SkAdNetwork? Kothak wedhi privasi? Aku ngadeg karo MD5s

ID Iklan Seluler

Pengumuman Apple Juni 2020 manawa IDFA bakal dadi fitur pilihan kanggo konsumen nalika rilis iOS 14 September kaya rug ditarik saka ngisor karet 80 milyar industri iklan, ngirim pemasar menyang frenzy kanggo nggoleki sing paling apik sabanjure. Saiki wis kliwat rong wulan, lan awake isih garu.

Kanthi pungkasan penundaan sing dibutuhake banget nganti 2021, kita minangka industri kudu nggunakake wektu iki kanthi efektif kanggo nemokake standar emas anyar kanggo nglumpukake data konsumen; salah siji sing ngatasi masalah privasi sanajan sampeyan bisa uga target target. Lan aku yakin, ing endi papan, standar anyar yaiku hash email MD5.

Apa MD5?

Algoritma pencernaan pesen MD5 minangka fungsi hash sing digunakake kanthi akeh sing ngasilake nilai hash 128-bit.

Akeh ing industri sing ngenteni SkAdNetwork Apple lan Kothak Privasi Google Chrome, nanging kalorone duwe akeh kekurangan. Loro-lorone nyegah perdagangan terbuka amarga ekosistem tertutup sing diduweni lan dioperasikake dening platform kasebut. Yen industri kasebut cocog karo prasarana iklan kasebut, para raksasa teknologi kasebut bakal bisa monopolisasi lan nyegah kemajuan ing industri kasebut, kajaba digawe standar liyane sing mbukak.

Apa SkAdNetwork?

SKAdNetwork minangka kerangka atribusi panginstalan seluler sing nglindhungi privasi. Tujuane kanggo ngukur tingkat konversi kampanye nginstal aplikasi (CPI) tanpa ngrusak identitas pangguna.

Apa sing diarani SKAdNetwork lan apa sing ditindakake?

Kajaba iku, sistem kasebut ora bakal entuk tambahan sing paling gedhe kanggo target - data real-time. Amarga kabar babagan atribusi dikirim ing antarane 24 nganti 48 jam sawise kasunyatan, pengiklan ora bakal bisa target konsumen nalika lagi ing pasar lan ora bakal bisa ngubungake kegiatan aplikasi menyang wektu tartamtu, sing ngalangi mupangate data kasebut dhewe.

Saliyane kabeh kekurangan kasebut, kita ora kudu lali karo risiko sing ana ing ngisor iki, saengga mung rong perusahaan ngontrol kabeh data sing gegandhengan karo privasi iki. Alesan iki mung kudu cukup kanggo industri mandheg sadurunge nampa solusi sing diusulake dening Apple lan Google.

Kanggo nyegah goliat teknologi kasebut dadi penjaga gerbang sing luwih kuat tumrap konsumen, industri pariwara lan pemasaran digital kudu menehi solusi sing luwih mbukak kanggo data pengenal.

Amarga MD5 minangka tali heksadesimal sing diowahi saka alamat email sing mbukak algoritma hashing, kabeh sistem ngolah informasi konsumen sensitif ing dalan sing ora bisa kaiket maneh karo individu kasebut. Kanggo tujuan kasebut, identifikasi fokus privasi sing bisa ngubungake data kanthi aman kanggo nggawe profil pangguna anonim nanging isih bisa target iklan ing level granular.

Amarga konsumen umume njaga alamat email utama sing padha sajrone pirang-pirang taun, MD5 duwe peta prilaku lan kegiatan digital sing akeh, mula situs web, app, utawa platform apa wae sing duwe basis pangguna sing terdaftar bakal bisa entuk bathi saka data sing luwih kuat, pariwara sesambetan, lan monetisasi.

Solusi sing wis diuji lan wis kabukten wektu, MD5s, utamane karo informasi alamat IP, bakal dadi jaringan sing paling efektif sing bisa maju mbesuk tanpa MAID. Kanthi MD5, pengiklan bakal bisa nggayuh calon konsumen ing komunitas online sing pangguna pangguna, lan data kasebut banjur bisa digandhengake kanggo nggawe profil sing migunani, uga anonim. Yen adopsi massal, nilai komunitas online bakal tambah akeh.

Apa sing MAID?

ID Iklan Seluler utawa ID Iklan Seluler: khusus pangguna, bisa disetel maneh, pengenal anonim sing ana gandhengane karo piranti smartphone pangguna lan didhukung dening sistem operasi seluler. MAID mbantu pangembang lan pemasar ngenali sapa sing nggunakake aplikasi kasebut.

Kasunyatane, ora ana sabanjure bab sing paling apik, paling ora durung. Nanging, MD5 minangka papan sing luwih alus tinimbang ing Google utawa Apple. Kita ora kudu ngrampungake sistem tertutup kanggo nyukupi kabutuhan privasi. Nglindhungi identitas konsumen lan informasi sensitif iku penting, nanging kita uga kudu bisa nyukupi kabutuhan pangguna lan menehi informasi sing relevan karo dheweke. Nganti digawe sistem mbukak anyar, ayo tetep tetep ngerti apa sing bakal bisa digunakake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.