Apa Situs Sampeyan Mati? Database?

Depositphoto 51957675 m

Kowe ngerti? Kepiye babagan basis data sampeyan? Apa domain sampeyan ngatasi? Apa situs lan kaca sampeyan wis kasedhiya nanging mung mbukak kesalahan database?

Sejatine kita duwe conto sawetara minggu kepungkur ing situs sing wis operasional, nanging kita nemoni masalah karo sawetara koneksi basis data. Sayange, kita ngerteni klien ora seneng yen menehi kabar. Dheweke ora ngerti sebabe dheweke kudu menehi perhatian - dheweke bener!

Pendahulune wis nindakake perkara sing bener lan mlebu karo layanan pemantauan. Layanan iki cukup larang regane $ 49.95 saben wulan. Nalika mlebu, aku langsung ilang nyoba golek dalan nanging pungkasane aku ngerti manawa kita mung ngrampungake kaca ngarep. Kita ora nyoba sertifikat SSL, ora nyoba subdomain, ora mriksa manawa database nanggapi.

Aku kanthi cepet miwiti nambah mriksa liyane lan mindhah wektu saka interval 5 menit dadi interval 1 menit. Nalika ngeklik kanggo ngirim 'jam tangan' sing anyar, aku kaget nalika ngerti yen aku bakal dikenani biaya $ 99 lan $ 49.95 saben wulan. Bener - ragad persiyapan $ 99 kanggo soko sing dakaturake !!! Aku metu lan wiwit golek layanan anyar.

Aku mlumpat ing Twitter (sandi mesin telusuran anyar) lan kanca apik, Ade Olonoh of Fungsi Recursive, teka kanggo nylametake. (Luwih akeh blogging - kurang twitter twitter Ade!)

panel pingdomAde nuding aku Pingdom. Pingdom duwe antarmuka sing apik banget kanthi fitur sing kuat. Aku programmed sawetara API telpon kanggo aplikasi kita kanggo mesthekake yen database wis mlaku banjur aku nyiyapake Pingdom kanggo ngliwati telpon lan mriksa tanggepan.
pingdom

Layanan kasebut uga cukup wajar. Dhasar yaiku $ 9.95 / bln lan ngidini 5 kir, 20 pesen SMS, email tanpa wates, laporan uptime lan wektu mbukak, cek nganti saben menit, cek HTTP, HTTPS, TCP, Ping lan UDP, lsp. Layanan Bisnis ngidini 30 cek lan 200 pesen SMS. Dheweke uga duwe gaya sing kuat API yen sampeyan pengin nggabungake ngawasi.

Server probe ana ing Dallas, Berkeley, Amsterdam, Vasteras, lan Reading. Aku nyoba ngerteni Aku dikonfirmasi karo Pingdom yen kita bisa ngliwati SMS kanthi mung nggawe dhaptar email alamat email SMS kanggo ponsel staf kita.

Aku uga nulis perusahaan kanthi panjaluk fitur. Bakal apik banget yen, kajaba saka tandha Email lan SMS, padha ngidini Panjaluk HTTP. Iki ngidini aku ngawasi salah sawijining vendor pihak kaping 3 sing ngalami masalah akhir-akhir iki. Yen Pingdom bisa njaluk panjaluk menyang server, aku bisa kanthi otomatis ngalihake layanan menyang cadangan. Sawise sistem digawe serep, aku bisa urip maneh. Aku bisa nindakake iki nganggo email; Nanging, wektu tundha bisa nyakot kita.

Kita isih kari 29 dina ing sidhang kasebut. Anggere ora weruh masalah, mula bakal mbukak paket dhasar. Mung bakal ngirit sawetara dhuwit lan menehi ngawasi situs kanthi luwih lengkap!

5 Komentar

  1. 1

    Aku uga kaget karo rega sawetara layanan pemantauan lan biaya sing ditrapake. Pingdom katon minangka layanan sing apik. Aku manggon ing AlertBot (udakara regane padha) meh setaun kepungkur lan seneng karo layanane. Amarga sampeyan wis nindakake kabeh persiyapan lan kabeh perkara otomatis wiwit ing kana, $ 50 saben wulan mesthine tuku kranjang layanan sing luar biasa.

    Aku nggoleki sawetara layanan ngawasi kasebut kanggo nyakup antarmuka Twitter kanggo notifikasi ing wektu cedhak. Nggunakake Twitter supaya kabeh wong bisa "ngetutake" tandha bakal dadi kemampuan sing apik, miturut pendapatku.
    Thanks!
    Roland Smith
    http://www.techmatters.com/

  2. 2

    Matur nuwun kanggo review produk kasebut Doug. Tulung dakcritakake kepiye kedadeyan ing pungkasan 30 dina. Babagan kasebut nalika kita ngrancang uga ngawasi.

    Thanks,
    Amol

  3. 3

    Review apik Doug. Lan sampeyan pancen bener yen mriksa status port HTTP ora cukup.

    Kita wis nggunakake Pingdom karo FormS spring luwih saka setaun lan seneng karo layanan kasebut.

    Kita nyiyapake mriksa sing padha - digawe babagan selusin tes unit tumrap aplikasi sing nggunakake API (kayata, bisa dikirim formulir, apa bisa ndeleng data sing diarepake ing basis data, lsp) lan ngasilake status PASS utawa FAIL menyang file . Banjur Pingdom mriksa file kasebut liwat HTTP kanggo nggawe manawa pesen kasebut Liwat, tandha liyane bakal mati kaya edan.

  4. 4

    Aku mung pengin ngenalake 2 layanan liyane - gratis mon.itor.us lan monitis premium layanan ngawasi. Salah sawijining kauntungan sampeyan bisa nggabungake pemantauan mbukak kaca eksternal karo ngawasi sumber daya sistem lan dilaporake babagan sumber daya sistem sing kurang. Banjur sampeyan bisa dadi proaktif ora mung mbenakake nanging uga nyegah kegagalan. Coba wae!

    • 5

      Hai Hovhannes,

      Iku pancen pilihan lan aku sejatine duwe akun mon.itor.us. Nanging, kegunaan Pingdom minangka aplikasi luwih gampang. Aku ora ngerti kepiye cara nggawe sawetara kir nggunakake mon.itor.us. Katon yen monitis diatur kanthi padha.

      Thanks!
      Doug

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.