Statistik Panelusuran Organik kanggo 2018: Sejarah SEO, Industri, lan Tren

Statistik SEO 2018

Optimisasi mesin pencari yaiku proses pengaruh visibilitas online situs web utawa kaca web ing asil mesin telusuran web sing ora dibayar, diarani alam, Organic, utawa entuk asil.

Ayo goleki timeline mesin telusuran.

  • 1994 - Mesin telusuran pertama Altavista diluncurake. Ask.com miwiti peringkat link miturut popularitas.
  • 1995 - Msn.com, Yandex.ru, lan Google.com diluncurake.
  • 2000 - Baidu, mesin telusuran China diluncurake.
  • 2004 - Google ngluncurake Google Saran.
  • 2009 - Tanggal 1 Juni Bing diluncurake lan mengko gabung karo Yahoo.

Kepiye Mesin Telusuran Bisa Digunakake?

Mesin telusuran nggunakake algoritma matématika rumit kanggo ngramal situs sing pengin dideleng pangguna. Google, Bing, lan Yahoo, mesin telusuran paling gedhe, nggunakake crawler sing diarani nggoleki kaca kanggo asil telusuran algoritma.
Ana situs web sing nyegah crawler ngunjungi, lan situs web kasebut bakal ditinggalake saka indeks. Informasi sing dikumpulake crawler digunakake dening mesin telusuran sawise iku.

Apa Tren

Miturut laporan visual dening seotribunal.com ing e-commerce:

  • 39% saka total lalu lintas global teka saka telusuran, sing 35% kalebu telusuran organik lan 4%
  • Siji saka telung telusuran smartphone digawe sadurunge dolan ing toko lan 43% konsumen nindakake riset online nalika ing toko
  • 93% pengalaman online diwiwiti karo mesin telusuran, lan 50% pitakon telusuran papat tembung utawa luwih dawa
  • 70-80% pangguna mesin telusuran ora nggatekake iklan sing mbayar lan mung fokus ing asil organik

Apa sing Duwe?

Salah sawijining terobosan teknologi paling gedhe ing kabeh wektu yaiku telusuran swara. Kadhangkala diarani swara-aktif, pangguna ngidini nggunakake printah swara kanggo nggoleki Internet utawa piranti tartamtu. Sadurunge ngenalake sawetara kasunyatan menarik babagan telusuran swara, ayo goleki garis wektu ringkes babagan pidato lan teknologi lan kepiye evolusi suwene taun.

Kabeh diwiwiti ing taun 1961 kanthi ngenalake IBM Shoebox, yaiku alat pangenalan pidato kaping pisanan sing bisa ngenali 16 tembung lan digit. Terobosan gedhe teka ing taun 1972 nalika Carnegie Mellon ngrampungake program Harpy sing ngerti babagan 1,000 tembung. Ing dasawarsa sing padha, kita ndeleng Texas Instruments ngeculake komputer bocah Speak & Spell ing taun 1978.

Dragon Dictate minangka produk pangenalan wicara kaping pisanan kanggo konsumen. Dirilis ing taun 1990 lan didol $ 6,000. Ing taun 1994, IBM ViaVoice dikenalake, lan setaun mengko Microsoft ngenalake alat wicara ing Windows 95. SRI nggunakake piranti lunak tanggepan swara interaktif ing taun sabanjure.

Ing taun 2001, Microsoft ngenalake pidato Windows lan Office XP kanthi nggunakake Interface Programming Application Speech, utawa SAPI versi 5.0. Nenem taun mengko, Microsoft ngluncurake Telusuran Suara Seluler kanggo Panelusuran Langsung (Bing).

Ing taun-taun pungkasan, telusuran swara entuk papan utama ing mesin telusuran lan digunakake dening akeh wong ing kabeh wektu. Ngarepake nganti taun 2020, 50% kabeh telusuran online bakal dadi telusuran swara Dhaptar ing ngisor iki kalebu sistem telusuran swara lan piranti lunak sing digawe ing dasawarsa pungkasan.

  • 2011 - Apple ngenalake Siri kanggo iOS.
  • 2012 - Google Saiki dikenalake.
  • 2013 - Microsoft ngenalake asisten Cortana.
  • 2014 - Amazon mung ngenalake Alexa lan Echo kanggo anggota utama.
  • 2016 - Asisten Google dikenalake minangka bagean saka Allo.
  • 2016 - Google Home diluncurake.
  • 2016 - Pabrik Cina ngluncurake pesaing Echo Ding Dong.
  • 2017 - Samsung ngenalake Bixby.
  • 2017 - Apple ngenalake HomePod.
  • 2017 - Alibaba ngluncurake speaker pintar Genie X1.

Ngenalake piranti lunak panelusur swara paling canggih ing wulan Mei taun iki nalika Google ngumumake Duplex. Iki minangka tambahan saka Asisten Google sing ngidini nggawe obrolan alami kanthi niru swara manungsa.

Pangowahan penting liyane yaiku panggunaan situs seluler. Umume telusuran saiki ditindakake ing piranti seluler lan Google nganggep kasunyatan kasebut kanthi serius. Sampeyan nuntut supaya kabeh situs web dadi ramah seluler utawa ora bisa digoleki.
Kanggo ngerteni luwih lengkap babagan SEO, gulung mudhun lan deleng infographic ing ngisor iki.

Statistik SEO kanggo taun 2018

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.