa babagan produk utawa perusahaan umume. Iki nyedhiyakake kesempatan tanpa wates kanggo merek sampeyan dandan ora mung penawaran nanging uga cara ngatasi umpan balik lan keluhan pelanggan.
  4. Ngasilake Panuntun Anyar - Sawise ngrungokake sosial, sampeyan bakal kaget amarga ana pelanggan anyar sing bakal teka nalika lagi golek rekomendasi produk.
  5. Jual Sosial Kanthi Kata Kunci - Kanthi pitulung ngrungokake sosial, sampeyan bisa nglacak tembung kunci tartamtu sing digunakake pelanggan kanggo riset masalah lan banjur nggawe obrolan sing luwih jero kanggo adol sosial. Aja wiwit adol sithik ing wiwitan, nanging luwih becik nuduhake informasi sing migunani sing dikarepake. Iki bakal mbantu sampeyan nampilake merek minangka sumber paling apik nalika arep njupuk keputusan tuku.

Kanggo nambah kesadaran merek, sampeyan kudu ngrungokake sosial. Tanpa ngrungokake sosial, sampeyan ora bakal bisa ngerti apa sing ana ing sebutan merek sampeyan, lan apa sing apik lan apa sing ora kalebu penawaran merek sampeyan.

Rungokake sosial uga bakal mbantu merek sampeyan metu saka kompetisi kanthi ngidini sampeyan nglacak tren lan titik nyeri pelanggan paling anyar ing industri sampeyan, lan digunakake kanggo keuntungan sampeyan. Ayo goleki sawetara studi kasus babagan masing-masing keuntungan ngrungokake sosial kanggo merek.

Studi Kasus Ngrungokake Sosial: Tylenol Ngenali Titik Nyeri (Secara harfiah)

Merek medis, Tylenol, pengin ngerti rasa lara lan frustasi wong sing lara sirah. Saka sawijining riset ngrungokake sosial, Tylenol nemokake manawa 9 saka 10 wong diwasa bakal ngalami sakit sirah ing sawetara wektu lan 2 saka 3 bocah bakal lara sirah nalika umur 15 taun. 

kesadharan merek tylenol

Tylenol nggunakake informasi kasebut kanggo menehi poros strategi marketing kanthi nggawe isi ngubengi titik nyeri kasebut.

Sinau Kasus Ngrungokake Sosial: Netflix Ngenali Tren Milenial

Netflix nggunakake ngrungokake sosial kanggo ngawasi tren paling anyar ing target pamirsa - millennial - lan sabanjure ngajak supaya langganan platform. Perusahaan kasebut bisa nyekel Cara Gerard tren ing Twitter kanthi ngganti bio Twitter supaya para pamirsa bisa gegayutan karo merek Netflix. 

tren cara gerard

Waca Sinau Kasus Netflix Lengkap

Sinau Kasus Ngrungokake Sosial: Southwest Ngrampungake Masalah Layanan Pelanggan

Southwest Airlines kanthi proaktif ngrungokake kanggo keluhan pelanggan ing media sosial. 

layanan pelanggan twitter kidul-kulon

Contone, pelanggan sing jenenge William ngirim tweet babagan penerbangan saka Bandara Internasional Boston Logan menyang Bandar Udara Internasional Baltimore Washington, amarga dheweke ngerti yen pesawat kasebut isih taksi ing Chicago. 

Anna, perwakilan tim perawatan sosial maskapai, nyathet lan mangsuli tweet kasebut 11 menit mengko.

Dheweke njlentrehake manawa pesawat kasebut kudu bali menyang Chicago amarga perawatan, nanging dheweke uga nyoba sing paling apik supaya pelanggan bisa nggunakake penerbangan alternatif sing kasedhiya secepat mungkin. 

Sawise tweet liyane saka William sing takon yen bisa tukar penerbangan jam 8:15 esuk menyang tujuan sing padha, Anna mriksa apa time bisa. 

Dheweke uga matur nuwun marang William amarga wis menehi informasi babagan maskapai penerbangan kasebut, lan dheweke nate menehi tanggepan langsung.

Secara sakabèhé, kabeh proses ngrampungake keluhan pelanggan butuh wektu 16 menit.

Studi Kasus Ngrungokake Sosial: Pemimpin Zoho Backstage

Zoho Backstage, piranti lunak manajemen acara online, kasedhiya kanggo tweet saka pangguna sing jenenge Vilva nyaranake nyoba produke. Vilva ngerti manawa dheweke bisa nggunakake Eventbrite kanggo ngatur registrasi lokakarya, nanging dheweke golek alternatif sing luwih apik.

Zoho Backstage nambahake manawa produk kasebut kalebu bagean saka piranti lunak (Zoho Suite) lan bisa mbantu dheweke nganggo lokakarya, konferensi, ngluncurake produk, utawa kumpul cilik / gedhe liyane. 

Dheweke mungkasi tweet kanthi ajakan tumindak, njaluk Vilva supaya ngerti syarat-syarat kasebut kanthi ngirim DM Twitter utawa email.

Intelijen lan Analisis Media Sosial Awario

Awario minangka alat ngrungokake sosial sing menehi merek akses menyang data sing penting kanggo bisnis: wawasan babagan pelanggan, pasar, lan pesaing.

Sinau Liyane babagan Platform Intelijen Sosial Awario

pambocoran: Martech Zone minangka afiliasi saka Awario lan nggunakake link afiliasi ing artikel iki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.