Ngatur WordPress Jetpack Jembaré Shortcode

jetpack wordpress

Nalika WordPress ngeculake Jetpack plugin, dheweke mbukak rata-rata instalasi WordPress nganti sawetara fitur apik sing kalebu ing solusi host. Sawise sampeyan ngaktifake plugin, sampeyan ngaktifake ton fitur, kalebu shortcodes. Kanthi gawan, WordPress ora ngidini penulis rata-rata nambah skrip media ing konten kiriman utawa kaca. Iki minangka fitur keamanan lan tujuane minimalake kemungkinan bakal ngrusak situs sampeyan.

Nanging, kanthi kode shortcode, pangguna bisa masang media kanthi gampang. Contone, kanggo masang video Youtube, ora prelu ditambahake skrip embed - sampeyan mung sijine URL sing dituduhake menyang video ing editor teks. Integrasi kode pintas ngenali dalan lan ngganti URL nganggo kode video nyata. Ora rame, ora masalah!

Kajaba siji. Nggunakake kode cendhak, jembaré media sing dipasang mung standar. Dadi Youtube bisa nggedhekake ambane konten sampeyan lan tumpah ing sidebar sampeyan - utawa Slouriare bisa njupuk separo papan sing bisa ditindakake. Aku ngenteni sawetara jam nyoba ngenali babagan carane nulis sawetara saringan kanggo gawan jembaré saben trabasan tartamtu. Aku mriksa pirang-pirang plugin kanggo ndeleng manawa ana sing wis ana.

Banjur aku nemokake ... modifikasi cilik sing ditambahake sing ditambahake WordPress menyang API. Setelan supaya sampeyan bisa gawan jembar konten ing kaca lan kiriman:

yen (! nerbitake ($ content_width)) $ content_width = 600;

Sanalika aku nyetel jembar iki ing file fungsi.php temaku, kabeh media trabasan semat wis diowahi ukurane kanthi bener. Nalika aku seneng yen mung njupuk garis kode, aku ora kuwat yen butuh wektu suwe kanggo nemokake iki. Luwih menarik yaiku ora ana kustomisasi sing kasedhiya karo Jetpack. Contone, shortcode, ora bisa dipateni - aktif yen plugin diaktifake.

Contone, bakal dadi sarwa kanggo nambah maksimal setting jembar lan dhuwur langsung ing Jetpack Setelan kode cendhak. WordPress minangka platform sing luar biasa, nanging kadang golek solusine bisa dadi rada frustasi!