Bedane SEO lan SEM, Rong Teknik Kanggo Nangkep Lalu Lintas Kanggo Situs Web Sampeyan

SEO lawan SEM

Apa sampeyan ngerti bedane SEO (Search Engine Optimization) lan SEM (Search Engine Marketing)? Dheweke loro-lorone saka koin sing padha. Kaloro teknik kasebut digunakake kanggo njupuk lalu lintas menyang situs web. Nanging salah sawijine luwih cepet, kanggo jangka pendek. Lan liyane minangka investasi jangka panjang.

Apa sampeyan wis ngerteni sing endi sing paling cocog kanggo sampeyan? Dadi, yen sampeyan isih durung ngerti, ing kene dakcritakake. SEO menehi hasil karo asil organik; sing duwe posisi paling dhuwur ing asil telusuran Google. Lan SEM minangka asil saka wiwitan sing diklasifikasikake minangka iklan.

Umumé, iklan diaktifake nalika telusuran nuduhake tuku sing disengaja, utawa nggoleki informasi babagan produk. Lan uga dibedakake karo asil organik amarga diidentifikasi karo label cilik sing ujar: "Iklan" utawa "Disponsori." Iki prabédan pisanan antara SEO lan SEM yaiku kepiye asil katon ing telusuran.

SEO: Strategi Jangka Panjang

Posisi SEO yaiku kabeh teknik sing digunakake kanggo nyedhiyakake pencarian Google organik kaca web. Nglirwakake kabeh janji sing menehi katrangan manawa SEO iku gampang banget lan prekara-prekara sing padha. Mula, prabédan gedhe antara SEO lan SEM yaiku jangka kanggo entuk asil.

SEO minangka teknik jangka panjang. Posisi asil ing kaca pisanan Google gumantung karo akeh faktor (atusan faktor sing bisa uga).

Kunci ing wiwitan yaiku nggunakake teknik sing diarani "buntut dawa." Gunakake tembung kunci sing luwih lengkap, kanthi telusuran luwih sithik nanging kurang kompetisi.

SEM: Kanggo Jangka Pendek lan Pangopènan

SEM digunakake utamane amarga rong sebab:

  1. Kanggo njupuk kunjungan menyang situs web wiwit wiwitan proyek, nalika durung katon ing posisi organik.
  2. Kanggo njupuk kauntungan saka kabeh kesempatan, amarga yen ora njupuk kauntungan, kompetisi bakal ngatasi.

Asil sing bakal ditampilake Google kanggo "sepatu olahraga" bakal beda karo "sepatu bekas Nike ing LA" Bakal ana sawetara wong sing golek sing terakhir, nanging maksude luwih spesifik.

Pramila teknik nerbitake iklan iki ing mesin telusuran, utamane pariwara Adwords, digunakake ing jangka pendek kanggo miwiti nampa pangguna sing ngunjungi web, lan jangka panjang kanggo terus njaga pangsa pasar ing segmen pariwara kasebut.

Ana telusuran sing rumit banget ditampilake ing kaca asil pisanan. Bayangake yen sampeyan adol sepatu olahraga. Katon ing kaca pisanan kanggo telusuran "tuku sepatu olahraga" bakal dadi maraton nyata ing jangka panjang. Yen sampeyan bakal tekan kana.

Sampeyan ora bakal saingan maneh lan ora kalah karo raksasa asli kayata Amazon. Ora ana apa-apa, bayangake apa sing bakal ditindakake nglawan raksasa kasebut. Pancen, mbuwang-mbuwang wektu lan sumber daya.

Pramila pariwara kasebut yen wis jelas banget, menehi kita kesempatan kanggo bersaing karo raksasa kasebut lan duwe kesempatan kanggo tampil ing telusuran sing meh ora bisa ditindakake.

Bedane SEO lan SEM

Ayo ndeleng prabédan sing paling nyata ing antarane teknik lan teknik liyane.

  • Tenggat wektu - Dikandhani manawa SEM jangka pendek, lan SEO jangka panjang. Sanajan, kaya sing wis sampeyan ngerteni, ana sektor sing SEM praktis wajib yen sampeyan ora pengin kelangan kesempatan kanggo narik pelanggan. Wiwit saiki kita wis ngonfigurasi kampanye lan "kita menehi tombol," kita bakal mulai katon ing telusuran atusan utawa ewu pangguna (uga jumlah kasebut gumantung karo anggaran sampeyan). Nanging, supaya bisa ditampilake ing asil organik, perlu kerja pirang-pirang wulan, utawa malah pirang-pirang taun, supaya bisa entuk posisi sethithik. Kasunyatane, yen situs web anyar, bakal diarani manawa ana Google sing durung nggawe sampeyan serius, umume udakara nem wulan. Lan ora preduli sampeyan wis nindakake karya sing luar biasa sadurunge, sampeyan kudu ditampilake ing kaca pisanan mesin telusuran sajrone sawetara wulan. Yaiku sing diarani "Kotak Kothak Pasir" Google.
  • Biaya - Biaya kasebut minangka bedane liyane ing antarane SEO lan SEM. SEM dibayar. Kita mutusake anggaran kanggo nandur modal, lan kita dikenani biaya kanggo saben klik sing digawe ing iklan. Mula kampanye kasebut uga diarani PPC (mbayar saben klik). SEO gratis; sampeyan ora prelu mbayar sapa wae sing bakal muncul ing asil kasebut. Nanging, biaya sajrone wektu lan jam kerja biasane luwih larang tinimbang kasus SEM. Posisi organik ing mesin telusuran ora bisa dimanipulasi. Ana atusan kritéria lan paramèter sing kudu dipikirake supaya kaca katon sadurunge utawa sawise wong liya. Sawetara aturan game sing kudu sampeyan ngerteni, lan sampeyan kudu ati-ati banget supaya ora nyoba ngowahi supaya ora ngalami dendha. Sing pertama yaiku teknik kanggo ngapusi algoritma (terkadang malah ora etis), lan sing nomer loro yaiku kerja kanggo entuk posisi, nanging miturut aturane game kasebut.
  • Posisi ing mesin telusuran - Ing SEM, saliyane ngenggoni posisi pisanan asil, sampeyan uga bisa nuduhake iklan ing pungkasan kaca: SEM mesthi ngrebut wiwitan lan pungkasan kaca, lan SEO mesthi ngrebut bagean tengah telusuran asil
  • Tembung kunci - Kaloro teknik kasebut adhedhasar optimasi tembung kunci nanging duwe fokus sing beda nalika nindakake strategi kanggo siji utawa liyane. Sanajan ana macem-macem alat kanggo SEO lan SEM, perancang kata kunci Google asring digunakake ing kalorone kanggo miwiti strategi grafik. Nalika nggoleki tembung kunci, alat bakal ngasilake kabeh tembung sing ana gandhengane karo tema sing dipilih, uga volume telusuran saben wulan kanggo saben tembung, lan kesulitan kanggo saben tembung kunci utawa tingkat kompetensi.

Lan ing kene ana bedane gedhe antara SEO lan SEM:

Nalika ing SEM, kita mbuwang tembung kunci sing duwe sawetara telusuran, SEO bisa narik banget amarga persaingan kurang lan bakal nyepetake proses posisi kanthi cara organik. Kajaba iku, ing SEM, uga ndeleng biaya per klik kanggo saben tembung (iku indikatif, nanging menehi ide babagan kompetisi sing ana ing antarane pengiklan), lan ing SEO kita ndeleng parameter liyane kayata panguwasa kaca .

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.