Liwati Resume lan Pameran Proyek

wong baris

Ing dina Minggu, aku nggarap rencana wiwitan liyane lan diskusi karo kabeh mitra babagan transparansi lan Internet. Ora beda. Minangka pimpinan bisnis, dheweke kudu metu ing ngarepe komplotan, kudu ngerti ngarsane, kudu foto ing njaba sing bisa dideleng wong liya. Dheweke kudu metu saka cangkang alam sing dadi introvert yen pengin kita entuk dana lan golek sumber daya.

Yen nganggur, sampeyan kudu nindakake perkara sing padha.

Perusahaan sing dakgawe yaiku nyewa. Sampeyan ora bakal nemokake dheweke ing pameran kerja karo perusahaan gedhe sing ngisi posisi buntu ing peternakan cubicle. Sampeyan ora bakal nemokake dheweke lagi golek-golek liwat resume. Sampeyan uga ora bakal bisa tuku papan ing situs klasifikasi sing dikarepake online.

Kita nemokake calon apik liwat jaringan kolega (kalebu perusahaan penempatan) lan riset ing Google kanggo dideleng kepiye carane pas dadi perusahaan media sosial. Perusahaan sing apik. Perusahaan sing berkembang. Perusahaan sing nyenengake.

Khusus kanggo profesional pemasaran, uwal klambi lan dasi lan jupuk jeneng sampeyan ing kana. Pencet daging ing acara lokal, njaga blog, dadi sukarelawan kanggo mulang sawetara kelas kanggo profesional regional, lan hubungi jaringan sampeyan lan konsultasi karo freebie. Aja lungguh ing kursi tunggu telpon muni.

Yen aku nganggur, sejatine aku ora yakin pengin kerja ing perusahaan sing isih ngetutake komplotan lan males golek calon sing padha saka situs online sing padha digunakake dasawarsa kepungkur.

Iki wektu sampeyan, kesempatan sampeyan, metu ing ngarep paket lan nggawe jeneng dhewe.

7 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Minangka pasar pengusaha. Biasane, sampeyan ora bisa nyewa 10% paling dhuwur, amarga wis duwe lapangan kerja lan kudu ditarik. Nanging saiki, ana wong kerja keras sing padhang lan kreatif sing ora duwe kerja. Perusahaan (kayata Compendium perusahaane Doug) sing cerdas bisa ngarep-arep bisa nyewa sing paling apik tanpa kudu digali.

    Nglamar kerja liwat ngarep ora nate dadi ide sing apik, lan yen sampeyan pengin kerja sing apik, bisa uga mbuwang-mbuwang wektu ing ekonomi iki. Saiki kanggo nuduhake semangat lan kompetensi kanggo nggoleki proyek. Pengusaha sing kudu digarap bakal ngakoni usaha sampeyan lan menehi sampeyan posisi sing apik.

    @komangtrisanthy

  4. 4
  5. 5

    Iki minangka artikel sing apik, akeh banget wong sing melu pameran kerja lan ora ana sing bisa dirampungake. Yen ana wong sing lungguh maneh lan ngerteni arep golek karyawan, mula bakal luwih becik.

  6. 6

    Aku wis promosi kebutuhan kanggo melu media sosial lan nggawe basis kontak sampeyan ing LinkedIn lan liya-liyane. Kayane dudu salah sawijining papan sing digoleki wong kanggo golek calon, nanging nomer 1.

    Coba pikirake yen sampeyan wis nyambung ing target pasar, wis menehi komentar ing blog perusahaan lan ngetutake ing twitter. Apa sampeyan bakal kepenak ing wawancara kasebut? Mungkin sing luwih penting, perusahaan kepiye kepenak?

    Aku setuju Doug, wong sing nembe wae diwiwiti 6 wulan kepungkur ing media sosial luwih adoh tinimbang sing durung ngerti.

  7. 7

    Seneng banget, dudu aku mung sing entuk akeh wong golek gaweyan ing media sosial sing ora duwe profil! Pancen ala yen sawetara wong ora mikir milih majikan kanthi wicaksana - tinimbang mung pengin golek kerja - kerja apa wae.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.