Bisnis Sosial, Revolusi Sepi

marty thompson

Media sosial lan teknologi sosial saiki dadi komponen integral saka cara perusahaan nindakake bisnis. Wis dadi intertwined lan integral ing upaya pemasaran. Pemasar digital ora bisa ngomong babagan konten, SEO, optimasi situs web, PR. Pelanggan, manawa dheweke ngerti utawa ora, saiki duwe peran sing anyar sajrone setting perusahaan. Dheweke duwe peran sing beda banget ing pirang-pirang taktik pemasar sing tau dilindhungi.

Kita minangka pemasar ora bisa mikir babagan "dadi sosial”Minangka prekara sing beda karo kegiyatan liyane.

Kasunyatan sosial iki saiki pindhah menyang tahap liyane. Saiki organisasi fokus ing upaya supaya bisa nambah internal, njupuk keuntungan saka dinamika kolaborasi sosial anyar iki.

Kaya kemajuan sing digawe ing ERP, CRM, otomasi pemasaran, lan wilayah liyane, bisnis sosial minangka revolusi sing sepi, kedadeyan alon-alon, uga cepet menyang wong liya.

Perdebatan babagan apa tegese bisnis sosial, lan apa regane "sing" nyedhiyakake, ing sawetara lingkaran. Nanging miturut pendapat saya, makili revolusi sepi liyane. Kita sedina ora tangi lan nemokake IBM, SAP, Oracle, Salesforce, lan liya-liyane, dibangun kanthi cepet, siyap kanggo tugasake. Cukup takon marang pemain perusahaan kasebut, lan dheweke bakal crita kepiye banget kenapa sosial dadi perkara penting sabanjure. Dheweke nganut kolaborasi sosial minangka migunani. Muga-muga sampeyan kabeh bisa nggunakake kesempatan iki kanggo ora mung nyedhiyakake nilai perusahaan tambahan, nanging uga nyedhiyakake lanskap anyar sing bisa dirameke karo nuansa interaksi manungsa sing kompleks. Ya, aku percaya karo kekuwatan geeks.

Bisnis sing bakal entuk bathi pisanan saka upaya kasebut bisa menehi matur nuwun banget marang wong-wong sing wis nggabungake kegiatan sosial kanthi bener ing layanan lan dhukungan pelanggan, pemasaran, lan bidang fungsional liyane. Dheweke kalebu investasi sing wis penting kanggo nggawe forum komunitas, tim layanan lan dhukungan sing ahli sosial, platform manajemen pengetahuan sing kuat, lan sing duwe gagasan CRM sosial, lan sejatine dibangun. Apa bisnis sosial mung dadi upaya maneh? Aku mikir wangsulane ora, nanging akeh sing wis dingerteni, lan apa sing bakal katon kolaborasi sosial perusahaan bakal utang karo upaya kasebut.

Dadi, babagan bisnis sampeyan? Apa sampeyan ngerti kanthi entuk manfaat saka strategi pemasaran integral sing kalebu komponen sosial cerdas? Apa sing sampeyan pikirake babagan apa sing diarani bisnis sosial?

One comment

  1. 1

    Aku mikir kudu pirang-pirang taun kanggo nyetel hierarki perusahaan kita karo bisnis sosial. Kita isih ngembangake departemen internal liwat proses lini produksi, lan kasunyatane kabeh departemen duwe pengaruh merek ing media sosial - wiwit saka kepemimpinan, sosial, pemasaran ... saben karyawan duwe peran. Nanging, ora kaya mangkene wit daya kita kabentuk. Kita bakal terus nggawe silo saka informasi sing dibutuhake ... lan pengin!  

    Nanging, ing kana bakal nyenengake!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.