SoapUI: Alat Insider kanggo Nggarap API

sabunUI

Kayane saben ketemu karo kanca sing apik, aku bakal ngrungokake alat anyar sing bakal luwih gampang. Aku ngombe kopi David Grigsby, monster integrasi .NET sing bisa digunakake kanggo DocuSign. David lan aku lagi ngrembug SOAP (Protocol Akses Objek Sederhana) mungsuh API REST (mekaten kita muter). Aku luwih seneng API REST amarga luwih gampang digambarake lan tuwuh potongan - uga nyuda masalah kanthi otentikasi. David, minangka guru .NET, seneng SOAP amarga nyedhiyakake operasi lan kesempatan sing luwih rumit.

David ngandhani rahasia wong liya kanggo nggarap antarmuka program aplikasi SOAP (API)… SabunUI. (PS: Kayane impenku an APUI wiwit taun 2006 bisa uga diwujudake!)

SabunUI

SoapUI kasedhiya ing rong versi, Open Source lan Pro. Versi Pro ngidini sampeyan nindakake kabeh sing ditindakake Open Source, nanging nambah akeh produktivitas lan fitur hemat wektu regane $ 349 saben lisensi.

  • Outline lan Formulir Editors kanggo nggambarake data - Nalika Editor Outline ngirim ringkesan data nyata ing pesen XML, Formulir Editor nyedhiyakake antarmuka sing gampang kanggo ngetik data. Kaloro editor sing gegandhengan bakal nggawe tes sampeyan luwih cepet lan gampang.
  • Sumber Data - ngimpor sumber data sing pengin dites. Kabeh format utama didhukung, kalebu file teks, XML, Groovy, Excel, Directory, JDBC (Relational Database), lan sumber data Grid Internal.
  • Titik lan Klik Pangujian - cara kanggo nggawe gaweyan tes luwih gampang kanthi ngidini fungsi seret lan culake sing cepet digunakake.
  • Negesake XPath Match - Nggawe pratelan rampung ing sawetara langkah lan detik sing gampang.
  • Cakupan - delengen persis pinten fungsi layanan sing wis dites? Iki ngidini sampeyan entuk ringkesan lan ndeleng area fungsionalitas sing wis dites kanthi apik lan wilayah sing pengin digunakake wektu liyane. Sampeyan uga bisa latihan luwih adoh lan nemtokake persis apa sing durung dites lan bagean apa sing durung dikatutake.
  • Tes keamanan - ana macem-macem serangan sing bakal ditindakake hacker pesky, kayata: bom XML, injeksi SQL, XML sing salah, fuzzing, skrip lintas situs dll. Generator Tes Keamanan ing Pro ngidini sampeyan nggawe kabeh scan scan kerentanan .
  • Requirements - Dhukungan syarat SoapUI Pro minangka fitur sing migunani banget kanggo pemetaan tes sampeyan saka sarat bisnis utawa teknis.
  • Nguripake maneh - ditanggulangi kanthi fungsi-jinis "telusuran-lan-ganti" sing gampang.
  • SQL tukang - mbantu sampeyan nggawe pernyataan SQL kanthi antarmuka grafis, supaya akses data dadi gampang kanggo kabeh wong.
  • Reporting - ngasilake laporan rinci ing level Project, TestSuite, TestCase, utawa LoadTest. Nyithak utawa ngekspor menyang format standar, kalebu PDF, HTML, Word lan Excel, lan ngatur.
  • dhukungan - minangka bagean saka lisensi sampeyan uga bakal entuk dhukungan setaun setaun.

3 Komentar

  1. 1

    Matur nuwun kanggo ngirim iki, Doug. Aku wis nggunakake loro pendekatan kanggo pangembangan kanggo klien. SOAP kayane luwih angel digarap dibandhingake karo REST amarga gumantung karo struktur XML. SoapUI pancen bisa nggawe SOAP supaya ora krasa lara ... lan dheweke duwe installer Mac! Aku bakal mriksa.

    Sanajan alat sing apik kaya iki, aku luwih milih API RESTful modern. Mangkene carane aku muter 🙂

  2. 3

    Kaya sing dikandhani, mesthi ana wektu kanggo kopi karo kanca sing apik lan kemampuan kanggo nuduhake ilmu sing relevan. Thanks Doug kanggo bengok-bengok lan kemampuan kanggo nuduhake apa sing kita tresnani lan duwe semangat. Uga telpon REST uga sampeyan wis nuduhake ing ngisor iki sebabe alat debugging lan prototipe favorit kanggo API. Sampun ketemu wulan April menawi kula kondur ing kutha 🙂

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.