Apa sing diarani SMS? Pesen Teks lan Definisi Pemasaran Seluler

apa sms

Apa sing diarani SMS? Apa sing diarani MMS? Apa Kode Cekak? Apa Kata Kunci SMS? Kanthi Mobile Marketing dadi luwih utama aku mikir bisa uga nemtokake sawetara istilah dhasar sing digunakake ing industri pemasaran seluler.

  • SMS (Layanan Pesen Cekak)- Standar kanggo sistem olahpesen telephony sing ngidini ngirim pesen ing antarane piranti seluler sing kalebu pesen cekak, biasane mung isi teks. (Pesen Teks)
  • MMS (Layanan Pesen Multimedia) minangka cara standar kanggo ngirim pesen sing nyakup konten multimedia menyang lan saka ponsel.
  • Shortcode Umum (Shortcode)- Nomer angka cekak (biasane 4-6 digit) pesen teks bisa dikirim saka ponsel. Pelanggan nirkabel ngirim pesen teks menyang kode cekak umum kanthi tembung kunci sing relevan kanggo ngakses macem-macem konten seluler.
  • Keyword- Tembung utawa jeneng sing digunakake kanggo mbedakake pesen sing dituju ing a Layanan Kode Cekak.

Iki minangka sawetara istilah dhasar sing digunakake ing Pemasaran SMS. Malah karo definisi saka shortcode umume wong isih pengin penjelasan luwih lanjut babagan cara kabeh bisa digunakake.

Aku nyoba nerangake babagan Internet lan jeneng domain. Mikirake a shortcode kaya jeneng domain lan Keyword padha karo kaca. Yen pengin warta, sampeyan bisa uga mbukak angkara (Tembung kunci) kaca saka CNN.com (Shortcode).

Utawa… malah luwih apik, nalika pengin langganan liwat email Martech Zone, teks Marketing (Tembung kunci) menyang 71813. Coba… iku a teks kanggo langganan integrasi antarane layanan SMS lan CircuPress!

Pesen teks uga bisa digunakake kanggo nyumbang / mbayar dhuwit utawa kanggo ngirim link supaya pangguna seluler bisa ndeleng situs web, mbukak aplikasi, utawa nonton video ing piranti seluler.

Apa sing diarani Pemasaran SMS

Platform kaya Mobile Panyambung ngidini para pemasar nyebar tembung kunci lan kode cendhak supaya pangguna bisa langganan pesen teks. Amarga olahpesen teks dadi gangguan, umume panyedhiya mbutuhake metodologi pilihan kaping pindho. Yaiku, sampeyan nulis tembung kunci menyang kode cekak, banjur njaluk panjaluk maneh njaluk milih milih kanthi kabar yen pesen bisa dikenani biaya gumantung karo panyedhiya. Platform langganan biasane ngidini sampeyan gawe jadwal pesen teks lan ndeleng nglaporake babagan efektifitas kampanye.

Iki video kenapa Pemasaran SMS efektif banget:

Mangkene riwayat Pesen Teks saka sejarah sing apik NeonSMS:

Sejarah SMS lan Pesen Teks

* Definisi kasebut miturut Asosiasi Pemasaran Seluler. Definisi liyane kasedhiya ing Mobile Panyambung.

4 Komentar

  1. 1

    Foto sing apik, Adam! Aku ana ing KTT Pemasaran Online ing Houston lan salah sawijining presenter nggunakake metode iki. Dheweke njaluk kabeh wong ngirim teks alamat email uga tembung kunci ing shortcode lan dheweke bakal ngirim email marang wong-wong mau.

  2. 2
  3. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.