Seth Godin salah babagan nomer

Depositphotos 8021901 s

Nalika maca kiriman blog ing situs, aku nemokake kutipan saka Seth Godin. Ora ana link menyang kiriman, mula aku kudu verifikasi dhewe. Mesthi wae, Seth wis ngandika iku:

Pitakon sing dijaluk ngganti perkara sing digawe. Organisasi sing ora nindakake apa-apa kajaba ngukur angka kasebut jarang nggawe terobosan. Nomer mung luwih apik.

Aku ngajeni Seth lan duwe mayoritas bukune. Saben aku nulis dheweke, dheweke bakal nate nanggapi panjalukku. Dheweke uga dadi pamicara umum sing luar biasa lan katrampilan presentasi dheweke ora ana ing grafik. Nanging, miturut pendapatku, kutipan iki mung omong kosong.

Agensi fokus ing nomer… saben dina. Nalika nulis iki, aku mbukak telung aplikasi sing nyusup situs pelanggan kanggo masalah, aku mlebu menyang Webmaster lan Google Analytics. Dina iki aku bakal nyemak audit situs kanggo sawetara klien. Nomer… akeh nomer.

Nomer dhewe ora ndhikte tanggepan. Nomer mbutuhake pengalaman, analisis lan kreativitas supaya bisa entuk strategi sing bener. Ora ana pemasar sing kudu milih pilihan antarane nomer lan kreativitas. Kasunyatane, nomer klien asring mbutuhake kreativitas lan njupuk risiko supaya bisa pindhah menyang arah sing bener.

Salah sawijining klien sing wis pirang-pirang taun kerja karo kita wis maksimal nggayuh peringkat telusuran lan lalu lintas terus saya mundhak - nanging konversi ora stabil. Amarga tanggung jawab kita fokus ing laba investasi, kita kudu nggawe sing kreatif. Kita nggabungake maneh jeneng perusahaan, nggawe situs web sing anyar, ngethok kaca dadi bagian sekedhik situs sadurunge, lan ngrancang situs sing sentrisake karo perusahaan sing ora duwe foto stock, kabeh foto lan video nyata saka personel lan fasilitas

Risiko banget amarga mayoritas timbal teka ing situs kasebut. Nanging angka kasebut nyedhiyakake bukti yen kita kudu nindakake perkara sing dramatis (lan berisiko) yen pengin duwe pangsa pasar luwih akeh. Mung ngukur angka yaiku sing nyebabake kita owah-owahan dramatis ... lan iku bisa sukses. Perusahaan mekar lan saiki pengin ngembangake saka 2 lokasi dadi 3 lokasi - sekaligus nyuda staf sing metu.

Perspektif Liyane

Aku wis kerja bareng karo ewonan pangembang, statistik, matématikawan lan analis sajrone uripku lan aku ora percaya yen ana kebetulan manawa sawetara sing paling apik sing aku kerja bareng duwe toko kreatif.

Misale, anakku nggarap PhD ing bidang matematika, nanging seneng banget karo musik - muter, nulis, nyampur, ngrekam, lan DJ'ing. Dheweke (secara harfiah) biyen nggawa segawon kasebut lan kita bakal nemokake persamaan sing ditulis ing jendhela sing ana ing kana nalika dheweke melu nyambut gawe. Nganti saiki, dheweke mlaku-mlaku kanthi nggawa marker sing wis garing ing kanthong.

Semangat kanggo nomer lan musik sing nyebabake kreatifitas kalorone. Kreativitas lan njupuk risiko dadi inti saka riset sing wis ditindakake (dheweke wis ditinjau lan diterbitake). Kreativitas dheweke ngidini dheweke ndeleng nomer kasebut tanpa ndeleng trowongan lan ngetrapake beda teori lan metodologi kanggo masalah sing nyoba diselesaikan. Lan asile ora mesthi nomer luwih… Kaping pirang-pirang wulan kerja dibuwang lan dheweke lan tim dheweke wiwit maneh.

Aku kerja pirang-pirang taun ing industri koran nalika fokus marang nomer lan budaya sing ora duwe resiko terus ndadekake dheweke rusak. Nanging aku uga nyambut gawe kanggo para startup sing ngerti yen ora bisa ngukur angka lan nggawe perusahaan, merek, produk lan layanan kanggo perusahaan, nalika "nomer" angel banget kanggo nambah.

Kreativitas lan logika ora ana oposisi, pancen pancen saling pujian. Nomer bisa nyebabake perusahaan njupuk risiko sing gedhe banget, nanging ora gumantung karo nomer - gumantung karo budaya perusahaan.

3 Komentar

  1. 1

    Kayane sampeyan ora kejawab karo maksud Seth: tembung utamane yaiku "mung." Yen mung ngetrapake nomer durung njupuk tindakan, sampeyan pancen mbuang-buang wektu. Lan sampeyan nggawe titik kasebut. Sampeyan ndeleng nomer, nganalisa, lan analisis bakal menehi keputusan babagan keputusan sampeyan. Aku njaluk supaya manajer produk ndeleng nomer kanggo nyaring produk lan strategi. Waca http://appliedframeworks.com/planning

    • 2

      Aku maca artikel kasebut kanthi teliti, kanthi tliti, Steve, lan ora kaya ngono. Dheweke ujar manawa wong sing mung ndeleng nomer mung ngasilake nomer sing luwih dhuwur - tegese dheweke ngarepake tumindak. Intine yaiku ora mung 'nomer luwih dhuwur' sing bisa dipikolehi nalika 'mung ndeleng angka'. Angka kasebut bisa nyebabake pangowahan sing luwih akeh. Dudu babagan nomer, nanging babagan budaya.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.